Revoluția în digitalizare continuă: 8 tendințe tehnologice pentru 2022

5/5 - (1 vote)

tendințe

Revoluția în digitalizare continuă și, mai mult decât atât, atinge noi cote în 2022. Pentru a ține pasul cu lumea digitală, află 8 tendințe tehnologice care vor avea un impact major în următorul an.

 

1. DIGITALIZAREA ȘI AUTOMATIZAREA ÎN BUSINESS

Digitalizarea și automatizarea proceselor din cadrul unei companii simplifică și eficientizează întreaga activitate cu ajutorul tehnologiei. Și pentru că în 2022, producția se va baza tot mai mult pe eficiență și calitate, prin folosirea tehnologiilor în sectorul industrial, va fi unul dintre pilonii principali în următoarea perioadă. Iar acest lucru implică automatizarea proceselor robotizate, procesarea documentelor sau a limbajului natural. Pe aceeași idee, cu ajutorul hiperautomatizării, angajații vor putea să se concentreze asupra celor mai dificile taskuri pe care le vor putea rezolva mai rapid, având un plus de calitate și o îmbunătățire a procesului decizional. Pentru că industria tech se află într-o continuă dezvoltare, companiile pot să se adapteze nevoilor tot mai complexe ale societății. Iar automatizarea cu ajutorul soluțiilor software și a roboților îmbunătățesc vizibil activitatea și ușurează munca angajaților. Astfel, te poți concentra pe dezvoltare și pe câștigarea de noi clienți.

➡️ Pentru detalii despre soluții tehnologice care eficientizează activitatea, accesează ARTICOLUL.

➡️ Consultă lista cu câteva avantaje ale procesului de automatizare, care pot aduce plus valoare companie. >> VEZI AVANTAJELE AUTOMATIZĂRII

soluții software dedicate

2. TEHNOLOGII PENTRU ACTIVITATEA ÎN MEDIUL HIBRID

Viitorul joburilor nu e work from home, ci jobul hibrid. În ultimii 2 ani sunt multe companii care și-au desfășurat activitatea de la distanță (”work from home”) însă, pe termen lung, apare și nevoia de socializare a membrilor echipei. În plus, în multe firme este important lucrul în echipă și întâlnirile față în față. Acestea aduc un plus de productivitate și o rapiditate mai mare a găsirii de soluții într-un cadrul colectiv.
Partea cea mai importantă într-un job este realizarea obiectivelor, așa că angajații, teoretic, pot să lucreze de oriunde pentru a le realiza. Iar pentru a lucra eficient în modul hibrid sunt necesare tehnologii potrivite cu care poți lucra în mod securizat și de la locul de muncă și de la distanță (from home).

Într-o lume în care mediul digital a completat perfect noile vremuri pe care le trăim, s-a conturat nevoia de a fi conectat. Iar asta înseamnă că utilizatorii au nevoie de mediile potrivite și de o arhitectură tehnologică pe care să o poată utiliza extrem de ușor, atât în viața cotidiană cât și în mediul de afaceri.

➡️ Pentru că munca deja a devenit hibridă, iar tehnologia tinde să automatizeze diverse domenii, în 2022 și până în 2024, se preconizează că 30% dintre echipele corporative vor fi fără șef.

Și pentru că atunci când vorbim de remote work, ne gândim la munca la distanță și la videoconferințe, vezi:

➡️ Cum securizezi munca la distanță în cinci pași eficienți – află 5 recomandări pentru angajatori >> VEZI ARTICOLUL

➡️ Magie cu modul Content Camera în Microsoft Teams Room >> VEZI ARTICOLUL. Pentru o explicație simplă și pe înțelesul tuturor, vizionează sesiunea completă TECHtime „Teams Meeting Room – din sala de meeting sau de la distanță, în același timp” cu Robert Pufan de la Microsoft >> VEZI SESIUNEA TECHtime

➡️ Cum putem lucra de la distanță în condiții de siguranță și cât mai productiv cu ajutorul soluției Microsoft Cloud. Pentru informații actuale, accesează sesiunea TECHtime „Cum să lucrezi de-acasă, în siguranță cu AZURE CLOUD” cu Ionuț Petroșel, reprezentant Logicom >> VEZI SESIUNEA TECHtime

tendințe

 3. ANALIZA DATELOR LA URMĂTORUL NIVEL

Și pentru că am ajuns într-un punct în care simpla colectare a datelor nu mai este suficientă, companiile performate vor veni în 2022 cu o abordare mai clară, prin analize de date și studii de caz care le conduc spre obiectivele propuse. Astfel, firmele trebuie să țină pasul cu colectarea de date și încorporarea lor în studii de caz practice, pe care să le poată adopta având în spate tocmai o analiză corectă a datelor. În prezent, tehnicile avansate de analiză predictivă a datelor sunt folosite în special în IoT și în securitatea cibernetică. Iar în viitorul foarte apropiat, analizele predictive vor revoluționa aproape orice industrie, inclusiv numeroase domenii de business.

