One-IT te trimite în Egipt prin Sfara Tours

Egipt

Sezonul cadourilor se deschide devreme cu oferte speciale și mega surprize! Dacă faci o achiziție de minimum 2.000 de lei (TVA inclus) în perioada 25.11.2021-25.01.2022, poți câștiga un sejur all-inclusive de 7 zile pentru 2 persoane în EGIPT – HURGHADA! 

 

Cu ocazia aniversării a 18 ani de tehnologie în business, îți oferim mai mult decât oferte speciale. One-IT te trimite în Egipt prin Sfara Tours. Află mai jos cum poți intra în cursa câștigării marelui premiu.

Dacă vrei să faci o achiziție de echipamente IT de calitate și la prețuri foarte bune, profită din timp de ofertele 🎁 EARLY PROMO de Crăciun.

Egipt

criza stocuri* Cauți un produs care nu se regăsește în oferta aceasta? Spune-ne ce îți dorești – completează formularul de solicitare ofertă AICI (link).

Cine poate participa la campanie?

➡️ Clienții business One-IT, precum și firmele sau organizațiile cu rezidență în România.

➡️ Persoanele peste 18 ani împliniți la data începerii campaniei.

 

Condiții de participare și înscriere la extragerea marelui premiu

Marele Premiu constă într-un sejur all-inclusive de 7 zile pentru 2 persoane, la Hotel Stella di Mare Beach Makadi 5*.

Cei care doresc să intre în cursa pentru câștigarea sejurului all-inclusive în Egipt trebuie:

✅ Să facă o achiziție (unul sau mai multe produse) în valoare de minimum 2000 de lei (inclusiv TVA) pe același bon fiscal/factură fiscală, în perioada 25.11.2021-25.01.2022.

✅ Să dea tag unei persoane căreia dorește să îi împărtășească oportunitatea de a participa sau un comentariu la cel puțina una dintre postările dedicată campaniei (FacebookLinkedIn, Instagram, Twitter).

✅ Să se înscrie online pe adresa http://one-it.ro/Egipt, în care să completeze datele personale obligatorii în mod corect.

Important: Păstrează bonul fiscal/factura fiscală în original pentru verificarea veridicității achiziției, precum și o captură de ecran a comentariului efectuat.

Consultă în detaliu Regulamentul oficial al campaniei „One-IT te trimite în Egipt”, care este disponibil AICI.

Read More »

Share this article:

Noutăți Rabla pentru Electrocasnice, ediția noiembrie 2021 – vouchere pentru achiziționare de laptopuri, TV-uri, tablete

Rabla Electrocasnice

UPDATE, 3 decembrie 2021: Programul Rabla pentru Electrocasnice continuă! Dacă ți-ai generat voucherele Rabla, folosește-le pentru a-ți achiziționa laptopuri, tablete sau TV-uri, la schimb cu altele vechi menționate în program. Află mai jos noutățile și ofertele One-IT!

Ediția a doua din 2021 a programului Rabla pentru Electrocasnice este o nouă oportunitate pentru cei care doresc să scape de echipamente eligibile uzate, pentru a-și putea cumpăra modele noi de laptopuri, tablete sau televizoare.


Descoperă o gamă largă de produse eligibile și profită de ofertele speciale One-IT pentru Rabla Electrocasnice 2021!

Rabla pentru ElectrocasniceCe trebuie să faci pentru a beneficia de voucher în cadrul programului?

Read More »

Share this article:

One-IT a obținut, din nou, locul 1 în Topul Firmelor Maramureșene

locul 1

Dedicarea, perseverența și munca sunt răsplătite și în acest an: One-IT s-a clasat, pentru a noua oară, pe locul 1 în Topul Firmelor Maramureșene la categoria Comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului. Acest premiu este o onoare pentru întreaga echipă One-IT și o motivație pentru a ne perfecționa și a continua să creștem în mediul de business regional.

