Stocarea imuabilă – noua generație de backup în firmă

5/5 - (1 vote)

stocarea imuabilă

Tehnologia aduce o nouă modalitate de salvare a datelor: stocarea imuabilă, prin care informațiile nu pot fi modificate, rescrise sau șterse de surse externe. Află tot ce trebuie să știi despre stocarea imuabilă în business și de ce aduce backupul datelor la următorul nivel.

În era digitală, datele tind să fie stocate pe tot mai multe dispozitive și sunt, totodată, expuse unor riscuri de securitate tot mai mari, din cauza complexității atacurilor cibernetice. Pentru a proteja datele companiei tale, poți apela la o nouă modalitate de stocare, care își asigură disponibilitatea și integritatea informațiilor, indiferent de scenariu.

Ce descoperi în acest articol:

✅ De ce este importantă stocarea imuabilă

✅ De ce o copie de rezervă imuabilă este imună la infecțiile ulterioare cu ransomware

✅ Beneficii directe aduse de stocarea imuabilă

✅ Importanța implementării Regulii de backup 3-2-1

✅ Prima soluție Storage Craft OneXafe, livrată chiar de One-IT unui client business

 

Pentru informații despre stocarea imuabilă sau o ofertă personalizată pentru business, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp.

work
 

Backup imuabil – de ce este atât de important?

Unul dintre cele mai răspândite riscuri cu care se confruntă o firmă este atacul ransomware. Acesta poate lovi orice dispozitiv cu acces la internet și se poate răspândi cu ușurință în întreaga infrastructură IT a organizației. Iar o copie de rezervă (backup) imuabilă este, după cum îi spune și numele, un fișier salvat care nu poate fi modificat în niciun fel și care trebuie să poată fi implementată pe servere imediat în cazul unor atacuri ransomware pentru a împiedica pierderea de date.

Deoarece protocoalele de stocare nu sunt complet sigure și pot fi ocolite, imuabilitatea trebuie să fie parte integrantă a arhitecturii IT de backup. Menținerea unor copii de rezervă imuabile înseamnă că:

➡️ Vei putea recupera datele după o infecție cu ransomware și vei evita plata răscumpărării;

➡️ Îndeplinești cu succes cerințele de reglementare a datelor – asigurând că sunt păstrate copii exacte ale datelor;

➡️ Datele de backup sunt izolate și nu pot fi criptate de ransomware;

➡️ Garantează siguranța datelor prin găsirea și recuperarea ultimei copii de rezervă curate pe care o ai înregistrată.

Imuabilitatea este singura modalitate de a asigura recuperarea datelor atunci când sistemele de producție sunt compromise în urma ștergerii accidentale sau intenționate a informațiilor sau în urma atacurilor cibernetice.

IMPORTANT: Conceptul de imuabilitate ar trebui inclus în arhitectura de backup pentru a elimina vulnerabilitățile de securitate care pot afecta fișierele de rezervă.

stocarea imuabilă

DE CE AMENINȚĂRI TE PROTEJEAZĂ STOCAREA IMUABILĂ

Copiile de rezervă tradiționale nu sunt întotdeauna eficiente atunci când încerci să restaurezi datele care au fost atacate (deoarece este posibil ca și copiile de siguranță să fi fost atacate). Backupurile imuabile te pot proteja de diverse evenimente planificate și neplanificate:

🔹 Viruși

🔹 Ransomware

🔹 Întreruperi planificate

🔹 Dezastre naturale

🔹 Ștergerea accidentală sau intenționată

ORGANIZAȚII CE PREFERĂ STOCAREA IMUABILĂ

Backupurile imuabile sunt preferatele multor organizații, printre care amintim:

➡️ Companii ce au politici de conformitate stricte – backupul păstrează datele critice în siguranță pentru o lungă perioadă de timp, permițând în același timp organizațiilor să stabilească o dată pentru eliminarea definitivă a acestora.

➡️ Agenții guvernamentale – pot stoca în siguranță volume mari de date de supraveghere video și audio pentru a garanta credibilitatea.

