Atenție! Virus periculos pe mail. NU deschide atașamentul! Află cum îl identifici!

5/5 - (1 vote)

 

virus

De 24 de ore, circulă un virus periculos pe conturile de e-mail. Dacă ai primit un e-mail și conține doar un atașament, este posibil să fi primit virusul. Întrebarea e: care e pasul următor? Află mai jos!

Pentru că în orice moment poți fi ținta unui atac cibernetic și că virușii pot să apară oriunde pe internet, e important să fii mereu în gardă.

În ultimele 24 de ore, o mulțime de oameni au primit un e-mail aparent normal, din partea unei persoane din lista de contacte, dar încă o adresă necunoscută (aceasta e de fapt adresa de pe care ți s-a trimis e-mailul infectat și nu de la contactul din lista ta). Dacă l-ai primit și tu, NU DESCHIDE atașamentul din e-mail (atașamentul apare de regulă, ca fiind un document Word cu numele „Detalii.doc”)! Dacă îl deschizi, virusul ȘTERGE toate atașamentele tale din mailbox și trimite mai departe e-mail cu virusul către toate adresele de contact pe care le ai în lista ta.


MODEL de e-mail infectat:

virus

Important! NU deschide atașamentul e-mailului infectat!

Recomandare One-IT – pași de urmat:

În cazul în care ai primit acest e-mail suspect:

  1. Deschide e-mailul, dar NU DESCHIDE atașamentul.
  2. Blochează e-mailurile din partea acestui expeditor (în partea dreaptă a e-mailului selectezi cele 3 punctulețe pentru a vizualiza meniul More. Apoi selectezi Block „Denumire”).
  3. Închizi e-mailul și îl ștergi.
  4. Anunți pe cei cunoscuți de prezența acestui virus și de cum îl înlătură.

Și neapărat să ai instalat pe Laptop/ PC o soluție antivirus profesională!  Noi recomandăm Bitdefender GravityZone.

Dacă dorești info referitor la soluția potrivită de securitate antivirus completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta pentru informațiile dorite:

work

„Securitatea cibernetică este o responsabilitate comună”, după cum este deviza evenimentului „The European Cyber Security Month”. Acum, mai mult ca oricând, este mai adevărată ca niciodată.

#ThinkB4UClick

Etichete: , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.