 

One-IT a împlinit în acest an 18 ani de experiență și inovație. Premiul acrodat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în cadrul celei de-a  XXVIII-a ediții a competiției ”TOPUL FIRMELOR MARAMUREȘENE”, marchează acest moment special, oferind un plus de încredere și o reconfirmare a poziției pe piața IT.

 

În calitate de integrator de soluții IT și furnizor de echipamente și soluții IT personalizate, One-IT îți pune la dispoziție soluții și servicii IT&C, special concepute pentru digitalizarea întregii activități. Pentru detalii despre DIGITALIZAREA AFACERII, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta: 

work

„Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul.”
Henry David Thoreau

Această distincție vine ca o confirmare a întregii activități și a muncii depuse pentru a susține organizațiile să se dezvolte prin intermediul tehnologiei și, implicit, comunitatea de business regională. Iar acest lucru vine ca o consecință firească a determinării fiecărui membru din echipa One-IT de a evolua și de a pune în practică toată experiența acumulată în toți acești ani, alături de pasiunea neschimbată pentru inovație. Iar aceste lucruri sunt desăvârșite de colaborarea durabilă cu parteneri de încredere, cu lideri internațional din domeniul IT&C și, nu în ultimul rând, cu clienții One-IT. Read More »

Share this article:

De Black Friday 2021, românii au doborât recordul la achizițiile de echipamente IT

Black Friday

Nouă din zece români știu de evenimentul Black Friday! Asta s-a văzut și din numărul de vânzări efectuate în Vinerea Neagră. Iar industria IT&C a ocupat, și în acest an, primele locuri în topul tranzacțiilor. Află cifre relevante pentru Black Friday și care este situația stocurilor de echipamente IT de pe piață.

Black Friday 2021 a adus în peisajul comerțului online românesc oferte adaptate cerințelor consumatorilor. În topul preferințelor în ceea ce privește produsele IT&C, se numără:

➡️ televizoare și sisteme audio;

➡️ telefoane mobile;

➡️ laptopuri;

➡️ calculatoare și multe alte produse IT de care au nevoie românii acasă sau la birou.

O bună parte din stocurile de echipamanete IT disponibile pe piață s-au epuizat odată cu promoțiile de Black Friday.

La One-IT, ofertele continuă și în perioada următoare. Alege-ți din timp ce ai nevoie și comandă cât încă mai sunt stocuri disponibile pe piață! ➡️ Vezi AICI ofertele de Crăciun.

 

Cifre reprezentative pentru ediția Black Friday 2021

📌 462 de magazine online din 25 de industrii au înregistrat 115.000 de vânzări, în valoare de peste 6,9 milioane € + TVA;

📌 45% dintre persoanele care au făcut cumpărături și-au îndreptat atenția către echipamente IT; Read More »

Share this article:

Lămuriri legate de submăsurile 6.2 și 6.4 – fonduri pentru achiziționarea de echipamente IT – punctaje, oferte eligibile

fonduri

S-au lansat sesiunile de depuneri pentru achiziționarea de echipamente și soluții IT prin două linii de fonduri europene – submăsurile 6.2 și 6.4 PNDR. Află mai jos câteva detalii importante despre digitalizare, soluțiile hardware și software eligibile pe care le pot obține prin finanțarea afacerilor neagricole din mediul rural.

 

Pentru a obține punctaj maxim, ține cont de câteva aspecte:

🔹 Cheltuielile cu achiziția mijloacelor de digitalizare trebuie sa fie de minim 5% din valoarea eligibilă proiectului (submăsura 6.4).

🔹 Vor fi punctate proiectele care propun în Planul de afaceri mijloace de digitalizare de tip software sau hardware şi programe ce vor fi folosite pentru realizarea producţiei, prestarea serviciilor propuse spre finanţare şi/sau comercializarea producţiei realizate.

🔹 Vor fi punctate proiectele care propun cel puțin o acțiune ce vizează protecția mediului, acțiuni de eficientizare energetică (de ex. includere de Kit Fotovoltaic).

