Seminarul „DIGITALIZARE cu finanțare nerambursabilă” – demers de informare a mediului de business regional

4.9/5 - (21 votes)

digitalizare

One-IT a organizat marți, 31 mai 2022, seminarul gratuit „DIGITALIZARE cu finanțare nerambursabilă” împreună cu Goodwill Consulting – eveniment dedicat firmelor ce vor să își dezvolte afacerea prin intermediul tehnologiei cu fonduri nerambursabile. Seminarul a avut loc la Hotel Magus și a găzduit peste 60 de participanți din mediul de business regional.

 

Urmează o perioadă în care se vor lansa programe importante pe partea de digitalizare cu ajutorul fondurilor nerambursabile, fapt pentru care acest eveniment a venit ca răspuns la nevoia de informații relevante pentru companiile ce vor să le acceseze. Astfel, participanții au aflat noutăți venite din partea unor specialiști în domeniul finanțărilor.

Principalele finanțări ce se pot obține sunt pentru:

1. Achiziționarea de hardware – echipamente IT, servere, calculatoare, laptopuri, echipamente de printing
2. Realizarea infrastructurii rețelei LAN  – inclusiv Wi-Fi
(inclusiv cheltuieli de instalare, configurare, punere în funcțiune)
3. Achiziționarea aplicațiilor software/licențelor necesare activității

 • Softuri ERP / CRM, Ticketing, eCommerce
 • Implementarea soluțiilor de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation

4. Achiziționarea de sisteme de inteligență artificială, machine learning, realitate augmentată, realitate virtuală
5. Achiziționarea / realizarea unui website de prezentare a companiei 
6. Achiziționarea soluției de semnătură electronică
7. Achiziționarea de tehnologii blockchain, servicii de tip cloud și IoT

*Toate aceste produse și soluții sunt disponibile în portofoliul One-IT și al partenerilor One-IT.

Eligibilitate – cine poate să beneficieze de aceste finanțări?

✅ Microîntreprinderile și Întreprinderile Mici şi Mijlocii (până la 250 de angajaţi la nivel de grup)

✅ Înregistrează profit din exploatare în 2019

✅ Nu se încadrează în categoria firmelor în dificultate

Pentru informații legate de Fondurile nerambursabile pentru DIGITALIZARE, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta:

work

➡️ Informații despre situația digitalizării în România, a fost prezentată de Nicolae Onțiu, CEO & Fondator One-IT, care a parcurs și soluțiile ce pot fi implementate pentru sporirea productivității, performanței și stabilității pe piață cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație.

     digitalizare

➡️ Programele de finanțare, cheltuieli eligibile și punctaje specifice diferitelor linii de finanțare au fost prezentate de Răzvan Gălățan, Expert și Director Operațional Goodwill Consulting. Invitatul a detaliat și anumite aspecte generale importante despre solicitarea fondurilor și implementarea proiectelor de finanțare.

Au fost prezentate liniile de finanțare ce se vor lansa in perioada următoare:

✅ PNRR C6 – Digitalizare IMM-uri
✅ POC 4.1.2 – Sprijin pentru activitati productive
✅ C6 – I.1 – Parcuri fotovoltaice
✅ 1. PNDR 4.2 GBER
✅ 1. PNDR Dr. 17 ( actual PNDR 4.2 – 4.2a )
✅ HG 807 /2014
✅ Programele lansate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT): Microindustrializare, Comert și Servicii, Startup-Nation

Un aspect important legat de PNRR C6 – Digitalizare IMM-uri:

ℹ️ Valoarea tuturor cheltuielilor eligibile nu pot depăşi 50% din media cifrei de afaceri aferentă ultimelor 3 exerciţii financiare încheiate. Sunt exceptate din acest procent următoarele categorii de cheltuieli:
–  cheltuieli cu servicii de consultanţă/analiză identificare soluţii tehnice de care au nevoie IMM-urile;
–  cheltuielile de consultanţă pentru elaborarea documentaţiilor necesare pregătirii aplicaţiei de proiect propus spre finanţare şi/sau managementul aplicaţiei de proiect.
ℹ️ Pentru întreprinderile care au două sau un singur exerciţiu financiar încheiat, procentul de 50% se va aplica corespunzător mediei ultimelor două exerciţii financiare încheiate, respectiv ultimului exerciţiu financiar încheiat.

