Cum să alegi serverul potrivit pentru afacerea ta

5/5 - (1 vote)

Fie că doriți să vă achiziționați primul dumneavoastră SERVER sau doriți să îl schimbați pe cel vechi, trebuie să țineți cont de anumite aspecte și să fiți informați corect pentru ca în final să faceți cea mai bună alegere.Server dedicat

Chiar dacă o afacere are trei sau trei sute de PC-uri, toate acestea au nevoie pentru a comunica și de-a face schimb de informații intre ele:  trebuie să fie capabile de a accesa documente partajate, de imprimare de imprimante partajate, acces la o bază de date comună sau trimite e-mailuri, să colaboreze în scurt. Deși este posibil să se împartă date direct între PC-uri într-o organizație, dincolo de un număr relativ mic de stații de lucru devine mult mai eficient să se folosească un server dedicat pentru aceste sarcini.

Și exact ce este un server?   Un server este un calculator sau alt dispozitiv hardware care este conectat la o rețea, ruleaza software de tip server și gestionează resursele de rețea pentru grupuri de utilizatori de calculatoare. Pune pur și simplu, serverul deține, gestioneaza, trimite și proceseaza date. Ele sunt esențiale pentru organizațiile cu cinci sau mai multe persoane care vor să lucreze în colaborare pe o rețea și care au nevoie de o locație centrală pentru fișiere, aplicații comune și alte resurse de calcul utilizate frecvent.

Primii pași pentru a alege un server potrivit

Înainte de a investi într-un server, trebuie să vă alocați ceva timp și să vă gândiți cum afacerea ta ar face uz de server. Ar fi doar un server de fișiere și imprimante sau să-l ocupe alte sarcini, cum ar fi baze de date și e-mail?
Un server pentru un mic birou care este doar găndit să fie folosit pentru a partaja fișiere și rula un program de back-up nu trebuie să fie la fel de bine specificat ca un server care va rula, de asemenea, aplicația dumneavoastră de baze de date și serverul de mail.
Fiabilitate Serverului este crucială, deoarece într-o rețea client-server, dacă serverul cade, clientii, care sunt stațiile de lucru PC, nu mai pot accesa informațiile de pe server și nu poate funcționa activitatea  deloc. Prin urmare, UP-TIME -ul este critic – cel mai mult afacerea ta se bazeaza pe server pentru munca de zi cu zi, iar acesta trebuie sa fie mai robust și puternic.
Nu uitați că partea hardware din server este doar jumătate din imagine – veți avea nevoie, de asemenea, software de tip server adecvat, aceste softuri de obicei sunt achiziționate separat.

 Dacă dorești informații legat de achiziționarea serverului potrivit în afacerea ta,
completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta pentru detaliile dorite:

work

 

Diferitele tipuri de servere

Există mai multe tipuri de servere, dintre care unele sunt dedicate pentru o singură funcție. Exemple:
* Servere de fișiere permite ca documentele și fișierele de date să fie partajate, securizate și susținută de un loc. Aproape fără excepție, primul server din orice afacere mica este un server de fișiere.
* Serverele de imprimare vă permit să partajați o singură imprimantă între mai mulți utilizatori.
* Servere de mail primesc, trimit și stochează e-mail urile .
* Servere de colaborare spațiul de lucru, face mai ușor pentru personalul de partajare a datelor și de a lucra în colaborare.

Rețineți că unele software de tip server, cum ar fi Microsoft Small Business Server, vă permite să rulați toate serviciile de mai sus pe un singur server hardware.

 

Servere pentru afacere

.

Alegererea hardware-ului pe server

În timp ce este posibil de a utiliza un PC obișnuit ca un server, este cel mai bine este să utilizați unul care este proiectat și construit pentru acest scop expres. Dintr-un punct de vedere într-adevăr nu are nici un sens să încredințeze datele de afaceri la „orice PC vechi”, sunt riscurile cele mai mari ca să se defecteze oricând.

Iată variantele în configurații:

Sistemul de servere: Blade, Rack sau Tower

Servere vin în toate formele și mărimile, dar pentru o mica afacere, cea mai buna alegere este un server dedicat entry-level într-o configurație Tower. Un Tower este economic, ușor accesibil, nu ocupă mult spațiu și nu are nevoie de nici un hardware special de instalare. Va avea, de asemenea, loc pentru extinderea spatiului de stocare. Cele mai multe Servere Tower pot fi montat într-un dulap de echipament – „Rackmontable”, în limbajul server.

Organizațiile care au nevoie de mai multe servere au tendința de a utiliza servere „blade”. În afară de a fi relativ subțire, se potrivesc în rafturi speciale de echipamente, care furnizează energie, de răcire, rețele, diverse interconectează și de management de sistem, caracteristici care ar fi construite pentru fiecare server în mod normal. Acest lucru permite serverelor blade  a se potrivi în incinte foarte subțire și reduce costul total global, asta dacă sunteți interesați privind cumpărarea de mai multe servere.

