DevCon Live, cea mai amplă serie de evenimente tech din toamna aceasta reunește speakeri de la Google, Spotify și RedHat

Rate this post

DevCon Live

Peste 50 de speakeri internaționali de la companii precum Google, Spotify și RedHat vor fi prezenți la DevCon Live, cea mai amplă serie de evenimente online dedicată profesioniștilor IT&C

 

Național, 20 octombrie 2020   Se apropie momentul mult așteptat! Pe 3 noiembrie începe DevCon Live, cea mai mare serie de evenimente online dedicate comunității IT&C din România, care pe parcursul a 4 săptămâni, va introduce teme pline de conținut pe subiecte dedicate tehnologiei, precum: Java, JavaScript, Web & Mobile și Cybersecurity. Inspirat de DevTalks Reimagined și parte din DevTalks România, DevCon Live va reuni peste 5000 de profesioniști IT și speakeri locali, dar și internaționali, de la companii de renume precum Google, Spotify, RedHat, EPAM, VMware, JetBrains, Hazelcast și multe altele.

Pornind de la formatul primei ediții DevCon din anul 2019 desfășurat cu 4 conferințe pe teme de sine stătătoare, cea de-a doua ediție DevCon propune un format prin intermediul căruia participanții pot avea acces la o serie amplă de activități care să ofere o infuzie de know-how pentru comunitatea IT din România. Astfel, noutatea acestei ediții este reprezentată de extinderea DevCon Live sub forma unei umbrele de evenimente online desfășurate pe toată durata lunii noiembrie, oferind participanților un conținut tehnic de calitate și subiecte de noutate din industria IT&C. În plus, sprijinul partenerului principal al evenimentului, Cognizant Softvision, ne-a oferit un vot de încredere pentru a construi împreună o experiență cât mai valoroasă pentru participanți.” – Andreea Tudorache, Project Manager DevCon Live

În perioada 3-28 noiembrie, fiecare săptămână din cadrul DevCon Live va reprezenta un mix de resurse și networking creat prin intermediul conferințelor, masterclass-urilor, workshop-urilor care vor avea loc astfel: Java Week3 noiembrie, JavaScript Week10 noiembrie, Web & Mobile Week17 noiembrie și Cybersecurity Week24 noiembrie, dar și a evenimentelor personalizate și hackathoanelor DevHacks organizate în cadrul săptămânilor. Astfel, experiența DevCon Live din această toamnă presupune:

 • 4 conferințe tehnice despre cele mai dorite tehnologii și subiecte de impact din industria IT&C precum: noutăți, framework-uri și proiecte dezvoltate cu ajutorul Java și JavaScript, dezvoltare software pentru aplicații web și mobile, dar și securitate cibernetică cu metode de prevenție și instrumente folosite de specialiști din industrie.
 • Masterclass-uri organizate timp de 1 ora și 30 de minute pe teme precum arhitectura microserviciilor, dezvoltare Front-End și bune practici din zona de DevOps susținute de companii de top din industrie precum Cognizant Softvision, BCR, Mambu și Playtika.
 • Workshop-uri dedicate unde timp de 45 de minute participanții vor putea aprofunda teme din zona de Java, Web & Mobile și Cybersecurity susținute de companii precum Computaris, Molson Coors GBS și Verifone.
 • O zonă dedicată Women In Tech sponsorizată de Molson Coors GBS care va propune teme de discuție despre provocări și oportunități în carieră prin intermediul webinariilor organizate împreună cu femei din industria IT&C.
 • Hackathoanele DevHacks revin toamna aceasta cu două noi provocări de impact pentru societate, astfel că pasionații de tehnologie pot să se înscrie și să programeze timp de 24 de ore pe teme precum Educație – hackathon susținut cu sprijinul Systematic în perioada 13-14 noiembrie și Gaming – hackathon organizat cu sprijinul Playtika în perioada 20-21 noiembrie.
 • Evenimentele de tradiție DevAfterWork se vor desfășura sub un nou format online în luna noiembrie, iar timp de aproximativ 3 ore participanții vor putea aprofunda teme tehnice susținute de speakeri de la companii precum Ubisoft.
 • Expo Area – Pentru o experiență completă, pe parcursul celor 4 săptămâni din cadrul DevCon Live, participanții vor putea să exploreze zona standurilor 3D pentru a discuta live cu reprezentanți ai companiilor partenere și vor putea participa la concursurile și quiz-urile tehnice în urma cărora vor putea câștiga diverse premii;
 • Networking Area – prin intermediul platformei online de eveniment, în cadrul DevCon Live participanții vor putea să se conecteze cu comunitatea și să interacțione atât cu ceilalți participanți, cât și cu reprezentanții companiilor, speakerii sau organizatorii evenimentului;

În plus, agenda evenimentului din cadrul celor 4 conferințe va reuni online peste 50 de speakeri, lideri și profesioniști locali și internaționali din întreaga lume precum Statele Unite ale Americii, India, Marea Britanie, Suedia, Elveția, Austria, Olanda, Polonia și nu numai. Printre aceștia se numără:

 • Minko Gechev – Angular Team, Google
 • Nicola Corti – Android Infrastructure Engineer la Spotify
 • Edson Yanaga – Director of Developer Experience la RedHat
 • Mala Gupta – Developer Advocate la JetBrains
 • Josh Long – Developer Advocate la Vmware   
 • Sandra Lee  – Chief Information Security Officer LSEG 
 • Alexandre Borges – Director and Cyber Security Researcher la Blackstorm Security și instructor SANS Institute
 • Vitalii Bobrov – Lead JavaScript Engineer la EPAM Poland

Partenerul principal al întregii serii de evenimente DevCon Live care va fi prezent pe tot parcursul celor 4 săptămâni de eveniment este Cognizant Softvision. În calitate de parteneri principali pentru Java Week vor fi prezenți: BCR, London Stock Exchange Group România, Mambu și Playtika, iar Computaris și Verifone se vor alătura în calitate de Java Week Sponsors. Pe Web & Mobile Week, Raiffeisen Bank va fi prezent în calitate de Week Partner și EveryMatrix în calitate de Week Sponsor. Molson Coors GBS se va alătura evenimentului în calitate de Week Sponsor pe Web & Mobile Week și Cybersecurity Week și în calitate de parteneri pentru zona Women in Tech pe Web & Mobile Week. În plus, parte din evenimentul DevCon Live pentru seria de hackathoane DevHacks se află: Systematic – Education Hackathon și Playtika – Gaming Hackathon. De asemenea, evenimentul DevAfterWork va fi organizat împreună cu Ubisoft.

Mai multe detalii despre evenimentele din cadrul DevCon Live, dar și bilete disponibile, pot fi accesate pe site-ul evenimentului www.dev-con.ro.

 

Leave a Reply