La One-IT te putem ajuta cu ofertele și documentația tehnică ce ține de oferte – te rugăm să completezi cererea aici: www.one-it.ro/cerere 

Dacă deja ți-ai pregătit un proiect, cererile de finanțare pentru submăsura 6.2 se vor putea depune până pe 31 ianuarie 2022, iar pentru submăsura 6.4, sesiunea de depunere este deschisă până în 1 februarie 2022.

Pentru informații prețioase despre submăsurile 6.2 și 6.4, accesează articolul din blog >> AICI.

Informațiile de mai jos te pot ajuta să înțelegi mai bine mecanismul de selecție al proiectelor de finanțare pentru digitalizare.

SUBMĂSURA 6.2 – SPRIJIN PENTRU ÎNFIINŢAREA DE ACTIVITĂŢI NEAGRICOLE ÎN ZONE RURALE

Valoarea sprijinului nerambursabil este de 50.000 de euro/ proiect, cu excepția activităţilor de producţie pentru care valoarea sprijinului este de 70.000 euro/ proiect.

* Pentru a beneficia de sprijinul de 70.000 euro, TOATE codurile CAEN propuse spre finanţare trebuie să fie aferente unor activităţi de producţie.

SUBMĂSURA 6.4 – Sprijin pentru investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole

Sprijinul public va reprezenta 90% sau 70% din totalul cheltuielilor eligibile. Valoarea cheltuielilor eligibile nerambursabile (corespunzatoare procentului de 90% sau 70% ) va fi de maxim 200.000 euro, cu respectarea conditiilor ajutorului de minimis.

* Pentru a beneficia de intensitatea sprijinului de 90%, toate codurile CAEN propuse spre finanţare trebuie să fie aferente unor activităţi de producţie.

FONDURI PENTRU DIGITALIZARE – INFORMAȚII UTILE

Dacă dorești fonduri pentru partea de digitalizare a afacerii, pentru ca proiectul să fie eligibil, toate codurile CAEN propuse spre finanțare trebuie să facă parte din categoria servicii în tehnologia informației, servicii informatice și servicii de editare software. – acestea se regăsesc în Anexa 7 – Lista codurilor CAEN eligibile pentru finantare in cadrul sM 6.2 și Anexa 7 – Lista codurilor CAEN eligibile pentru finantare in cadrul sM 6.4.

Vor fi punctate proiectele care propun în Planul de afaceri/Studiul de fezabilitate mijloace de digitalizare de tip software sau hardware și programe, ce vor fi folosite pentru realizarea producției, prestarea serviciilor propuse spre finanțare și/ sau comercializarea producției realizate.

IMPORTANT: Mijloacele de digitalizare vor fi utilizate în mod integrat în scopul proiectului. Asta înseamnă că simpla achiziție a unui mijloc de digitalizare nu va fi punctată decât în situația în care este necesară utilizarea acestuia pentru producția, prestarea de servicii sau comercializarea producției.

Mijloacele de digitalizare pot fi: computere, laptop-uri, servere, programe informatice specializate, etc.

În cadrul submăsurii 6.2, utilizarea mijloacelor de digitalizare a activității desfășurate prin Planul de afaceri se va propune utilizarea acestora in scopul digitalizării activității desfășurate. În cadrul submăsurii 6.4, prin Studiul de fezabilitate se va detalia utilizarea şi integrarea acestora în scopul digitalizării unor activităţi.

 

Observație – Submăsura 6.4: Pentru îndeplinirea criteriului, cheltuielile cu achiziția mijloacelor de digitalizare trebuie sa fie de minim 5% din valoarea eligibilă proiectului. În cazul achiziționării utilajelor sau liniilor tehnologice de fabricație/ producție cu soft inclus, se va lua în considerare valoarea totală a utilajului sau a liniei de producție. De exemplu, simpla achiziție a unui computer, a unui software pentru contabilitatea firmei, a unui software pentru managementul documentelor sau abonarea la o platforma de comercializare existentă nu conduce la îndeplinirea criteriului.

