Recomandări și sfaturi tehnice IT privind ȘCOALA ONLINE și scenariul hibrid

Featured

Scoala online - scenariu hibrid

Anul școlar 2020-2021 a devenit o provocare în contextul scenariilor online și hibrid, care au șanse mari să fie adoptate în majoritatea școlilor din România. Scenariul hibrid înseamnă că jumătate dintre elevi merg două săptămâni la școală, iar cealaltă jumătate învață de acasă în acest timp și merg la școală abia în următoarele două săptămâni.

În acest an școlar atipic, iar atât cadrele didactice, cât și elevii și părinții, au foarte multe provocări:

  • mulți elevi din România nu au nici echipamente și nici internet pentru a se conecta la lecțiile online;
  • dotarea tehnică din majoritatea școlilor este precară, iar acestea nu pot face față în contextul actual al “educației digitalizate forțate“;
  • profesorii au nevoie să fie auziți cât mai clar, fără zgomote de fundal deranjante, pentru a putea menține atenția elevilor. O oră neîntreruptă de probleme tehnice este mai puțin obositoare pentru elevi.

Tehnologia, într-adevăr, poate să ajute substanțial în acest caz. Însă, este absolut necesară alegerea soluției optime, în funcție de nevoile școlii și respectiv ale elevilor și profesorilor. Pentru a avea posibilitatea să alegeți ceea ce este potrivit, expunem aici câteva puncte importante și recomandări tehnice: Read More »

Share this article:

Pregătește-te pentru joburile viitorului cu tehnologia potrivită!

job

Descoperă oferta Rabla la One-IT!

Fenomenul de digitalizare și utilizarea fără precedent a tehnologiei au dus la schimbări de perspectivă în întreaga societate. În consecință, pe piața muncii se caută tot mai des noi abilități tehnice care presupun cunoașterea și utilizarea tehnologiei de către viitorii angajați. În acest articol îți prezentăm câteva dintre cele mai cerute abilități tehnice și ce oportunități ai pentru a te pregăti pentru un job în viitor.

Abilități tehnice pe care le caută angajatorii în 2021

Pentru că multe companii lucrează și în mediul online, angajatorii pun mare accent pe utilizarea tehnologiei. De aceea, se caută oameni care să se poată adapta unui astfel de mediul de lucru și dornici să se autodepășească și să dobândească noi abilități tehnologice, care să țină pasul cu ritmul accelerat al evoluției tehnologiei. Read More »

Share this article:

Pe 9-11 iunie începe DevTalks Reimagined, cea de-a doua ediție a celui mai amplu eveniment virtual de tehnologie din România

DevTalks Reimagined

Ce surprize au pregătit companiile pentru participanți

București, 7 iunie 2021 Săptămâna aceasta, pe 9-11 iunie, are loc DevTalks Reimagined, cel mai complex eveniment IT virtual din România. În același format de expo-conferință, evenimentul va reuni developeri, ingineri, manageri, freelanceri și pasionați de tehnologie pentru a lua parte la o experiență complexă desfășurată pe parcursul celor 3 zile: o agendă cu 15 scene tehnice, susținută de peste 100 de speakeri din întreaga lume, cât și o zonă expozițională care se va transforma într-un spațiu virtual de interacțiune și networking cu activări, concursuri și premii oferite de cele peste 35 de companii IT prezente la eveniment.

Fiind unul dintre elementele cheie ale evenimentului, conținutul de calitate oferit de prezentările tehnice și sesiunile de discuții pe teme de actualitate va aduce anul acesta o infuzie de know-how pentru comunitatea IT&C din România.

În plus, DevTalks pregătește în premieră 4 noi scene ce vor avea ca focus zona de hardware și inginerie prin Engineer of the Future Stage, teme dedicate 5G, telecom, automotive vor putea fi urmărite pe scena Connect Stage, iar profesioniștii orientați către management sunt asteptați cu prezentări dedicate pe scena DevLead Stage. La acestea se adaugă și Women in Tech Stage, o scenă în care diversitatea și prezentările tehnice vor fi îmbinate pentru a oferi cea mai valoroasă experiență dedicată comunității de femei și nu numai.

De asemenea, zona de conținut se extinde anul acesta și în zona expozițională unde companiile IT prezente la eveniment pregătesc în cadrul Video Room-urilor sesiuni de discuții și workshop-uri pe teme cât mai variate: Read More »

Share this article:

4 sfaturi pentru prevenirea fraudei online în 2021

fraudei online

Odată cu utilizarea intensă a internetului, a crescut considerabil numărul atacurilor cibernetice și a fraudei online. Pentru că suntem vizați din toate părțile de aceste escrocherii este nevoie să te protejezi și, cel mai important, să previi frauda online. Află mai jos ce poți face pentru a nu-i cădea victimă.