Pentru mediul de afaceri, există pe piață soluții software dedicate pentru alegerea potrivită pentru optimizarea activității firmelor. Acestea reușesc să satisfacă cerințele businessului deoarece înainte de a fi implementate, se realizează o analiză amănunțită a nevoilor și a funcționalităților necesare pentru a eficientiza și automatiza fluxul de lucru al firmei tale.

➡️ One-IT propune soluții software dedicate, având în portofoliu proiecte de succes, care au ajutat businessurile să se dezvolte și să își optimizeze fluxurile de lucru la maxim. Vezi detalii în ACEST articol.

4. INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ

Inteligența artificială devine reală. Tehnolgiile devin tot mai complexe și mai distribuite, iar tendința actuală legată de METAVERS cere nevoi de calcul mai mari pentru realitatea augmentată și cea virtuală. Aceste nevoi sunt sensibile în timp real la latențe, iar în cadrul modelului hibrid din ce în ce mai des întâlnit în business, cloud public sau privat, colocație și edge, abordarea clasică a managementului a devenit impracticabilă, dacă nu chiar imposibilă în unele situații. Aici intervin inteligența artificială și învățarea automată, care vor fi esențiale pentru optimizarea performanțelor. Iar toate aceste nevoi duc la adoptarea accelerată a AI-ului în 2022.

Specialiștii susțin că sistemele de AI își vor crește influența și va continua să se dezvolte și să impună principii și politici de etică digitală. De asemenea, se preconizează o diversificare a utilizării AI în tot mai multe industrii și o perfecționare (inclusiv în domenii precum: sănătate, producție, securitate cibernetică etc.). Iar utilizarea tehnologiilor și aplicațiilor bazate pe AI au făcut posibilă dezvoltarea fără precedent a industriei IoT și îmbunătățirea performanței în aproape toate domeniile și industriile.

➡️ Trendul ascendent al utilizării acestei tehnologii este dat și de cifre: piața AI a fost evaluată la 35,92 miliarde de dolari în 2020. Până în anul 2028 aceasta va atinge 360.36 miliarde de dolari. (Sursa)

Pentru că lipsa forței de muncă la nivel internațional este tot mai vizibilă, tehnologiile automatizării industriale și a inteligenței artificiale vor fi la mare căutare în acest an. Iar pentru a supraviețui și a fi relevante pe piață, companiile și fabricile vor fi nevoite să investească în ultimele tehnologii, în special pentru automatizarea activității folosind inteligența artificială și roboții.

2021

5. SECURITATE CIBERNETICĂ – REȚELELE „ZERO TRUST”

Securitatea cibernetică a devenit un element esențial în lumea digitală. Iar atunci când există miliarde de conexiuni în lumea întreagă, conceptul de securizare este mai relevant decât oricând. Și pentru că în cazul organizațiilor, perimetrul de securitate a devenit permeabil, a apărut o nouă abordare care va fi pusă în practică și în 2022: rețelele de încredere zero sau „zero trust networks”. Asta înseamnă că fiecare element care se conectează la o rețea (dispozitive, echipamente IT, aplicații, software etc.) este evaluat independent de fiecare dată când se conectează. Astfel, este nevoie de o igienă de securitate cibernetică, ce trebuie creată și implementată în cadrul oricărui sistem de securitate al oricărei companii.

➡️ Consultă AICI un Checklist obligatoriu de respectat pentru orice companie în privința securității cibernetice [Sfaturi de la Sophos].

➡️ Protejează-ți afacerea împotriva amenințărilor cibernetice prin implementarea unei soluții de securitate de ultimă generație: firewall eficient, infrastructură wireless puternică, puncte de acces securizate și management automatizat. >> Soluție completă de securitate cibernetică

➡️ „Zero-day attacks” („atacurile de zero zile”) sunt printre cele mai periculoase incidente de securitate care afectează atât utilizatorii casnici, cât și mediile corporate. Deoarece 2021 a doborât recordul de atacuri de hacking zero-day, află mai jos cum le poți recunoaște și cum le poți preveni. >> VEZI ARTICOLUL

Pentru orice detalii suplimentare sau nelămuriri legate de securitatea cibernetică și ce poți implementa pentru a-ți construi o linie de apărare puternică, completează următorul formular de solicitare, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp!

work Iar pentru sfaturi legate de amenințările de securitate care apar la tot pasul, vezi cum te protejezi de atacurile de tip phishing, de fraudele online sau de accesul neautorizat al camerei web sau microfonului într-o videoconferință.