 

Sunt eligibile proiectele care propun activități aferente mai multor coduri CAEN/unui singur cod CAEN până la maximum 5 (cinci), în situația în care solicitantul propune realizarea de activități aferente mai multor coduri CAEN, acestea trebuie să se completeze, dezvolte sau să se optimizeze reciproc.

 

ONE-IT, în calitate de integrator de soluții IT și furnizor de echipamente și soluții IT personalizate, îți pune la dispoziție soluții și servicii IT&C eligibile prin cele două linii de finanțare europene:

➡ Servere / Stații de Back-up date;
➡ Laptop / PC / Stații de lucru;
➡ Soluții și echipamente de Securitate IT;
➡ Echipamente networking / WiFi / infrastructură;
➡ Soluții de productivitate;

➡ Altele: Drone profesionale, sisteme pentru automatizari etc.

 

Dacă dorești informații despre Soluțiile IT implementate prin Fonduri Nerambursabile, completează formularul solicitare, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp.

work

Resurse utile:

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat informații oficiale legate de accesarea de fonduri europene nerambursabile oferite prin Programul Național de Dezvoltare Rurală ( PNDR) prin Submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale și Submăsura 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole.

Share this article:

Criza globală de stocuri ajunge și pe piața de echipamente IT din România

stocuri

Piața de echipamente IT a început deja să simtă limitările de stocuri, iar situația se poate extinde în următoarea perioadă pentru o serie largă de produse IT. Vezi pe scurt ce se întâmplă pe glob și ce consecințe pot să apară pentru stocurile de echipamente IT de pretutindeni.

La One-IT, am pregătit deja mai multe produse IT la ofertă. Alege-ți din timp ce ai nevoie și comandă cât încă mai sunt stocuri disponibile pe piață. ➡️ Vezi AICI ofertele de Crăciun.

Schimbările produse pe piața muncii globale, ca urmare a limitării forței de muncă în marile fabrici de componente și echipamente IT, au dus la o scădere a capacității de producție și, prin consecință, la o criză a stocurilor de echipamente IT în toată lumea. Iar această situație începe să se resimtă și în România.

 

Cauzele?

Criza transportului maritim

Criza transportului maritim de mărfuri dinspre Asia către Europa și nu numai, duce la întârzierea livrărilor și la creșterea costurilor finale. Mai ții minte știrea cu nava de containere care a blocat Canalul Suez? Întreaga infrastructură portuară a fost copleșită într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Un exemplu simplu și ușor de înțeles: lipsa de containere a condus la o creștere a prețurilor de închiriere – anul trecut, costul mediu pentru închirierea unui container de aproximativ 12 metri a fost de 1400 $, iar în prezent a ajuns la peste 9500 $. Această sumă variază în funcție de destinație. (Sursa)

Restricțiile de la granițe cauzate de COVID-19

Măsurile locale de carantină au dus la întreruperea activității unor fabrici în anumite regiuni ale lumii (în special Asia). Iar restricțiile de la granițe şi cerințele de distanțare socială au creat un haos total la nivelul lanțurilor de aprovizionare, ducând la întârzieri de livrare și de producție fără precedent.

Criza semiconductorilor – producția de cipuri sub semnul întrebării

Criza semiconductorilor pune presiune pe marii producători de cipuri, care estimează că deficitul global de aprovizionare se va prelungi până în 2022. (Sursa) Deși a fost inițial cauzat de închiderea sau suspendarea activității fabricilor din cipuri, acum că producția și-a mai revenit, situația a continuat să se înrăutățească. Cererea imensă şi oferta insuficientă din această perioadă, au dus la un dezechilibru pe piața de echipamente IT (în special industriile mari consumatoare de cipuri – PC, smatphone, laptopuri, IoT etc.). Altfel spus, dependența de tehnologie, întărită  de mutarea activității în online, a crescut considerabil cererea pentru device-uri. Iar cipurile de care au nevoie giganții IT, nu mai pot face față cererii imense.