Combinația potrivită de procesor și memorie

Pentru un server de fișiere de bază, entry-level, este de fapt mult mai important de a avea o multime de spatiu de stocare pe disc decât de a avea un procesor de top conectat si multi-gigabyte de memorie. Un bun procesor multi-core, cum ar fi un procesor Intel Core sau AMD A sau seria FX este perfect adecvat, deși cele mai puternice servere sunt conduse de procesoare „Dedicate de SERVER”, cum ar fi Intel Xeon si AMD Opteron, care, bineinteles sunt mai sus ca și preț.

Un server este indicat să aibă memorie mai sus de  4GB. Mai multă memorie se traduce direct în performanța serverului. Aceste resurse de memorie sunt folosite de utilizatorii care se conectează pe server.

Opțiunile de Storage la Server

Dacă veți fi folosind server-ul dvs. pentru a stoca toate de date dvs. de afaceri, depozitarea si back-up -ul sunt foarte importante. Dacă compania dumneavoastră crește, ar putea avea nevoie de server pentru a lua pe mai multe sarcini decât doar stocarea fișierelor. Din fericire servere sunt construite pentru a avea mai multe hard disk-uri, astfel încât este posibilă extinderea spațiului de stocare.
Majoritatea serverelor suporta HDD-uri cu Serial ATA sau interfețe SATA de mare viteză – dacă sunteți în căutarea pentru cea mai bună performanță să căutați un sistem care acceptă disk-uri SAS.
Sisteme de servere trebuie să aibă RAID, o tehnologie care oferă niveluri diferite de protecție a datelor. RAID 1, de exemplu, scrie aceleasi date pentru două hard disk-uri, deci, dacă un HDD se defectează, datele dumneavoastră sunt în siguranță pe celălalt HDD.  RAID 5 foloseste un sistem sofisticat de verificare pentru erori care permite reconstituirea conținutului pe un HDD, care merge prost.

Network Storage Attached ca o alternativă la un server

Network Storage Attached sau NAS este, pur și simplu, un hard disk extern cu o interfață de rețea. Spre deosebire de, să zicem, drive-uri externe USB, drive-ul NAS nu se bazează pe un PC gazdă pentru a le face vizibile pe o rețea, acestea operează independent de PC-uri, ceea ce face o operare mai simplă.
Cele mai multe drive-uri externe stau destul de prost la capitolul de a oferi mai mult decât capacitatea de stocare suplimentar. Dar în ultimii ani, unitățile NAS au devenit treptat mai inteligente și cele mai recente versiuni vin impreuna cu software de tip server relativ ok, oferind o mare parte din funcționalitatea serverelor, dar la o fractiune mai mica din costul lor.
Nu numai că acestea sunt concepute pentru a fi simplu de a gestiona și opera ca aparate de rețea – cutiile NAS tind să fie foarte compacte, unele nu mai mare decât o cutie de pantofi, astfel încât acestea vor potrivi oriunde.

Dacă cerințele dvs. nu sunt mari un NAS poate fi o alternativă în acest caz.
Noțiuni de bază referitoare la porturile pentru server-ul dvs:  Toate serverele vor veni cu cel puțin un port de rețea – de obicei o Fast Ethernet (100 Mbps) sauport de rețea Gigabit Ethernet (1000Mbps) . În afară de porturile de mouse-ul, tastatură și ecran ar trebui să aveți USB 2.0 sau 3.0 port.

Alegerea unui sistem de operare pentru server-ul dvs.: Windows sau Linux

Marea majoritate a serverelor de afaceri rulează un sistem de operare Microsoft Windows. Linux-ul domina serverul de web și segmente de piață super-computer, dar, în ciuda faptului ca fiind extrem de capabil și, în esență liber, doar se bucură de o prezență relativ mică (dar în creștere) în sfera de afaceri.

Cele mai multe afaceri ar trebui să ia în considerare una din două Windows Small Business Server , configurațiile standard și Essentials.
Versiunea Essentials se ocupă de până la 25 de utilizatori si necesita cunostinte minime PC. Acesta include backup automat de la PC-urile din rețea, precum și propria sa stocare. Essentials nu include serverul de email Exchange și SharePoint Portal și serverul de colaborare – Microsoft oferta in schimb utilizatorilor varianta să se aboneze la oferta de cloud-based, Office 365, care prevede versiunile online ale acestor caracteristici. Standard Edition poate suporta pana la 75 de utilizatori, dar nu include Back-up ul de pe PC, care se găsește în Essentials.

Ar mai fi multe de zis referitoare la criteriile de alegere a serverului, dar aici depinde mult si de nevoiele specifice ale dumneavoastră.

Specialiștii noștrii pe servere vă stau la dispoziție pentru consultanță și pentru determinarea soluției cele mai bune din punct de vedere al raportului optim cost/calitate.

Contact: www.one-it.ro/contact

Etichete: ,

3 thoughts on “Cum să alegi serverul potrivit pentru afacerea ta

  1. Maxim - 13 august 2019 at 22:16

    Eu in general rezolv problema discutand direct cu colegele voastre simpatice 😉

  2. Alexandru Lauran - 11 septembrie 2019 at 21:06

    articolul contine niste informatii foarte bune, dar destul de mult de citit!

  3. Manea Claudia - 9 noiembrie 2019 at 11:47

    Un articol cu stiri de calitate

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.