Cum îți protejezi firma de atacurile digitale – sfaturi One-IT de Ziua Internațională a Securității Calculatoarelor

Rate this post

sfaturi

De Ziua Internațională a Securității Calculatoarelor, One-IT subliniază încă o dată importanța protejării datelor și echipamentelor IT conectate la internet, venind în sprijinul îmbunătățirii securității IT cu câteva sfaturi și bune practici, utile pentru sporirea protecției în mediul digital.

Cât de protejată este compania ta în fața atacurilor digitale?

Iată câteva date statistice care arată de ce este nevoie de o îmbunătățire constantă a securității cibernetice și de ce trebuie acționat imediat, pentru a nu lăsa nicio portiță deschisă infractorilor cibernetici ce vor să obțină controlul dispozitivelor și să obțină datele sensibile ale companiei pentru a le utiliza în scopuri malițioase.

➡ 60% dintre companii nu supraviețuiesc unui incident major de pierdere a datelor;

➡ 100.000 $ este media pierderilor suferite în urma unui atac ransomware, incluzând downtime-ul și răscumpărarea;

➡ 1 din 4 IMM-uri a fost afectată de o breșă de securitate în ultimul an și nu a avut resursele necesare pentru a se apăra de atacurile cibernetice

➡ Eroarea umană este cauza numarul unu în bresele de securitate, iar pentru 52% din astfel de incidente, angajatii sunt cei responsabili de producerea lor.

Sfaturi de securitate cibernetică pentru mediul de business

1️⃣ Fii atent la informațiile, e-mailurile sau la alte comunicări suspecte pe care le primești!

Pentru a nu exista riscul scurgerilor de date sau provocarea involuntară a unor breșe de securitate, de fiecare dată când primești o informare, un e-mail/ SMS etc., verifică întotdeauna câteva elemente înainte de a acționa în vreun fel: verifică expeditorul, corectitudinea textelor, adresa de la care primești informațiile și să nu deschizi linkuri sau să nu descarci atașamente suspecte. Acestea pot fi tenetative de phishing, spam sau alte tipuri de atacuri cibernetice.

2️⃣ Protejează informațiile personale de identificare digitală deoarece pot reprezenta un risc imens de confidențialitate în cazul în care sunt obținute și utilizate de atacatorii cibernetici în scopuri ilicite. De aceea, te poți folosi de câteva practici și soluții dedicate de securitate.

– Criptează traficul de date cu o soluție VPN care blochează accesul traficului malițios la rețeaua de internet;

– Folosește autentificarea cu doi factori, actualizează parolele și securizează tranzacțiile online cu ajutorul serviciului opțional de alertă oferit de către bancă sau opțiunea de autentificare la fiecare tranzacție;

– Șterge informațiile de identificare vechi, pe care oricum nu le mai folosești, și verifică setările de confidențialitate pentru rețelele de socializare – este esențial să nu publici informații personale sau care nu sunt destinate publicului larg.

3️⃣ Actualizează antivirusul și firewall-ul pentru a detecta și elimina din timp virușii, traficul de rețea nedorit și programele malițioase care încearcă să obțină acces la PC sau rețeaua de internet.

4️⃣ Creează copii de rezervă și implementează o soluție de Disaster Recovery. 

Companiile și oamenii sunt foarte dependenți de date. Pentru a nu deveni un număr din statistică – precum cele de mai sus, este necesar ca o firmă să aibă la dispoziție o strategie și o soluție de backup.

În acest sens, cel mai simplu este să ții cont de regula de backup 3-2-1. Stochează datele în mai multe locații offline și online, pentru ca atunci când sunt compromise sau șterse, să poată fi recuperate dintr-o altă sursă care nu a fost afectată. Detalii regăsești în articolul Regula de backup 3-2-1 pentru siguranța datelor din companie.

5️⃣ Monitorizează accesul la informații și limitează-l atunci când e cazul la un număr restrâns de oameni, adăugând niveluri de protecție suplimentare (parole suplimentare, criptare etc.). Astfel, limitezi și breșele de securitate internă, având o situație clară asupra accesului la datele din business.

6️⃣ Creează un plan de securitate cibernetică sau revizuiește-l pe cel existent. Datorită acestui plan și a politicilor de securitate pe care le stabilești împreună cu specialistul de IT, te asiguri că infrastructura IT din firmă se ridică la standardele din prezent și că este eficientă, având toate armele IT disponibile pentru a contracara atacurile cibernetice tot mai complexe.

Securitatea cibernetică nu mai este un subiect opțional pentru companii. De aceea, fii vigilent și acordă prioritate acestui aspect.

Cel mai bine este să previi amenințările digitale, decât să încerci să recuperezi ceva!

Pentru detalii despre implementarea de soluții de securitate digitală în companii sau pentru soluții concrete de securitate IT, completază formularul de mai jos, iar echipa noastră vă va contacta în cel mai scurt timp:

work

Află în detaliu informații și sfaturi detaliate despre aceste recomandări de securitate, urmărește sesiunea TECHtime despre Sfaturi de bază pentru securitatea digitală în business.

#staySAFE

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.