Cele mai căutate specificații la laptopurile pentru programatori

5/5 - (1 vote)

programatori

Ce ne-am face fără internet, site-uri sau aplicații? Cei care le creează și dezvoltă sunt o gașcă mare de programatori, developeri, web designeri și alții. Pentru că sunt ca niște furnici harnice care dau cele mai bune rezultate, au nevoie de echipamentele IT potrivite.

Gata, nu mai vorbim la general! Pe scurt, dacă te gândești să îți cumperi un laptop util, ai de unde alege. Desigur, programarea sau codarea nu au nevoie de cel mai puternic laptop. Dar, dacă faci și alte lucruri pe lângă, de exemplu comerț electronic sau grafică, vei avea nevoie de un hardware pe măsură.

Îți prezentăm câteva caracteristici esențiale pe care să le aibă un laptop cu care poți lucra la cel mai înalt nivel. Pe bune!

Oricât de rapid ești, laptopul ține pasul cu tine

Un laptop bun va răspunde rapid la scrierea, generarea și compilarea de cod sau rularea aplicațiilor, website-urilor sau jocurilor pe care le-ai creat. De aceea, ai nevoie de un procesor minim Intel Core i5 a 8-a generație sau i7 pentru dezvoltatori de gaming și VR, și obligatoriu un SSD cu viteză rapidă de acces și transfer a fișierelor, care să nu aibă latențe sesizabile și care dispune de un spațiu suficient (poți alege SSD-uri de 1TB sau mai mult). SSD-urile au o rezistență crescută la șocuri, fiabilitate și consum mai mic de energie, spațiu, greutate. Adică oferă tot ce ai nevoie pentru nevoile tehnologice din ziua de azi. În funcție de complexitatea proiectelor tale, optează pentru o capacitate de stocare pe măsură.

Pentru amplificarea capacității de taskuri multiple, ai posibilitatea de a alege un laptop cu 4 nuclee (Quad Core), dacă faci editare grafică sau web design. Iar programele complexe vor compune mai rapid cu un procesor mai rapid.

Cât mai multă memorie RAM, pentru că niciodată nu e prea mult

Memoria RAM trebuie să fie încăpătoare și rapidă, pentru a returna fără latențe datele cerute de aplicații. Poți opta pentru memorii de 8, 16, 24 sau chiar 32GB RAM, în funcție de complexitatea activității tale.

Un display și o placă video pe măsură îți deschide ochii către infinite posibilități

Dacă ești obișnuit să stai multe ore în fața laptopului, ști despre ce e vorba. Un display de calitate reduce foarte mult efectele adverse asupra ochilor (oboseală, amețeli, încețoșarea vederii). Optează pentru un ecran clar care să aibă cel puțin o rezoluție FullHD, pentru a contura bine codul la care lucrezi. Iar dacă faci web design, design grafic sau ești gamer împătimit, vei obține mai multe pe un ecran de 15 inch, de exemplu, caz în care poți opta pentru un 4K spectaculos. Vei simți diferența dacă dispui de funcția de filtrare a luminii albastre, care oferă imagini mai calde și protejează vederea.

Cea mai bună experiență vizuală o ai atunci când ai o reproducere fidelă a culorilor, mai precise și mai luminoase. Aici poți face o schimbare „vizibilă” cu un laptop cu display IPS (In-Plane Switching), tehnologie care oferă cea mai bună reproducere a culorilor disponibilă pentru ecrane și cele mai largi unghiuri de vizibilitate, ce ajung până la 178 de grade. Așa, totul arată la fel de bine, indiferent din ce unghi privești.

În plus, dacă pe lângă activitatea de programare, faci proiectare web sau grafică, vei avea nevoie de o placă grafică dedicată, capabilă să facă față creativității tale.

Dacă îți place să te plimbi în timp ce muncești, gândește-te și la autonomia bateriei. Mai bine să fii pregătit atunci când începi să lucrezi la un site, decât să rămâi fără baterie în timp ce ești la cafenea și nu ai apucat să salvezi.

Porturi HDMI și  USB Type-C – pentru că e super să poți conecta tot ce vrei la laptop

Laptopurile sunt ideale dacă ai posibilități nenumărate de a-l folosi pentru tot ce dorești și să dispui de calitate în transmisie. Cu porturile HDMI te poți conecta la un monitor extern sau la proiectoare video, TV-uri etc.. Tehnologia permite dispozitivelor electronice să transporte video și audio prin cabluri dedicate, oferind un echilibru excelent între performanță și calitate video. Dacă ai posibilitatea, e normal să vrei cât mai mult și să te bucuri de o experiență de utilizare cât mai bună.

Porturile USB Type-C (USB-C) sunt conectorii viitorului, fiind disponibili pe numeroase gadget-uri și vor înlocui USB-urile Type-A, Type-B și microUSB-urile. Chiar dacă e mult mai subțire decât portul USB clasic, poate suporta cele mai mari viteze de transfer și ieșire video. Îți poți încărca laptopul prin el (poate suporta USB Power Delivery), transmite semnal DisplayPort sau poate opera ca port Thunderbolt. Dacă ai pățit de multe ori să nu numerești partea care trebuie atunci când îl conectezi, partea bună la acest conector e că este reversibil, așa că nu

O plăcere să tastezi, fără să îți obosească mâinile

Scrie și iar scrie! Sigur îți dorești să scrii rapid și precis fiecare cod, cu ajutorul unei tastaturi ergonomice, care are un răspuns tactil bun și dispune de funcții care îți îmbunătățesc activitatea de programare sau orice altceva implică magia degetelor.

Securitatea cea de toate zilele – din motive evidente

Dacă lucrezi la proiecte importante și nu vrei ca „infractorii” să te ia prin surprindere și să îți acceseze datele sau să te lase fără obiectul muncii, poți opta pentru soluții profesionale de securitate cibernetică.

Îți propunem soluții pentru utilizatori și cele din gama business: Bitdefender GravityZone (protecție împotriva malware, virușilor, atacurilor cibernetice complexe), Bitdefender BOX (un ecosistem de securitate cibernetică) sau produsele și soluțiile de la Fortinet și Cisco. Mai bine să previi, decât să ai regrete.

 

Știm, e lung textul! Mai ai puțină răbdare, vrem să-ți „recomandăm” ceva! – în cazul în care ești curios de ce mai vor să vândă companiile IT. Ai dreptate, vrem să vindem, dar măcar e ceva util și care îți poate completa munca.

Îți dăm un exercițiu scurt: Ni se dau 4 laptopuri. Ce alegi dintre un laptop fără compromisuri, un laptop cu atitudine, un laptop cu inspirație și un laptop dement? Răspunsul e la tine.

Dacă vrei să ne dai soluția, scrie-ne sau caută-ne online, că așa e mai safe în perioada asta.

Pentru că la One-IT, dorim să fim mai mult decât un expert, un prieten, poți conta pe noi pentru a-ți găsi cele mai bune dispozitive, cu care vei reuși să performezi, fără niciun stres.

programatori

Dacă știi ce resurse ai nevoie pentru a lucra fără să ai surprize „tehnice”, atunci deja știi ce cauți la un laptop. Alege ce ți se potrivește cel mai bine și profită de tot ce îți oferă tehnologia.

Leave a Reply