1. Securizează-ți conturile și parolele

Datele de identificare și parolele sunt cele care oferă accesul la conturile tale. De aceea, este indicat să le știi doar tu și să nu le dezvălui nimănui. Dacă vorbim de tranzacții online, nici banca al cărei client ești nu ți le va cere vreodată. În plus, asigură-te că utilizezi în permanență canale online oficiale pentru a-ți accesa contul. Iar atunci când ai nevoie de clarificări, contactează direct banca sau furnizorul de servicii financiare.

2. Urmează câteva reguli de bune practici pentru tranzacții cât mai sigure

Dacă faci tranzacții în online, trebuie să te asiguri că utilizezi aplicațiile sau paginile oficiale, că browserul utilizat dispune de o metodă de criptare cât mai avansată și că nu are nimeni acces la datele tale. De asemenea, atunci când faci plăți online, este recomandat să nu te conectezi la rețelele wi-fi publice, deoarece se află ușor ceea ce fac cei conectați la acea rețea. În schimb, utilizează datele mobile.

Pentru că ai fost încurajat să plătești cu cardul pentru a renunța la plata cash, încearcă să folosești cât mai puține procesatoare de plăți. Astfel, poți pune cardul într-un telefon, iar softul de pe telefon se va ocupa de siguranța lui. Read More »

Share this article:

Rabla 2021 Laptop, TV, Tablete – vouchere în programul Rabla pentru Electrocasnice

Programul Rabla pentru Electrocasnice

UPDATE: În perioada 04 iunie-17 iunie îți poți folosi voucherele primite pentru achiziționarea de televizoare, laptopuri și tablete prin Programul Rabla pentru Electrocasnice. Pentru a-ți alege echipamentul dorit, consultă oferta One-IT de mai jos.

NOUTATE: Pentru laptopuri și tablete se poate preda la schimb orice echipament inclus în program, cu excepția laptopurilor și tabletelor vechi.

Iată ce poți da la schimb și ce poți achiziționa, utilizând voucherul din program:

Programul Rabla pentru Electrocasnice

One-IT este validat în Programul Rabla pentru Electrocasnice, pentru ca doritorii să poată preda echipamente electrocasnice vechi și achiziționa laptopuri/tablete/televizoare noi, utilizând voucherul electronic primit.

Pentru achiziționarea de laptopuri, tablete sau televizoare cu voucherul eliberat prin Programul Rabla pentru electrocasnice, contactează-ne sau vizitează magazinul online One-IT.

Programul Rabla pentru Electrocasnice

* Dacă dorești un anumit model de Laptop, TV sau tabletă, te rugăm să ne scrii și în cel mai scurt timp îți dăm răspunsul. Read More »

Share this article:

Soluții software dedicate: alegerea potrivită pentru optimizarea activității firmelor

soluții software dedicate

Digitalizarea oferă oportunități nenumărate companiilor care doresc să își automatizeze și să-și eficientizeze procesele specifice din firmă. Iar o modalitate eficientă pe care tot mai multe companii o adoptă cu succes este implementarea unor soluții software dedicate.

Soluțiile software dedicate sunt aplicații care se mulează pe nevoile și workflow-ul firmei dintr-un anumit domeniu de activitate și care oferă funcționalități specifice activității din cadrul firmei.

Aceste aplicații reușesc să satisfacă cerințele businessului deoarece înainte de a fi implementate, se realizează o analiză amănunțită a nevoilor și a funcționalităților necesare pentru a eficientiza și automatiza fluxul de lucru al firmei tale. Un element important este faptul că aceste softuri oferă control asupra operațiunilor specifice, viziune de ansamblu asupra întregului management și comenzi clare pentru o gestionare cât mai eficientă a tuturor resurselor implicate.

Ce poți realiza cu o soluție software dedicată Read More »

Share this article:

Cele mai bune 6 browsere de internet pentru confidențialitate în 2021

browser

Un browser ideal îți oferă funcționalitatea de care ai nevoie, portabilitate între dispozitivele utilizate și confidențialitate. Browserele web pot face o mare diferență în modul în care experimentezi cu internetul. Află care browsere dețin elementele esențiale pentru a se regăsi în topul celor mai bune.

Navighezi pe internet? Înseamnă că folosești un browser web. Browserul este acel program utilizat pentru a vizualiza o pagină din World Wide Web (afișează text, grafică, video, muzică wetc.) și toate informațiile posibile din rețeaua de calculatoare. În momentul de față există o preocupare crescută pentru browserele care oferă confidențialitate, securitate și utilitate, pe lângă viteză și o experiență de navigare ușoară.

Iată 6 dintre cele mai bune browsere în 2021: Read More »

Share this article:

Pe 9 – 11 iunie, are loc live cel mai amplu eveniment IT din România – DevTalks Reimagined 2021

DevTalks

Comunicat de presă

Pe 9 – 11 iunie, are loc live cel mai amplu eveniment IT din România– DevTalks Reimagined 2021

Liderii din industria IT se reunesc la DevTalks

Național, 19 mai 2021.

