Politica de Confidențialitate și de utilizare cookie-uri

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia și prelucrarea datelor cu caracter personal, altfel spus GDPR (General Data Protection Regulation) am întocmit reguli noi și proceduri în cadrul organizației noastre cu privire la prelucrarea și securitatea procesării datelor cu caracter personal. Măsurile luate au fost stabilite, implementate și îmbunătățite prin politici, proceduri, procese, structuri organizaționale și funcțiuni specifice de software și hardware de securitate ale datelor, conform workflow-ului procesării datelor personale în organizație.
Pentru că unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document cu Politica de Confidențialitate prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin interacțiunea cu angajații noștrii la punctele de lucru One-IT sau la întalniri la sediul clientului.

Ne rezervăm dreptul de modifica și actualiza periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a prezenta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări conform cerințelor legale. În caz de modificare vom afișa public pe site-ul nostru ultima versiune modificată a Politicii de Confidențialitate.

Politica de Confidențialitate

Cine suntem

ONE-IT SRL  este persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Baia Mare, B-dul Bucuresti,  nr. 21, jud. Maramureș cu cod unic de înregistrare fiscală RO20169099 ( de numim în continuare “ONE-IT” sau “noi“). În contextul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Suntem întotdeauna deschiși să vă furnizăm orice informații suplimentare  și să aflăm opiniile dumneavoastră, de aceea vă punem la dispoziție o adresă de email dedicată: dataprotection@one-it.ro, sau puteți oricând să ne contactați și prin curier/poștă la adresa:  S.C. ONE-IT SRL,  B-dul Bucuresti, Nr. 21, Cod postal: 430251, Baia Mare , Maramureș – cu mențiunea: în atenția responsabil One-IT cu protecția datelor.

Ce date personale colectăm

Colectăm date cu caracter personal de la clienți sau potențiali clienți. Datele colectate sunt direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți control asupra informației pe care ne-o oferiți.  Informațiile și datele personale colectate de noi sunt următoarele:

  • Numele și prenumele
  • Adresa de email
  • Adresa de domiciliu
  • Număr de telefon
  • Date necesare pentru facturare, exemplu: seria și numărul cărții de identitate

Mai colectăm date prin intermediul diferitelor plugin-uri de la Facebook și Google. Aceste date pot să fie:  fotografie, genul, nickname, număr telefon, data nașterii, nivelul educației, preferinte, etc – depinde ce informații aveți publice în aceste conturi. Puteți consulta politicile de confidențialitate Facebook, respectiv Google, folosind următoarele link-uri:
https://www.facebook.com/about/privacy
https://policies.google.com/privacy

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dumneavoastră în timpul vizitării site-ului nostru web, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Comentarii

Când vizitatorii lasă comentarii pe site, colectăm datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și și adresa IP a vizitatorului și tipul browser-ului pentru a ne ajuta la detectarea spam-ului.

Un hash făcut anonim, creat din adresa ta de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Media

In cazul în care încarci imagini pe situl nostru web, ar trebui să eviți încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe site.

Formulare de contact

Prin folosirea formularului de contact, colectăm numele, adresa ta de email și adresa IP pentru a ne ajuta la detectarea spam-ului.

Cookie-uri

Dacă lași un comentariu pe site-ul nostru, poți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și sitului tău web. Acestea sunt pentru confortul tău, astfel nu mai trebuie să le completezi din nou când lași un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Dacă ai un cont și te autentifici în acest site, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă browser-ul tău acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când închizi browser-ul.

Conținut înglobat de pe alte situri web

Articolele din acest site pot include conținut înglobat (de exemplu, video-uri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt site web.

Aceste site-ri web pot să colecteze date despre tine, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să-ți monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să-ți urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă ai un cont și ești autentificat în acel site web.

Analitice

Folosim obiecte de tip „cookies” pentru măsurarea traficului. Aceste obiecte de tip „cookies” provin de la servicii terțe, precum Google Analytics.

Noi nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, colectăm și nu prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

De ce le colectăm datele personale

(scopurile și temeiurile prelucrării)
În principal utilizăm datele colectate pentru a presta servicii de bună calitate în beneficiul clienților noștri.  Scopurile și temeiurile prelucrării sunt:

  1. Data necesare în procesul de vânzare/facturare necesare conform legislației fiscale din Romania
  2. Autentificare în cazul de creare și administrare contului în cadrul platformei de magazin online One-IT
  3. Asigurarea de servicii de suport și cazuri de intervenții service on-site sau remote, procesate în cadrul sistemului de ticheting suport și service.
  4. Asigurarea garanției echipamentelor sau service post-garanție, procesate în cadrul sistemului de ticheting fișe de service.
  5. Pentru marketing, dorim să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează și sunt relevante în cazul dumneavoastră.  Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. acordat. Vă puteți răzgândi oricând și retrage consimțământul, prin: modificarea preferințelor de abonare newsletter,  accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor primite de la noi; sau prin contactarea ONE-IT folosind datele de contact enunțate.
  6. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre, noi ne dorim în permanență să fim cei mai buni și să oferim experiențele cele mai bune clienților noștri, pentru aceasta este necesar să analizăm datele anterioare și să învățăm continuu din interacțiunile avute. Posibil să vă invităm să completați chestionare de satisfacție și feedback sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.
  7. Pentru apărarea intereselor noastre legitime, aici pot fi incluse:  măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor site-ului față de atacuri cibernetice, măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente, măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri. Ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza și supravegherea video a bunurilor și valorilor prevăzută de legislația aplicabilă în această materie.

Pentru prelucrarea de date personale ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale și de a ne promova și dezvolta activitatea comercială, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dumneavoastre fundamentale să nu fie afectate.

Cu cine partajăm datele tale

Datele tale personale furnizate cu acceptul tău sunt prelucrate în cadrul departamentelor specifice din cadrul ONE-IT ca de exemplu: departamentul de facturare sau de marketing;

Sau după caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:
– furnizorilor de servicii de curierat, parteneri One-IT;
– furnizorilor de servicii de plată/bancare;
– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
– furnizorilor de servicii de cercetare de piață;
– societăților de asigurare;
– furnizorilor de servicii IT;
– altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

În cazuri de obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Noi ne asigurăm că accesul la datele dumneavoastră de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

Cât timp îți păstrăm datele

Noi stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal cât timp aveți un cont în plaforma de facturare One-IT sau în platforma de ticheting. Puteți oricând să ne solicitați oricând ștergerea contului sau anumitor informații și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Legat de comentariile lăsate pe site, acesta și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe situl nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii site-lui web pot vedea și edita aceste informații.

Ce drepturi ai asupra datelor tale

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia și prelucrarea datelor cu caracter personal, altfel spus GDPR (General Data Protection Regulation) aveți o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita oricând accesul la datele dumneavoastră, corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră și dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

  1. Cererile cu privire la solicitări privind datele personale vă rugăm să le trimiteți folosind adresa de e-mail aferenta contului înregistrat în sistemele noastre. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.
  2. Taxe de operare:  noi nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dumneavoastră cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dumneavoastră de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.
  3. Timpul de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide din partea dumneavoastră în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum trei luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.
  4. Dacă aveți un cont sau ați lăsat comentarii pe acest site web, puteți cere să primești un fișier de export cu datele personale pe care le deținem despre tine, inclusiv toate datele pe care ni le-ai furnizat. De asemenea, ne poți cere să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre tine. Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.
  5. Drepturile terțelor părți.  Noi nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania,  Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Dorim să precizăm că fără a vă afecta dreptul dumneavoastră de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați pe noi în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

Cum îți protejăm datele

Susținem Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice (GDPR) și aducem aminte vizitatorilor noștri că beneficiază și de toate drepturile conferite de Legea 677/2001.
Facem eforturi constante pentru a proteja vizitatorii noștri, atât prin limitarea cat mai strictă a cerințelor legate de datele personale cât și prin oferirea unei experiențe web cât mai sigure folosind cele mai înalte standarde de securitate web existente.

Pentru efectuarea plăţilor noi folosim servicii externe ale procesatorilor de plăţi acreditați în Romania. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL pe 256 biți.

Dorim să vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Noi nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor rețele/sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

Politica de utilizare cookie-uri

Stimate vizitator, site-ul www.one-it.ro foloseşte cookie-uri pentru a asigura utilizatorilor o experienţă plăcută de navigare şi pentru a susţine eforturile pentru oferirea unor servicii confortabile utilizatorilor (de exemplu: preferinţele în materie de confidenţialitate online, opţiunile privind limba site-ului etc.).
Cookie este un fişier de mici dimensiuni format din litere şi numere care este stocat pe orice terminal cu acces la internet (computer, telefon mobil, tabletă etc) şi este instalat prin solicitarea transmisă de către un web-server unui browser (Internet Explorer, Chrome etc.) şi este complet pasiv – nu conţine programe software, viruşi, spyware şi nu poate accesa informaţii de pe hard drive-ul utilizatorului.
Cookie în sine nu solicită informaţii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate şi, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.
În caz că nu doriţi să primiţi un anumit tip de cookie-uri, puteţi să îl dezactivaţi, urmand instructiunile de mai jos. Dacă vă răzgândiţi, puteţi să reactivaţi cookie-urile, utilizând aceleaşi setări.
NOTĂ: Dacă dezactivaţi anumite cookie-uri e posibil să pierdeţi anumite funcţii utile, pe care eraţi obişnuit să le aveţi atunci când vizitaţi site-ul One-IT. Totuşi, majoritatea conţinutului de pe site e funcţional şi fără cookie-uri.

Cu toate că facem tot posibilul să implementăm complet setările dumneavoastră, s-ar putea ca unele cookie-uri să ne scape. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, vă rugăm să verificaţi setările pentru cookie-uri din browser şi, dacă e cazul, să le schimbaţi manual.

Există diferite tipuri de cookie-uri, care sunt folosite în funcție de necesitate:

  • Cookie-uri tehnice: permit vizualizarea site-ului web, funcționarea corectă, crearea unui cont și efectuarea autologin-ului. Acestea sunt indispensabile pentru ca site-ul să funcționeze corect.
  • Cookie-uri de la terțe părți: În unele cazuri terțe părți (o organizație externă care ne furnizează servicii) pune un cookie pe dispozitiv pentru a putea obține informații legate de obiceiurile de navigare, care identifică folosirea unor anumite servicii furnizate. Un exemplu ar putea fi acela de un cookie al unei terțe părți care indică faptul că s-a făcut clic pe un link care redirecționează la site-ul nostru web dintr-o căutare efectuată cu Google sau alte motoare de căutare. Un alt exemplu este butonul “Like” din Facebook. Prin intermediul acestui buton vine generat un cookie care poate fi citit de Facebook. Acesta poate fi considerat un cookie de la terțe părți. Politica cookie-urilor de la terțe părți nu face parte din politica noastră de utilizare a cookie-urilor. Pentru mai multe informații contactați direct vânzătorii de terțe părți.

Preferințele referitoare la cookie-uri pot fi modificate. Din setările browser-ului (Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome, etc.), utilizatorul poate decide care sunt cookie-urile pe care dorește să le accepte și pe care nu dorește să le accepte. Pentru a ști unde se găsesc aceste setări este necesar să folosiți butonul “Help” al browser-ului dumneavoastră.

În continuare, puteți găsi instrucțiuni pentru principalele tipuri de browsere:

MICROSOFT WINDOWS EXPLORER

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/block-or-allow-cookies

GOOGLE CHROME

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en&p=cpn_cookies

MOZILLA FIREFOX

http://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences?redirectlocale=en-US&redirectslug=Enabling+and+disabling+cookies

APPLE SAFARI

http://www.apple.com/support/?path=Safari/5.0/en/9277.html

Dacă nu folosiți unul dintre aceste browsere, puteți folosi butonul “Help” al browser-ului pentru a găsi informațiile referitoare la setările dorite.

Trebuie însă să țineți cont, că anumite cookie-uri în cazul în care sunt refuzate, ar putea periclita funcționarea corectă a site-ului web.

Utilizarea plug-in-urilor Facebook si Google

Dacă utilizatorul accesează o pagină a site-ului dotată cu un astfel de plug-in, va fi efectuată o legătură cu serverul Facebook sau Google și plug-in-ul va fi vizualizat în pagina internet printr-un mesaj al browser-ului. În acest fel se va comunica serverului Facebook sau Google, paginile care au fost vizitate de către utilizator. Dacă sunt utilizate anumite funcții ale plug-in-ului (ex. clic pe butonul “Like” sau comentarii), aceste informații vor fi adăugate în contul de Facebook sau Google al utilizatorului. Alte informații referitoare la utilizarea informațiilor de către Facebook sau Google se găsec în politica de confidențialitate din Facebook sau Google.

Link-uri ale rețelelor sociale (Social Media)

Datele care sunt adunate de Facebook sau de alte terțe părți sunt supuse politicii de confidențialitate ale acestora.

Modificări preferințe și renunțare

In cazul în care nu doriți să primiți cookie-uri de la terti (third party cookies) pe siteul One-IT, puteti dezactiva aceasta optiune in browser – va rugam sa verificati setarile de privacy ale browserului pe care il folositi.

În cazul în care doriți să vă exercitați drepturile menționate de regulamentul GDPR în privința datelor dumneavoastră vă rugăm să transmiteți solicitarea dumneavoastră catre dataprotection@one-it.ro, folosind email-ul utilizat la crearea contului pe site-ul nostru sau email-ul cu care doriti să vă exercitați aceste drepturi.

Powered by WordPress