Cum îți pregătești dispozitivele IT din firmă pentru vacanța de sărbători

Cum îți pregătești dispozitivele IT din firmă pentru vacanța de sărbători 5.00/5 (100%) 1 vote

dispozitivele IT

Pentru că vacanța de sărbătorile este tot mai aproape, îți aducem câteva sfaturi despre cum îți pregătești dispozitivele din firmă pentru a rămâne în siguranță chiar și în această perioadă.

 

Echipamentele și întreaga infrastructură IT din firmă nu iau pauză atunci când oamenii se bucură de sărbătorile de iarnă. De aceea, este recomandat să pregătești dispozitivele și sistemul IT, pentru ca acestea să funcționeze optim și să rămână protejate în timpul zilelor libere.

Iată câteva dintre lucrurile esențiale pe care ar trebui să le faceți pentru a vă proteja activitatea de sărbători:

 1. Verifică soluțiile de securitate existente

Indiferent că ai implementat în firmă un antivirus, un firewall, un server de backup, verifică soluțiile de securitate active de pe dispozitivele și infrastructura IT din companie. Acestea vor proteja datele și fișierele în timpul vacanței. Astfel, vei ști cu siguranță că funcționează în mod optim. Dacă constați anumite nereguli, vorbește cu IT-istul din firmă sau cu furnizorul tău de tehnologie și servicii de mentenanță pentru a le rezolva cât mai rapid, înainte ca activitatea să îți fie afectată.

 1. Efectuează actualizări la hardware și software

Înainte de a pleca, actualizează toate dispozitivele IT și activează update-urile automate, pentru ca atunci când reveniți la muncă, dispozitivele și softurile să fie complet optimizate.

 1. Realizează backup-uri de date

Realizează backup asupra datelor și fișierelor importante de business, astfel încât, dacă există probleme în timp ce sunteți plecați, acestea să nu fie corupte sau pierdute.

Află informații utile despre noua generație de backup în firmă: stocarea imuabilă, prin care informațiile nu pot fi modificate, rescrise sau șterse de surse externe.

 1. Verifică ce dispozitive IT trebuie să ruleze în firmă

Din motive de securitate și pentru a nu consuma energie fără rost, identifică dispozitivele IT ce trebuie să funcționeze cât timp activitatea se oprește temporar și oprește-le pe cele care nu trebuie să funcționeze în această perioadă. Acest lucru va preveni coruperea sau ștergerea datelor/fișierelor în timp ce sunteți plecați și va economisi resurse.

 1. Deconectează conexiunile la internet, unde este cazul

Există echipamente IT care nu au nevoie de conexiune la internet pentru a rula în continuare. De aceea, le poți deconecta de la internet, eliminând astfel orice șansă de atacuri cibernetice provenite din mediul online.

Aceste sfaturi îți pot fi de folos atunci când se suspendă activitatea companiei pentru câteva zile, așa cum poate fi cazul în perioada sărbătorilor de iarnă.

Dacă dorești să afli mai multe despre îmbunătățirea securității cibernetice în business >> vezi câteva sfaturi utile pentru sporirea protecției în mediul digital.

Pentru detalii despre implementarea sau îmbunătățirea soluțiilor de securitate digitală în compania ta sau pentru soluții concrete de securitate IT, completază formularul de mai jos, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp:

work  

De reținut este faptul că infractorii cibernetici nu își iau concediu de sărbători, fiind momentul perfect pentru aceștia să acționeze în mediul digital, provocând daune businessurilor care dețin destule date sensibile ce pot fi exploatate.

Hackerii folosesc escrocherii complexe pentru a fura date și a obține controlul dispozitivelor din afacere. Printre cele mai frecvente metode amintim: atacurile ransomware, frauda cu cadrul de credit, furtul de identitate, e-mailurile de tip phishing etc.

Pentru a contracara atacurile cibernetice, trebuie să fii echipat în firmă cu soluții de securizate digitală dedicate.

Amintim câteva modalități prin care poți proteja dispozitivele și rețeaua din firmă. Acestea par banale, dar spre surprinderea multora, nu sunt puse în practică în multe companii:

 1. Alege parole puternice și schimbă-le în mod regulat pe dispozitivele IT

Există un motiv pentru care majoritatea site-urilor web necesită parole puternice care includ caractere speciale și un minim de caractere. Criminalii cibernetici lucrează din greu încercând să fure parolele. Cea mai bună apărare împotriva acestui lucru este să o schimbi în mod regulat.

 1. Activează autentificarea cu doi factori, un nivel suplimentar de securitate

Deoarece cunoașterea parolei nu este suficientă, utilizatorii trebuie să treacă prin încă o etapă de verificare a identității prin e-mail sau SMS pentru a intra în conturi.

 1. Asigură-te că Remote Desktop este securizat

Dacă angajații lucrează de la distanță sau în modul hibrid, efectuează verificări de rutină pentru a te asigura că dispozitivele pe care le folosesc sunt securizate.

Vezi câteva recomandări despre Cum securizezi munca la distanță în cinci pași eficienți.

 1. Realizează un training de securitate cibernetică pentru angajați

Regulile de bază sunt extrem de importante în mediul digital, în special atunci când lucrezi cu baze de date ale clienților, furnizorilor, când ai comunicări sau faci tranzacții cu aceștia. Angajații trebuie să știe cum să folosească soluțiile de securitate din firmă (VPN, antivirus, backup de date etc.) și să țină cont de anumite reguli de bună practică digitală, pentru a putea recunoaște tentativele de phishing sau alte escrocherii de acest gen.

 1. Implementează un plan solid de recuperare în caz de dezastru

Când un incident de securitate este depistat sau în plină desfășurare, este crucial să ai un plan de securitate pentru a minimiza riscurile sau daunele. Fii pregătit în cazul unui incident nefericit de securitate!

Securitatea eficientă a rețelei necesită o abordare stratificată, cu soluții de securitate în business pentru toate zonele infrastructurii IT. Aceste soluții trebuie să lucreze împreună, pentru a oferi o schemă de securitate integrată și colaborativă.

SFAT: Protejează-ți afacerea împotriva amenințărilor cibernetice prin implementarea unei soluții de securitate de ultimă generație: firewall eficient, infrastructură wireless puternică, puncte de acces securizate și management automatizat etc.

One-IT te poate ajuta să îți creezi sau să îți îmbunătățești securitatea IT din firmă.

Share this article:

Etichete: , , , , , , ,

Leave a Reply

  • 1

  • 2

  1/2

  Formular SOLICITARE


  This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.