Pe 9-11 iunie, începe cel mai așteptat eveniment IT&C din România, în care vor lua parte peste 8000 de programatori, ingineri, manageri, freelanceri și pasionați de tehnologie. Cea de-a doua ediție DevTalks Reimagined, vine cu o agendă tehnică desfășurată pe parcursul a 3 zile, cu noi surprize și elemente interactive pentru participanți.

Cunoscut de peste 7 ani ca evenimentul de referință dedicat comunității IT&C din România și pentru al doilea an în format online, DevTalks Reimagined revine cu o nouă ediție dedicată conținutului tehnic de calitate prin intermediul celor 15 scene dedicate, cu conferințe bine structurate pe parcursul celor 3 zile, fiecare punând în valoare tehnologii sau arii specifice: Main Stage – Emerging Technologies, Java, Web, DevOps, Engineer of the Future, Mobile, QA & Testing, Product Management, Big Data & Cloud, Women in Tech, Security, Connect (5G, Automotive, Telecom), DevLead și Code Clash.

În fiecare an, DevTalks reunește profesioniștii IT care discută despre cele mai noi tendințe din domeniu, provocări și proiecte de impact și împărtășesc din experiențele proprii oferind participanților sesiuni de live coding, studii de caz și tips & tricks la finalul cărora participanții pot să adreseze întrebări live speakerilor.

Agenda evenimentului va aduce împreună peste 100 de speakeri, lideri și profesioniști locali și internaționali din Statele Unite ale Americii, Australia, Suedia, Germania, Anglia, Italia și nu numai. Printre aceștia se află și: Read More »

Share this article:

Un nou virus creează probleme utilizatorilor Android printr-un simplu SMS

nou virus

Dacă ești utilizator de Android, poți fi ținta unui nou virus care deja creează probleme. Află de ce trebuie să te ferești.

Atacurile cibernetice din ultima perioadă sunt tot mai dese și se adaptează rapid noilor condiții și a obiceiurilor de utilizare a dispozitivelor IT. Un nou virus țintește utilizatorii Android, pe care îi momește printr-un SMS.

Noul virus, Calul Troian, este un simplu SMS, în care utilizatorul este anunțat că a primit un colet și care indică un link pe care trebuie să îl acceseze pentru a urmări acel pachet.

Dacă primești așa ceva, nu accesa linkul! Acesta te va direcționa către descărcarea unei aplicații a firmei de curierat care se „ocupă” de acel colet, fiind de fapt vorba de un virus care afectează telefonul.

Recomandăm:

Read More »

Share this article:

Ce se întâmplă cu Programul pentru digitalizarea IMM-urilor?

Programul de digitalizare a IMM-urilor

Statul promitea firmelor, încă de anul trecut, fonduri europene de câte 30.000-100.000 de euro pentru tehnologizarea companiei. Deși a trecut foarte mult timp de la lansarea programului (iulie 2020), încă nu știm când va începe Programul pentru digitalizarea IMM-urilor. Află mai jos ultimele noutăți!

După cum se știe, Programul Național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii este finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020 prin Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă. Însă, conform ultimelor precizări date de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), există unele modificări, care necesită lămuriri suplimentare.

Conform ultimelor precizări date de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), au fost operate anumite modificări ale programului inițial, pentru a căror lămurire, StartupCafe.ro a adresat ministerului întrebări suplimentare.

Răspunsul MIPE referitor la acest subiect este următorul:

„Măsura de finanțare Digitalizarea IMM din Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 este de interes major pentru antreprenori. Din acest motiv Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene a inclus o schemă similară între măsurile propuse pentru a fi incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu o alocare financiară consistentă. Având în vedere că PNRR este în prezent discutat cu Comisia Europeană, vom putea reveni cu mai multe detalii atunci când va exista forma finală a acestui program”. Read More »

Share this article:

Checklist obligatoriu de respectat pentru orice companie în privința securității cibernetice [Sfaturi de la Sophos]

Sophos - securitate simpla

Conform celor mai recente studii, aproape 7 din 10 organizații sunt victimele atacurilor cibernetice. Indiferent de dimensiunea organizațiilor avute în vizor de către atacatori, amenințările cibernetice cresc în complexitate.

Sophos, companie care oferă soluții de Securitate sincronizata ne oferă câteva sfaturi și recomandări

Un scurt checklist obligatoriu de respectat pentru orice companie în privința securității cibernetice:

   ☑   Asigurarea că sistemul este pregătit și pentru malware necunoscut, și utilizează tehnologii de identificare a acestuia prin Deep learning și AI
   ☑   Proceduri de blocare a atacurilor tip ransomware și asigurarea că nu se vor pierde bani în încercarea de a recupera datele.
   ☑   Prevenirea încercărilor neautorizate de criptare

Read More »

Share this article: