Noutăți! A patra ediție Start-Up Nation începe în luna mai 2024

5/5 - (4 votes)

Start-Up Nation

Programul Start-Up Nation continuă cu ediția 4! Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat lansarea programului Start-Up Nation 2024 în trimestrul al doilea al anului. Printre cheltuielile eligibile se numără și echipamente și soluții IT.

Microîntreprinderile și IMM-urile vor putea astfel obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 lei/beneficiar și vor avea din nou oportunitatea de a-și dezvolta start-up-ul și prin intermediul investițiilor digitale, eligibile în proiect.

În perioada următoare se vor publica noutăți legate de derularea programului, Ghidul solicitantului și informații pentru ca firmele aflate la început de drum să își pregătească din timp proiectele.

Ministrul Adrian Câciu a anunțat personal că au fost puse la dispoziție 400 de milioane de euro pentru IMM-uri prin intermediul unei noi linii de finanțare, aprobat de Comisia Europeană. „Undeva la jumătatea lunii mai” urmează să se lanseze înscrierile la finanțarea Start-Up Nation.

Conform declarațiilor, s-au atins în acest fel două obiective:

  1. Finanțarea Start-Up Nation din bani europeni
  2. Descentralizarea fondurilor alocate IMM-urilor către ministerul de resort, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului care trebuie să fie/să devină numărul unu în elaborarea de politici publice și finanțări pentru economie.
La fel ca în cazul edițiilor anterioare ale programului, firmele vor putea obține fonduri și pentru cheltuieli legate de digitalizare. Astfel, vor fi eligibile cheltuieli precum:
🔹 echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, unitate centrală, server, monitor, imprimantă / copiator/ multifuncțională, inclusiv sisteme portabile, telefoane smart, tablete;
🔹 soft/softuri și licențe necesare desfășurării activității;
🔹 site de prezentare a activității, magazin on-line, cheltuieli de înregistrare domeniu fără hosting, cheltuieli de promovare a site-ului / magazinului on-line;
🔹 semnătură electronică.

One-IT, în calitate de furnizor și integrator de tehnologii IT, a ajutat până în prezent zeci de start-up-uri cu implementarea soluțiilor digitale în edițiile anterioare Start-Up Nation. Și de această dată, suntem pregătiți să oferim echipamente și soluții IT pentru eficientizarea activității, care să permită dezvoltarea accelerată și pe termen lung a start-up-urilor.

Specialiștii de la One-IT te ajută să obții cele mai bune echipamente și soft-uri IT pentru digitalizare, necesare pentru ideea ta de afacere cu fonduri nerambursabile! – verifică aici: www.one-it.ro/startup-nation/

Dacă dorești informații despre program și soluții pentru DIGITALIZAREA AFACERII prin aceste fonduri nerambursabile, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta:

work

Programul va fi lansat de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), care va administra granturile, în timp ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va asigura finanțarea din partea Uniunii Europene.

Valoarea finanțării:

Maximum 100.000 lei/beneficiar – Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă;

Maximum 200.000 lei/beneficiar – Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă.

Intensitatea finanțării:

Contribuția programului poate fi  de maximum 95% din totalul valorii proiectului, dar nu mai mult de 200.000 de lei.

Rata de cofinanțare poate fi 5%, 10% sau 15% – Fiind un criteriu care impactează punctajul obținut.

Dacă nu te-ai înscris încă la newsletterele noastre și dorești să fii la curent cu noutățile despre tehnologia în business,digitalizare, fonduri nerambursabile sau promotii IT dedicate, te poți abona aici: >> https://www.one-it.ro/newsletter/ – Promitem ca nu te vom bombarda cu spamuri. 🙂

 

Vă vom ține la curent cu noutățile din programul Start-Up Nation!

Etichete: , , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.