Lămuriri legate de submăsurile 6.2 și 6.4 – fonduri pentru achiziționarea de echipamente IT – punctaje, oferte eligibile

4.7/5 - (9 votes)

fonduri

S-au lansat sesiunile de depuneri pentru achiziționarea de echipamente și soluții IT prin două linii de fonduri europene – submăsurile 6.2 și 6.4 PNDR. Află mai jos câteva detalii importante despre digitalizare, soluțiile hardware și software eligibile pe care le pot obține prin finanțarea afacerilor neagricole din mediul rural.

 

Pentru a obține punctaj maxim, ține cont de câteva aspecte:

🔹 Cheltuielile cu achiziția mijloacelor de digitalizare trebuie sa fie de minim 5% din valoarea eligibilă proiectului (submăsura 6.4).

🔹 Vor fi punctate proiectele care propun în Planul de afaceri mijloace de digitalizare de tip software sau hardware şi programe ce vor fi folosite pentru realizarea producţiei, prestarea serviciilor propuse spre finanţare şi/sau comercializarea producţiei realizate.

🔹 Vor fi punctate proiectele care propun cel puțin o acțiune ce vizează protecția mediului, acțiuni de eficientizare energetică (de ex. includere de Kit Fotovoltaic).

La One-IT te putem ajuta cu ofertele și documentația tehnică ce ține de oferte – te rugăm să completezi cererea aici: www.one-it.ro/cerere 

Dacă deja ți-ai pregătit un proiect, cererile de finanțare pentru submăsura 6.2 se vor putea depune până pe 31 ianuarie 2022, iar pentru submăsura 6.4, sesiunea de depunere este deschisă până în 1 februarie 2022.

Pentru informații prețioase despre submăsurile 6.2 și 6.4, accesează articolul din blog >> AICI.

Informațiile de mai jos te pot ajuta să înțelegi mai bine mecanismul de selecție al proiectelor de finanțare pentru digitalizare.

SUBMĂSURA 6.2 – SPRIJIN PENTRU ÎNFIINŢAREA DE ACTIVITĂŢI NEAGRICOLE ÎN ZONE RURALE

Valoarea sprijinului nerambursabil este de 50.000 de euro/ proiect, cu excepția activităţilor de producţie pentru care valoarea sprijinului este de 70.000 euro/ proiect.

* Pentru a beneficia de sprijinul de 70.000 euro, TOATE codurile CAEN propuse spre finanţare trebuie să fie aferente unor activităţi de producţie.

SUBMĂSURA 6.4 – Sprijin pentru investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole

Sprijinul public va reprezenta 90% sau 70% din totalul cheltuielilor eligibile. Valoarea cheltuielilor eligibile nerambursabile (corespunzatoare procentului de 90% sau 70% ) va fi de maxim 200.000 euro, cu respectarea conditiilor ajutorului de minimis.

* Pentru a beneficia de intensitatea sprijinului de 90%, toate codurile CAEN propuse spre finanţare trebuie să fie aferente unor activităţi de producţie.

FONDURI PENTRU DIGITALIZARE – INFORMAȚII UTILE

Dacă dorești fonduri pentru partea de digitalizare a afacerii, pentru ca proiectul să fie eligibil, toate codurile CAEN propuse spre finanțare trebuie să facă parte din categoria servicii în tehnologia informației, servicii informatice și servicii de editare software. – acestea se regăsesc în Anexa 7 – Lista codurilor CAEN eligibile pentru finantare in cadrul sM 6.2 și Anexa 7 – Lista codurilor CAEN eligibile pentru finantare in cadrul sM 6.4.

Vor fi punctate proiectele care propun în Planul de afaceri/Studiul de fezabilitate mijloace de digitalizare de tip software sau hardware și programe, ce vor fi folosite pentru realizarea producției, prestarea serviciilor propuse spre finanțare și/ sau comercializarea producției realizate.

IMPORTANT: Mijloacele de digitalizare vor fi utilizate în mod integrat în scopul proiectului. Asta înseamnă că simpla achiziție a unui mijloc de digitalizare nu va fi punctată decât în situația în care este necesară utilizarea acestuia pentru producția, prestarea de servicii sau comercializarea producției.

Mijloacele de digitalizare pot fi: computere, laptop-uri, servere, programe informatice specializate, etc.

În cadrul submăsurii 6.2, utilizarea mijloacelor de digitalizare a activității desfășurate prin Planul de afaceri se va propune utilizarea acestora in scopul digitalizării activității desfășurate. În cadrul submăsurii 6.4, prin Studiul de fezabilitate se va detalia utilizarea şi integrarea acestora în scopul digitalizării unor activităţi.

 

Observație – Submăsura 6.4: Pentru îndeplinirea criteriului, cheltuielile cu achiziția mijloacelor de digitalizare trebuie sa fie de minim 5% din valoarea eligibilă proiectului. În cazul achiziționării utilajelor sau liniilor tehnologice de fabricație/ producție cu soft inclus, se va lua în considerare valoarea totală a utilajului sau a liniei de producție. De exemplu, simpla achiziție a unui computer, a unui software pentru contabilitatea firmei, a unui software pentru managementul documentelor sau abonarea la o platforma de comercializare existentă nu conduce la îndeplinirea criteriului.

 

Sunt eligibile proiectele care propun activități aferente mai multor coduri CAEN/unui singur cod CAEN până la maximum 5 (cinci), în situația în care solicitantul propune realizarea de activități aferente mai multor coduri CAEN, acestea trebuie să se completeze, dezvolte sau să se optimizeze reciproc.

 

ONE-IT, în calitate de integrator de soluții IT și furnizor de echipamente și soluții IT personalizate, îți pune la dispoziție soluții și servicii IT&C eligibile prin cele două linii de finanțare europene:

➡ Servere / Stații de Back-up date;
➡ Laptop / PC / Stații de lucru;
➡ Soluții și echipamente de Securitate IT;
➡ Echipamente networking / WiFi / infrastructură;
➡ Soluții de productivitate;

➡ Altele: Drone profesionale, sisteme pentru automatizari etc.

 

Dacă dorești informații despre Soluțiile IT implementate prin Fonduri Nerambursabile, completează formularul solicitare, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp.

work

Resurse utile:

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat informații oficiale legate de accesarea de fonduri europene nerambursabile oferite prin Programul Național de Dezvoltare Rurală ( PNDR) prin Submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale și Submăsura 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole.

Etichete: , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.