➡️ Organizații din domeniul sănătății –ajută la stocarea datelor critice medicale, farmaceutice și științifice etc.

One-IT a livrat o soluție de stocare imuabilă, Storage Craft OneXafe, unui client business, prima soluție de backup de ultimă generație de acest nivel. Află detalii importante despre 👉 Primul Storage Craft OneXafe livrat chiar de One-IT – soluție de backup de ultimă generație.

stocarea imuabilă

BENEFICII DIRECTE ADUSE DE STOCAREA IMUABILĂ

Stocare de date ce nu pot fi modificate

Versiunea neatinsă a datelor primare, care este întotdeauna recuperabilă și protejată de orice tip de amenințare cibernetică.

Integritatea backupului

Backupurile imuabile se asigură că acea copie de rezervă este validă, nu este coruptă și poate fi restaurată la cerere. Acest lucru aduce un plus de siguranță pentru organizație.

Conformitate la 360 de grade

Backup-ul imuabil ajută organizațiile să adere la cerințele de conformitate cu datele de reglementare prin păstrarea copiilor exacte ale datelor. Include, de asemenea, respectarea solicitărilor utilizatorilor, cum ar fi solicitarea unei copii a tuturor datelor pe care o organizație le-a colectat asupra acestora.

Fără modificări neautorizate

Deoarece mediul de backup este accesat de mulți utilizatori cu diferite niveluri de permisiune, aceștia pot modifica sau șterge datele fie accidental, fie rău intenționat, ducând la o recuperare eșuată. Aici intervine imuabilitatea ce nu permite modificarea datelor, indiferent de nivelurile de permisiune.

Îmbunătățește probabilitatea de redresare după orice întrerupere a afacerii

Deoarece soluțiile de gestionare a datelor care utilizează stocarea de uz general pot folosi tehnici limitate sau ineficiente pentru tranzacționarea în siguranță a datelor, ele pot lăsa fișierele în formatul lor nativ, permițând în același timp clienților să citească direct datele de backup. Aceasta reprezintă o încălcare a confidențialității care vă obligă să asigurați stocarea datelor independent de soluția dvs. de gestionare a datelor.

În acest context, backupul imuabil presupune pur și simplu stocarea de date digitale care, odată salvate, sunt fixe și neschimbabile – și nu pot fi modificate, suprascrise sau șterse.

 

REGULA DE BACKUP 3-2-1

Regula de backup 3-2-1 este un exemplu perfect de decalaj în strategia de copiere și recuperare a datelor.

Regula sugerează salvarea a trei (3) copii ale datelor pe două (2) medii de stocare diferite, cu o (1) copie localizată în afara site-ului (copie imuabilă). Acesta asigură recuperarea în timpul oricărei întreruperi, fie că este defecțiune tehnică, dezastru natural sau ransomware.

Respectarea regulii 3-2-1 oferă o protecție mai bună prin:

➡️ Oprirea răspândirii programelor malware la copii de rezervă prin eliminarea acestora din rețea;

➡️ Crearea unui drum mai complicat hackerilor care vor să ajungă la backupul imuabil;

➡️ Îmbunătățirea probabilității de redresare după orice întrerupere a activității în cazul oricărui scenariu nedorit.

Ține cont de această strategie de stocare și copiere a datelor. Vezi aici informații despre 👉 Regula de backup 3-2-1 pentru siguranța datelor din companie.

regula de backup

One-IT, în calitate de furnizor și integrator de soluții și echipamente IT, îți pune la dispoziție sisteme de stocare, de backup și de recuperare a datelor în cazuri majore.

Pentru informații despre backupul imuabil sau o ofertă personalizată pentru business, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp.

work

Pentru că stocarea și salvarea lor este extrem de importantă, tehnologia de azi aduce noi modalități de salvare a datelor care nu pot fi modificate, rescrise sau șterse de surse externe. Iar alegerea potrivită a soluțiilor și echipamentelor de backup poate face cu adevărat diferența!

 

Sursa foto: https://it-explained.com/words/immutable-backup-explained-explained 

Etichete: , , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.