O posibilă alternetivă este dată de produsele refurbished, disponibile pe piață și care oferă o calitate apropiată de echipamentele noi la prețuri competitive.

 

Posibile soluții pentru comercianți?

Companiile încă se adaptează acestor schimbări dramatice din piață și caută diverse portițe de scăpare din această criză, în contextul în care procesul de cumpărare s-a mutat cu precădere în mediul online, unde cererea este masivă, crescând și cererea de livrări rapide. Read More »

Share this article:

Trick or treat! Cum sperii monștrii digitali de Halloween

Halloween

Pentru că urmează Halloween-ul și se anunță o perioadă plină de mister, acesta poate fi momentul perfect pentru a te echipa cu cele mai bune arme cu care îi poți ține pe „monștrii” cibernetici departe de raza ta de acțiune. „Bomboanele” (sfaturile) pe care ți le dăm noi azi te pot proteja de lucrurile care bântuie noaptea și pândesc din web-ul întunecat (dark web).

 

🍭 Nu da click pe linkuri suspect de interesante sau de ciudate 🔒

Chiar dacă suntem învățați să nu luăm bomboane de la străini (cu excepția Halloween-ului), deschiderea anumitor linkuri pot fi la fel de periculoase. Atacurile de tip phishing sunt special create pentru a-ți colecta datele (personale, financiare, conturi bancare etc.).

Infractorii cibernetici îți vor cere plata, numărul contului bancar sau al cardului de credit, în timp ce organizațiile legitime nu îți vor solicita niciodată acest lucru prin e-mail sau mesaj.

🍭 Protejează-ți bomboanele cu o parolă suficient de puternică 🍬

De Halloween, pot apărea diverși indivizi care vor să-ți ia dulciurile. Așa se întâmplă și în mediul digital. Pentru a te feri de acești intruși: creează și menține parole puternice – formate din litere mici și mari, numere, simboluri și semne de punctuație. Mai mult, utilizează parole diferite pentru fiecare dintre conturile tale și schimbă-le în mod frecvent (la 6-8 săptămâni).

🍭 Alungă din start monștrii din dulap 👻

Dacă ne gândim că monștrii supranaturali dispar după Halloween, în lumea reală, monștrii digitali se pot infiltra în dispozitivul tău multă vreme, fără să observi. De aceea, limitează portițele prin care pot intra fără acordul tău.

Recomandări:

✅ configurează și dezactivează partajarea automată a fișierelor și conectarea automată la o anumită rețea;

✅ utilizează „Forget network” după ce te deconectezi de pe un Wi-Fi public;

✅ folosește hotspot-ul de pe telefon ca alternativă mai sigură la rețelele Wi-Fi publice sau necunoscute;

✅ utilizează un VPN care îți criptează traficul;

✅ alege o rețea sau website securizat (https), care îți păstrează informațiile în siguranță, transformându-le într-un cod indescifrabil. Read More »

Share this article:

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 – Putere și portabilitate integrate într-un ultrabook premium

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9

Îți prezentăm Ultrabook Lenovo 14” ThinkPad X1 Carbon Gen 9, o combinație superbă de performanță, receptivitate, baterie puternică și imagini uimitoare.

Ce îl face special?
🔹 procesor Intel® Core ™ i7 generația a 11-a Tiger Lake;
🔹 32 GB DDR4X cu 1TB SSD;
🔹 14”, display UltraHD;
🔹 cititor de amprentă.

Descoperă oferta, aici 👉  Lenovo X1 Carbon Gen 9, i7, 32Gb, 1 TB SSD

Modelul ThinkPad X1 Carbon, Generația a 9-a, de 14″, Read More »

Share this article:

Atacurile „zero-day” au atins cifre record: cum le poți preveni în 2021

zero-day

„Zero-day attacks” („atacurile de zero zile”) sunt printre cele mai periculoase incidente de securitate care afectează atât utilizatorii casnici, cât și mediile corporate. Deoarece 2021 a doborât recordul de atacuri de hacking zero-day, află mai jos cum le poți recunoaște și cum le poți preveni.

