Regula de backup 3-2-1 pentru siguranța datelor din companie

5/5 - (1 vote)

regula de backup

Datele digitale sunt o necesitate pentru orice companie, iar protecția lor corectă aduce siguranță și oferă continuitate afacerilor. Pentru a te asigura că datele esențiale ale companiei nu se vor pierde, indiferent de situație, ține cont de regula de backup 3-2-1.

Regula 3-2-1 presupune să păstrezi cel puțin trei (3) copii ale datelor și să stochezi două (2) copii de rezervă pe diferite medii de stocare, cu unul (1) dintre ele amplasat în afara locației. Aceasta asigură protecția datelor digitale împotriva oricăror riscuri existente (erori de software, defectare/furt al echipamentelor, atacuri cibernetice, dezastre naturale etc.).

3️⃣ Fă trei copii de rezervă diferite ale datelor și utilizează suporturi de încredere (mașină virtuală, SSD/HDD, cloud etc.);

2️⃣ Stochează aceste copii de rezervă pe cel puțin două medii diferite (HDD/SSD, tape, cloud etc.);

1️⃣ Stochează una dintre copii într-o altă locație (într-o altă clădire, în alt oraș pe un server).

Poți folosi echipamente și soluții IT diferite pentru a putea recupera integral datele companiei în cazul unui incident de forță majoră. Pentru a vedea dacă soluțiile alese sunt fiabile, poți face un test legat de restaurarea datelor.

One-IT, în calitate de integrator de soluții IT și furnizor de echipamente și soluții IT personalizate, îți pune la dispoziție soluții de stocare, de backup și de recuperare a datelor în cazuri majore.

Dacă dorești informații despre backup-ul datelor și recuperarea acestora sau o ofertă personalizată completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp.

work

Statistici legate de backup în companii

➡ 40% dintre IMM-uri nu au implementat un plan de recuperare a datelor în caz de pierdere sau furt;

➡ Defecțiunile echipamentelor hardware reprezintă cauza numarul unu a pierderilor de date;

➡ Eroarea umană este cauza numarul unu în bresele de securitate, iar pentru 52% din astfel de incidente, angajatii sunt cei responsabili de producerea lor;

➡ 60% dintre companii nu supraviețuiesc unui incident major de pierdere a datelor;

➡ 96% dintre afacerile care folosesc solutii de backup și recuperare de date sunt capabile să-și reia activitatea rapid, chiar și în cazul atacurilor ransomware;

➡ 100.000 $ este media pierderilor suferite în urma unui atac ransomware, incluzând downtime-ul și răscumpărarea.

Companiile și oamenii sunt foarte dependenți de date. De aceea, este extrem de important ca o firmă să aibă la dispoziție o strategie și o soluție de backup. În caz contrar, poate deveni un număr din statistică, precum cea de mai sus. 

Pentru detalii despre importanța backup-ului în cadrul unei companii și despre regula 3-2-1, vizionează informațiile oferite de Cornel Popescu de la Veeam Software în cadrul sesiunii TECHtimeOneIT. Ediția integrală o poți vedea AICI.


Cât valorează datele companiei tale?

Recuperarea datelor în caz de dezastru înseamnă furnizarea unei soluții la cheie care îți permite să protejezi și să recuperezi aplicațiile și datele critice, indiferent de incidentul petrecut în companie (ștergere accidentală, atacuri cibernetice, furt de date, incendii etc.). Regula de backup 3-2-1 poate fi considerată o strategie pentru asigurarea protecției împotriva riscurilor de securitate și de pierdere de date existente.


Pe ce trebuie sa faci un backup?

Pentru a reduce riscul pierderii de date, este recomandat ca firma să creeze copii de rezervă ale fișierelor și bazelor de date, dar, de asemenea, să facă o copie de rezervă a sistemelor de operare, a aplicațiilor, a configurației etc.. Dacă se utilizează soluții de virtualizare, vei dori să faci backup pentru host-urile și consola de administrare, nu doar pentru mașinile virtuale (VM). Dacă utilizezi o infrastructură cloud ca serviciu (IaaS), vei dori să o incluzi pe listă. Și, nu uita de dispozitivele mobile – de ex. tableta CEO-ului ar putea conține date critice ale companiei, care pot fi mai importante decât datele stocate pe unele dintre servere.

Revizuiește lista de backup de fiecare dată când schimbi infrastructura IT. Dispozitivele noi, soluțiile și serviciile folosesc toate datele. De aceea, este recomandat să orice companie să meargă pe principiul, backup pentru tot și cât mai des posibil.

Cu cât există mai multe copii de rezervă, cu atât există mai puține șanse să le pierzi și o probabilitate mai mare de a le recupera integral și în într-un timp scurt, asigurând continuitatea activității companiei.

 

Pentru informații, detalii sau oferte personalizate completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp.

work

Etichete: , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.