Când se lansează Start-Up Nation 2022 și modificări substanțiale pentru ediția a III-a

5/5 - (3 votes)

Startup-nation 2022

După o așteptare destul de mare, se anunță revenirea Start-up Nation în 2022, cu ediția a treia a acestui program de succes pentru antreprenorii care au un Start-Up (sau înființează o firma nouă) și care doresc să beneficieze de finanțare nerambursabilă.

Astfel, Ministrul Antreprenorialului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat în 28.01.2022, într-un interviu video, că intenționează să lanseze ediția a II-a a programului START-UP NATION, în aprilie 2022.

Modificări:  Ministrul declară că vor fi și câteva modificări substanțiale: „În ce privește Start-Up Nation III, cel puțin 3 lucruri noi vor apărea:

1. NU vom mai puncta numărul de salariați angajați. Va fi un număr minim, dar nu vom mai puncta. Pentru că s-a mers spre numărul maxim, mai ales la recomandarea unor consultanți. Era minimum 2 și s-au dus foarte mulți la 6 angajați și s-au dus banii pe salarii și dări la salarii. Și atunci nu va mai fi criteriu de departajare numărul de salariați, va fi condiție minimă de intrare, dar nu vom mai puncta.

2. Pentru a crește responsabilitatea beneficiarilor, va fi un procent de cofinanțare, mic, simbolic, care să-i facă atenți pe cei care vor aplica. Cofinanțarea va putea fi între 5-10-15%, vom discuta cu reprezentanții IMM-urilor și eventual cu o parte dintre cei care au aplicat la primele două etape. Pentru a fi stimulativ, dar să nu-i încurce.

3. Avem în discuție un aspect cu cei de la Fondul de garantare a creditelor pentru IMM. Mai ales dacă vom merge pe un procent de cofinanțare mai mare, aplicanții vor putea lua credite cu garanție de stat. Aceasta nu doar la acest program, ci în general la programele pe care vrem să le derulăm, unde vrem să fie aproape o regulă: un mic procent de cofinanțare, pentru a-i face mai responsabili”.

One-IT – integrator de soluții și servicii IT eligibile

Specialiștii de la One-IT te ajută să obții cele mai bune echipamente și soft-uri IT pentru digitalizare, necesare pentru ideea ta de afacere cu fonduri nerambursabile! – verifică aici: www.one-it.ro/startup-nation/

În calitate de integrator de soluții și servicii IT, One-IT te poate ajuta în programul Start-Up Nation III cu:

1. Realizare proiect prin consultanții specializați cu care colaborează

Pentru a identifica în mod corect tipul de proiect, consultantul potrivit si punctajul care se poate obține, completează formularul de solicitare de mai jos.

2. Echipamente IT, software – oferte, justificare tehnică

În urma unei experiențe acumulate în ani de zile, îți propunem echipamente, soluții și servicii IT de digitalizare a businessului și de eficientizare și optimizare a întregii activități: Microsoft 365, Windows 10/11, Antivirus Bitdefender Gravity Zone, Corel, Adobe Photoshop, Abbyy FineRead, Storage Craft, software CRM/ERP/CMS etc. Pentru a consulta gama întreagă de soluții software pentru business oferite de One-IT, vezi detalii AICI.

Află cum poți face performanță cu ajutorul digitalizării în noua afacere >> Top 5 produse IT pe care trebuie să le aibă un Start-up în 2022

Dacă dorești informații despre program și soluții pentru DIGITALIZAREA AFACERII prin aceste fonduri nerambursabile, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta:

work

Când se vor putea lansa înscrierile pentru programul START-UP NATION 3?

„Noi în paralel lucrăm la partea de concept, cum va fi definit programul – condiții proceduri – pregătind emiterea ordinului de ministru necesar procedurii și mergem în paralel. Eu sper ca în aprilie – cel târziu mai să putem demara. Avem foarte puțini bani pe parte de credite bugetare și 500 milioane lei pe parte de angajament și atunci nu avem o presiune. Ținta e ca programul să se poată derula în aprilie-maisă se poată depune cereri, probabil că vor fi tot în jur de 30.000 de cereri și atunci mai bine mergem în paralel și la prima rectificare bugetară vom avea o imagine și vom solicita o suplimentare de buget pentru plățile efective. Ediția a doua a Start-Up Nation a fost demarată în decembrie 2018, dar lucrurile au început efectiv în 2019 și am închis-o abia în 2021. Deci există o perioadă. De aceea, nu sunt foarte îngrijorat de dimensiunea bugetului nostru, nici pe credite bugetare, nici de angajament”.

– „Valoarea grantului: la Start-Up Nation, ținta este să rămână tot la maximum 200.000 de lei”.

– Se face o nouă platformă informatică de înscrieri. „Mai avem o problemă. La Startup Nation I, s-a scos la licitație partea informatică, a fost un beneficiar extern care a asigurat platforma. Numai că a fost făcută pe un limbaj de programare mai vechi, contractul a expirat. Acesta e motivul pentru care am judecat așa: nu mai cheltuim bani și timp pentru o achiziție publică, am luat legătura cu STS și avem o lună de când lucrăm – echipa de la noi de la programe cu STS să facem o platformă a noastră să o folosim și la alte programe de Start-Up. Suntem însă în situația în care toate ministerele au programe de derulat în perioada următoare, multe pe PNRR și acolo e urgența cea mai mare și este o încărcătură foarte mare pe salariații STS. Și atunci, pentru lansarea ediției a treia Start-Up Nation, ținta propusă ar fi ca în cursul lunii aprilie să putem avea disponibilă platforma”.

Interviul video complet, realizat de Startup Cafe, poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=iuzpymAueIc

Menționăm că acesta este doar primul pas în relansarea programului de finanțare pentru antreprenorii care vor să pornească un IMM. În acest moment, nu există niciun proiect de procedură și nici credite bugetare alocate. În plus, se așteaptă finalizarea plăților către firmele beneficiare în programul Start-up Nation 2018. Iar dacă se va menține bugetul de 500 de milioane de lei pentru programul din acest an, creditele de angajament vor permite lansarea înscrierilor, însă pentru plățile aferente va fi nevoie de o rectificare bugetară pentru a ajunge bani efectivi în buget (creditele de angajament să fie credite bugetare).

Cu toate acestea, interesul față de relansarea acestui program este destul de constant, iar în perioada următoare am putea vedea anumite acțiuni clare realizate pentru a duce programul în faza de lansare și a înscrierii celor care doresc să beneficieze de aceste fonduri nerambursabile.

În acest sens, Ministrul Constantin-Daniel Cadariu s-a întâlnit în luna ianuarie cu reprezentanți ai industriei turismului, ai mediului de afaceri și IMM-urilor, precum și ai Consiliului de Export.

„Ultimele două întâlniri au tratat, în schimb, susținerea mediului de afaceri prin reluarea exportului de produse și servicii românești în cadrul expozițiilor și târgurilor internaționale. Dezbaterea a vizat, în concret, o nouă formă îmbunătățită a Programului de promovare a exportului, precum și a Programului de internaționalizare a operatorilor economici români. Suplimentar, a fost discutată și relansarea unor programe cunoscute, destinate antreprenorilor, prioritar fiind însă Start-Up Nation” – a anunțat oficial Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Dacă nu te-ai înscris încă la newsletterele noastre și dorești să fii la curent cu noutățile despre tehnologia în business,digitalizare, fonduri nerambursabile sau promotii IT dedicate, te poți abona aici: >> https://www.one-it.ro/newsletter/ – Promitem ca nu te vom bombarda cu spamuri. 🙂

Etichete:

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.