 

 „Zero-day”: vulnerabilități, exploit-uri și atacuri critice

„Zero-day” este un termen larg care descrie vulnerabilitățile de securitate descoperite recent, pe care hackerii le pot folosi pentru a ataca sistemele. Un atac zero-day este un atac cibernetic ce are loc atunci când hackerii exploatează defectul înainte ca victima să aibă șansa de a-l aborda. Asta înseamnă că are „zero zile” pentru a remedia problema.

Producătorii de soluții de securitate folosesc metode statistice și tehnici pe bază de semnătură sau de comportament pentru a detecta intruziunile care au vulnerabilități de acest gen.

🔹 Vulnerabilitățile zero-day (zero-day vulnerability) sunt acele vulnerabilități de software sau hardware descoperite de atacatori înainte ca furnizorii să devină conștienți de acestea. Asta înseamnă că nu există niciun patch pentru acestea, ceea ce face ca atacurile să poată fi duse la capăt fără stres din partea atacatorilor.

Uneori, hackerii ”white hat” descoperă vulnerabilități și ajută dezvoltatorii de softuri/hardware să stabilească bug-ul și să elibereze un patch necesar, care previne un atac zero-day.

Patch-urile sunt extrem de importante deoarece acoperă „găurile” de securitate pe care nu le-a acoperit o actualizare software sau o descărcare inițială a acestuia.

🔹 Exploit-urile sunt acele metode pe care le folosesc hackerii pentru a ataca sistemele în urma unei vulnerabilități neidentificate anterior. Astfel, atacatorii vor avea acces la sistemele IT și vor putea injecta un program malware, spyware sau adware.

🔹 Atacurile 0-day sunt acțiunile prin care se utilizează exploit-urile pentru a provoca daune sau pentru a fura date dintr-un sistem afectat deja de o vulnerabilitate.

 

Cum funcționează atacurile zero-day

Iată care este clasicul șir de evenimente al unui atac zero-day, de la lansarea softului/hardware-ului pe piață și până la rezolvarea problemei de securitate: Read More »

Share this article:

Microsoft a rezolvat una dintre cele mai enervante probleme din Excel

Excel

Una dintre cele mai frustrante aspecte ale utilizării Microsoft Excel ar putea fi în cele din urmă rezolvată datorită ultimei actualizări a softului. Derularea și vizualizarea greoaie a conținutului sunt remediate printr-o caracteristică nouă denumită „smooth scrolling”. Iată cum îți poate ușura activitatea în Excel această derulare ușoară. 😎

 

CE AFLI MAI JOS:

📌 Microsoft testează „defilarea ușoară” în Excel.
📌 Funcția îți permite să oprești derularea în mijlocul unui rând sau a unei coloane.
📌 „Smooth scrolling” este disponibilă în Canalul Beta sau în previzualizarea canalului curent (Current Channel Preview) cu versiunea 2109 (versiunea 14430.20000) sau o versiune ulterioară.

 

„Defilare” (scrolling) ușoară

Microsoft testează o caracteristică ce-ți permite să derulezi mai ușor în Excel, pentru a avea o experiență de utilizare mult mai bună.

În prezent, atunci când vrei să derulezi în Excel, programul fixează în mod automat celula din stânga sus a foii de calcul – o problemă recunoscută de Microsoft ca fiind frustrantă (mai ales când lucrezi pe un fișier mai mare, cu celule complexe, care pot avea una sau mai multe linii de conținut) și care nu este ușor de remediat.

Ca o soluție la această problemă, derularea ușoară (smooth scrolling) îți dă posibilitatea de a te opri în mijlocul unui anumit rând sau coloană atunci când derulezi. Read More »

Share this article:

  • 1

  • 2

1/2

Formular SOLICITARE


This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.