Atenție! E-mailuri de tip phishing care se folosesc de imaginea CEC Bank

5/5 - (1 vote)

phishing

În ultima perioadă, circulă pe internet e-mailuri suspecte care se folosesc de numele și imaginea CEC Bank. Află cum identifici e-mailurile de tip phishing și ce trebuie să faci pentru a nu fi victima hackerilor.

 

E-mailurile de tip phishing au devenit cea mai comună formă de fraudă cibernetică și sunt create cu scopul de fura identitatea și banii victimelor.

Cum le identifici?

Cea mai bună modalitate de a te proteja de e-mailurile de tip phishing este să le identifici și să nu dai curs solicitărilor.

Iată câteva elemente care îți indică faptul că e-mailul nu este trimis de compania din partea căreia se pretinde a fi trimis:

1. Verifică adresa de e-mail de pe care s-a trimis mesajul – dai un singur click pe „Plăți și facturare CEC Bank” pentru a vedea adresa de e-mail. Dacă este un e-mail precum cel din exemplul dat în acest articol (kittrin_m@veninecable.com), aceasta nu este adresa CEC bank. În spatele acestor e-mailuri sunt diferite domenii web care au fost sparte și de pe care se trimit spam-uri de phishing.

În plus, chiar dacă subiectul e-mailului pare legitim, contextul în care a fost trimis, trebuie luat și acesta în calcul.

2. Urmărește anumite greșeli gramaticale.

3. Atașamentul în acest caz este de fapt o imagine. Nu descărca atașamentul, deoarece prin intermediul acestuia sunt capturate informațiile tale personale/bancare sau te redirecționează către site-uri care îți solicită date personale.

4. Mesajul din e-mail nu este în concordanță cu politicile băncilor. În acest caz, nici CEC Bank și nicio altă bancă nu trimit în mod automat, prin e-mail, copii atașate de ordine de plată ale clienților. Mai mult, ordinele de plată pot fi cerute de clienții băncilor doar la ghișeele dedicate sau pot fi vizualizate doar prin aplicațiile de internet/mobile banking ale băncii.

Observație: Copiile după ordinele de plată se trimit prin e-mail clienților doar la solicitarea lor.

Dacă sesizezi vreo tentativă de fraudă sau dacă observi vreo operațiune suspectă în conturile tale, CEC Bank vine cu câteva recomandări despre cum te poți proteja de fraude. Accesează  AICI pagina dedicată CEC Bank.

Atacul de tip phishing (metoda de furt de identitate) este o metodă de atac relativ simplu de implementat și, din păcate, foarte eficientă. Aceste campanii sunt tot mai dese și tot mai multe persoane cad în plasa atacatorilor.

 

Atenție la detalii!

#staySAFE

Leave a Reply