De Black Friday 2021, românii au doborât recordul la achizițiile de echipamente IT

5/5 - (1 vote)

Black Friday

Nouă din zece români știu de evenimentul Black Friday! Asta s-a văzut și din numărul de vânzări efectuate în Vinerea Neagră. Iar industria IT&C a ocupat, și în acest an, primele locuri în topul tranzacțiilor. Află cifre relevante pentru Black Friday și care este situația stocurilor de echipamente IT de pe piață.

Black Friday 2021 a adus în peisajul comerțului online românesc oferte adaptate cerințelor consumatorilor. În topul preferințelor în ceea ce privește produsele IT&C, se numără:

➡️ televizoare și sisteme audio;

➡️ telefoane mobile;

➡️ laptopuri;

➡️ calculatoare și multe alte produse IT de care au nevoie românii acasă sau la birou.

O bună parte din stocurile de echipamanete IT disponibile pe piață s-au epuizat odată cu promoțiile de Black Friday.

La One-IT, ofertele continuă și în perioada următoare. Alege-ți din timp ce ai nevoie și comandă cât încă mai sunt stocuri disponibile pe piață! ➡️ Vezi AICI ofertele de Crăciun.

 

Cifre reprezentative pentru ediția Black Friday 2021

📌 462 de magazine online din 25 de industrii au înregistrat 115.000 de vânzări, în valoare de peste 6,9 milioane € + TVA;

📌 45% dintre persoanele care au făcut cumpărături și-au îndreptat atenția către echipamente IT;

📌 clientii au optat preponderent pentru livrarea la easybox (unde au avut disponibilă această opțiune) și pentru plata cu cardul;

📌 64% dintre tranzactii au fost efectuate prin plata cu un singur click;

📌 în primul minut de la start au fost vândute 11.027 de produse, în valoare de 8,15 milioane de lei;

📌 numărul mediu de tranzacții pe minut (conform datelor orei 17:00 oferite de PayURomania) – 529 de tranzacții;

📌 în a doua partea a zilei de vineri, industria IT&C a ocupat primul loc în topul tranzacțiilor, cu o achiziție în valoare de 88.971 de lei.

black friday

Black Friday 2021 – creșteri la achizițiile din industria IT&C

De la startul celui mai așteptat eveniment de comerț al anului, industria IT&C a ocupat primele locuri în topul industriilor preferate de consumatori.

Categoriile cu cele mai mari vânzări au fost, după cum se aștepta: electronice, IT&C, urmate de cărți, filme și muzică, fashion, home & garden și beauty. Acestea au realizat 81% din valoarea totală a vânzărilor din vinerea de Black Friday (prin intermediul 2Performant).

 

Stocuri la vânzare de Black Friday – disponibilitate stocuri  echipamente IT

Pentru că de Black Friday, magazinele și-au scos la vânzare stocurile de echipamente IT, iar ofertele au atras vânzări record, perioada următoare aduce semne de întrebare în legătură cu disponibilitatea stocurilor pe piață.

Conform preconizărilor specialiștilor, la sfârșit de an și continuând cu anul viitor, se va produce o scădere dramatică a capacității de livrare și de refacere a stocurilor de echipamente IT la nivel global. De aceea, după Black Friday, vom asista la creșteri de prețuri la produse IT&C și la o întârziere a livrărilor, inclusiv pe partea de componente IT.

Deficitul de aprovizionare a început deja să își facă simțită prezența, la fel cum observăm deja o tendință de creștere a prețurilor noilor generații de tehnologii și de livrare a acestora către furnizori.

Pentru detalii despre criza globală a stocurilor de echipamente IT, accesează articolul următor>> VEZI DETALII DE ULTIMĂ ORĂ.

 

One-IT a pregătit deja o gamă de produse IT la ofertă, fiindcă se anunță criza de stocuri pentru finalul anului. Profită din timp de oferte speciale de Crăciun! Vezi aici ofertele.

criza stocuri

Etichete: , , ,

Leave a Reply