Securitatea eficientă a rețelei necesită o abordare stratificată, cu soluții de securitate pentru toate zonele infrastructurii IT. Aceste soluții trebuie să lucreze împreună, pentru a oferi o schemă de securitate integrată și colaborativă.

Azure hack6. EDGE TO CLOUD

Cantitatea imensă de date stocate a dus la necesitatea unei noi intrastructuri IT stocată în afara locației fizice, un centru de date cu noi capabilități și funcționalități, care oferă mai multă flexibilitate, agilitate și, foarte important, scalabilitate. Iar apariția „cloud computing” este un game changer pentru mediul de business și pentru utilizatorii obișnuiți.

Adoptarea cloud-ului a transformat modul de operare și administrarea organizațiilor și a rețelelor IT, iar controlul și nevoile de Edge Computing sunt vitale pentru buna funcționare a întregii rețele în cloud.

➡️ Află detalii despre Edge to Cloud și despre importanța fluxului de date și a disponibilității în cloud, urmărind un scurt moment din sesiunea TECHtime care dezbate acest subiect >> VEZI SESIUNEA TECHtime

7. TEHNOLOGIA 5G ȘI INTERNET OF THINGS

Rețelele 5G se concentrează pe îmbunătățirea performanței rețelei de internet și de la care se așteaptă viteze de până la 100 de ori mai mari decât ale tehnologiei 4G. Pentru că tot mai multe companii încep să implementeze rețele 5G, ne așteptăm la o reinventare a diverselor industrii și domenii, precum industria auto, IT, segmentul caselor inteligente sau cel al orașelor inteligente etc.

Iar tehnologia IoT alături de adoptarea tehnologiei 5G, va permite dispozitivelor și echipamentelor să se conecteze și să comunice între ele la un nou nivel. De  aceea, ne așteptăm la lansarea de noi dispozitive smart și trafic de date incredibil de mare. În acest context, vor apărea noi vulnerabilități la atacuri cibernetice și vor fi necesare noi metode de sporire a siguranței cibernetice.

8. WEB 3.0 ȘI TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN

World wide web a schimbat radical modul în care ne raportăm la oameni și la tehnologie. Iar cea de-a treia fază a web-ului, web 3.0, reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea internetului. De aceea, după crearea de site-uri online (faza 1) și partajarea de conținut la scară globală, alături de dominarea rețelelor de socializare (faza 2), suntem martorii unei perioade în care „utilizatorii, creatorii și dezvoltatorii vor deține acțiuni (dintr-un site) și vor putea să voteze” (faza 3). Această etapă are la bază tehnologia blockchain, care a dus în scenă criptomonedele și NFT-urile. Iar mulți sunt de părere că această tehnologie va avea un impact asemănător internetului și, deja, putem observa anumite schimbări în piață: transparența operațiunilor și tranzacțiilor cu criptomonede (și altele), reducerea documentelor fizice, economisirea timpului,  și a costurilor, automatizarea tehnologiei etc.

➡️ Pentru a informații despre blockchain, implementarea în digitalizare și despre cât de mult se va dezvolta plata cu criptomonede, urmărește un scurt moment din sesiunea TECHtime care dezbate acest subiect >> VEZI SESIUNEA TECHtime

Tehnologia blockchain este tot mai vizibilă și economiile din lume încep să o ia în considerare datorită avantajelor oferite, rămânând totuși vigilente la impactul pe care îl va avea în următoarea perioadă.

Cu toate aceste inovații și tehnologii care vin să revoluționeze toate domeniile, putem spune că se anunță un an 2022 plin, cu multe premiere și inovații tehnologice. De aceea, suntem foarte curioși să aflăm ce ne rezervă următorul an și cum ne va schimba viața și activitatea. Iar aceste tendințe tehnologice ne dau câteva indicii destul de clare asupra direcției spre care se îndeaptă tehnologia.

 

Pentru a fi la curent cu noutățile în materie de tehnologie, te invităm să rămâi aproape de noi. Iar dacă dorești anumite soluții IT pentru tine sau afacerea ta, completează următorul formular de solicitare, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp!

work  

Etichete: , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.