Recuperează datele firmei în caz de incident major cu soluțiile de Disaster Recovery

Rate this post

Securitatea cibernetică nu mai este un subiect opțional. În prezent, organizațiile au nevoie de un plan de recuperare a datelor în caz de dezastru prin implementarea unor soluții de Disaster Recovery (DR). Află de ce trebuie să ai un plan de DR și cum te ajută să previi pierderea datelor, încetarea activității sau chiar închiderea afacerii.

Salvarea datelor într-o extra-locație are scopul de a proteja orice business de efectele unor evenimente negative neprevăzute.

Statistici legate de backup în companii

➡ 60% dintre companii nu supraviețuiesc unui incident major de pierdere a datelor.

➡ 96% dintre afacerile care folosesc solutii de backup și recuperare de date sunt capabile să-și reia activitatea rapid, chiar și în cazul atacurilor ransomware.

➡ 95% dintre încălcările securității cibernetice sunt cauzate de erori umane.

➡ În medie, doar 5% din folderele companiilor sunt protejate corespunzător.

➡ O nouă organizație va cădea victima unui ransomware la fiecare 14 secunde în 2019 și la fiecare 11 secunde în 2021.

Aceste cifre arată starea actuală a securității cibernetice în cadrul organizațiilor. Pentru că riscurile digitale sunt tot mai mari, mai complexe, firma ta are nevoie de soluții capabile să contracareze aceste amenințări.

3 pași de care poți ține cont pentru a-ți proteja businessul în caz de incidente majore

1. Fă-ți ordine în bagajul de date ale companiei

Cea mai importantă resursă digitală a unei afaceri este reprezentată de informații. De aceea, este esențial să parcurgi câteva etape care te ajută să faci ordine în multitudinea de date cu care operezi.

📌 Analizează informațiile de business pe care le operezi și sistemele pe care sunt stocate. Aici pot fi echipamente IT (laptopuri, hard disk-uri externe, servere, NAS-uri sau cloud).

📌 Prioritizează datele și sistemele pe care sunt stocate.

📌 Gestionează datele în funcție de importanța lor și limitează accesul la datele sensibile pentru a minimiza riscul scurgerilor de date intenționate sau accidentale.

2. Fă backup la datele organizației

Companiile și oamenii sunt foarte dependenți de date. De aceea, este extrem de important ca o firmă să aibă la dispoziție o strategie și o soluție de backup.

Regula de backup 3-2-1 poate fi considerată o strategie pentru asigurarea protecției împotriva riscurilor de securitate și de pierdere de date existente.

Această regulă presupune să păstrezi cel puțin trei (3) copii ale datelor și să stochezi două (2) copii de rezervă pe diferite medii de stocare, cu unul (1) dintre ele amplasat în afara locației. Aceasta asigură protecția datelor digitale împotriva oricăror riscuri existente (erori de software, defectare/furt al echipamentelor, atacuri cibernetice, dezastre naturale etc.).

3️⃣ Fă trei copii de rezervă diferite ale datelor și utilizează suporturi de încredere (mașină virtuală, SSD/HDD, cloud etc.);

2️⃣ Stochează aceste copii de rezervă pe cel puțin două medii diferite (HDD/SSD, tape, cloud etc.);

1️⃣ Stochează una dintre copii într-o altă locație (într-o altă clădire, în alt oraș pe un server).

Poți folosi echipamente și soluții IT diferite pentru a putea recupera integral datele companiei în cazul unui incident de forță majoră. Pentru a vedea dacă soluțiile alese sunt fiabile, poți face un test legat de restaurarea datelor.

Pentru detalii despre importanța backup-ului în cadrul unei companii, vizionează informațiile oferite de Mihai Marcu de la Synology în cadrul sesiunii TECHtime. Ediția integrală o poți vedea AICI.

3. Creează și pune în aplicare un plan de recuperare a datelor (Disaster Recovery Plan)

Un plan de recuperare a datelor în caz de dezastru îți permite restaurarea sistemelor, infrastructurilor și a datelor critice, precum și reluarea rapidă a activității în urma unor dezastre naturale, breșe de securitate sau erori umane.

NOUTATE: One-IT a extins parteneriatul cu Synology pentru a oferi clienților beneficii suplimentare în implementarea soluțiilor de Disaster Recovery. Astfel, dacă dorești ca firma ta să aibă salvate toate datele într-o extra-locație pentru a diminua la minim riscul pierderii lor, ai de acum posibilitatea backupului pe serverele Synology din Germania – o locație cu grad maxim de securitate digitală.

Cu ajutorul partenerilor noștri de la Synology, poți dispune de proceduri, politici sau procese care ajută infrastructura IT a firmei tale să se recupereze eficient și rapid pentru a nu întrerupe activitatea și a nu pierde datele esențiale. Mai mult, poți dispune de soluții personalizate care îți permite să protejezi și să recuperezi aplicațiile și datele critice, indiferent de incidentul petrecut în companie.

 

La ce trebuie să faci backup?

Pentru a reduce riscul pierderii de date, este recomandat ca firma să creeze copii de rezervă ale fișierelor și bazelor de date, dar, de asemenea, să facă o copie de rezervă a sistemelor de operare, a aplicațiilor, a configurației etc.

Dacă se utilizează soluții de virtualizare, vei dori să faci backup pentru host-urile și consola de administrare, nu doar pentru mașinile virtuale (VM). Dacă utilizezi o infrastructură cloud ca serviciu (IaaS), vei dori să o incluzi pe listă. Și, nu uita de dispozitivele mobile – de ex. tableta CEO-ului ar putea conține date critice ale companiei, care pot fi mai importante decât datele stocate pe unele dintre servere.

Revizuiește lista de backup de fiecare dată când schimbi infrastructura IT. Dispozitivele noi, soluțiile și serviciile folosesc toate datele. De aceea, este recomandat să orice companie să meargă pe principiul, backup pentru tot și cât mai des posibil.

Cu cât există mai multe copii de rezervă, cu atât există mai puține șanse să le pierzi și o probabilitate mai mare de a le recupera integral și într-un timp scurt, asigurând continuitatea activității companiei. Existența unui plan și a unor soluții de Disaster Recovery implementate îți oferă liniștea și siguranța de care ai nevoie, pentru a te putea concentra pe dezvoltarea organizației, indiferent de scenariu.

One-IT, în calitate de furnizor și integrator de soluții și echipamente IT, îți pune la dispoziție sisteme de stocare, de backup și de recuperare a datelor în cazuri majore.

Pentru informații despre backup, disaster recovery sau o ofertă personalizată pentru business, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp.

work

Etichete: , , , , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.