digitalizare      digitalizare

➡️ Participanții au avut ocazia de a interacționa în mod direct, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, primind astfel clarificări și informații utile pentru accesarea fondurilor nerambursabile în funcție de activitatea firmelor.

digitalizare      digitalizare

digitalizare     

Antreprenorii prezenți au fost foarte deschiși la această inițiativă de informare și au aflat noutăți relevante pentru solicitarea de fonduri în scopul digitalizării afacerilor. Mai mult, sfaturile primite deschid noi oportunități în ceea ce privește dezvoltarea și eficientizarea întregii activități și ajută firmele să acceseze cu succes fondurile de digitalizare, care pot ajunge până la 100.000 de euro pe proiect.

În alte programe de finanțare se introduce și componenta de Voucher de digitalizare (pachet digital). Menționăm că One-IT are pregătite pachetele pentru acest voucher.

🔹 Voucherul de digitalizare trebuie să conțină minim site de prezentare a activității sau magazin on-line, cheltuieli înregistrare domeniu fără hosting, pentru operatorii economici care nu deţin alt site şi care trebuie să fie funcţional la data depunerii cererii de rambursare a ajutorului de minimis și pe toată perioada de monitorizare, cheltuieli de promovare a site-ului/magazinului on-line, un soft necesar desfășurării activității și semnatură electronică.

🔹 Pachetul digital poate conține și echipamente IT tehnică de calcul tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă /copiator /multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licenţe necesare desfăşurării activităţii, telefoane smart, tablete.

ℹ️ Voucherul de digitalizare reprezintă o cheltuială obligatorie în cadrul programului sub sancțiunea respingerii la finanțare și este în valoare minimă de 25.000 lei.

digitalizare      digitalizare

digitalizare      digitalizare

Iată câteva precizări făcute de specialiștii invitați la eveniment:

Răzvan Gălățan, Expert și Director Operațional Goodwill Consulting, a precizat: „Mă bucur că am luat parte la un astfel de eveniment dedicat fondurilor nerambursabile pentru digitalizare și că am văzut deschiderea și interesul firmelor din regiune pentru accesarea acestor finanțări. Trebuie să lucrăm împreună, furnizorii de soluții și firmele de consultanță, pentru a reuși să realizăm proiecte de succes și să contribuim la digitalizarea companiilor din România.”

Nicolae Onțiu, CEO & Fondator One-IT a declarat: „Digitalizarea este o modalitate prin care firmele își pot optimiza procesele, eficientiza activitatea și îmbunătăți comunicarea pe piață, aducând un plus de productivitate, performanță și securitate. În ultima perioadă, am identificat în rândul clienților noștri o nevoie de informare competentă despre posibilitățile de accesare a fondurilor nerambursabile. Menționez aici: alegerea programelor potrivite de digitalizare, realizarea proiectelor, alegerea consultantului, precum și implementarea proiectelor de digitalizare. Iar seminarul <<DIGITALIZARE cu finanțare nerambursabilă>> este răspunsul nostru la această nevoie identificată. Mulțumim tuturor participanților care au răspuns invitației noastre și sperăm că informațiile obținute vor fi de folos în accesarea liniilor de finanțare dorite.”

Seminarul gratuit „DIGITALIZARE cu finanțare nerambursabilă” a avut scopul de a informa firmele în legătură cu oportunitățile de finanțare nerambursabilă pe care le pot accesa în perioada următoare. Iar crearea unui spațiu de dialog cu specialiștii, alături de sfaturile și know-how-ul adus de aceștia, vin în sprijinul companiilor în demersul lor către dezvoltare prin tehnologii de ultimă generație.

Dacă dorești Soluții pentru DIGITALIZAREA AFACERII prin aceste fonduri, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta.

work

 

În plus, dacă nu te-ai înscris încă la newsletterele noastre și dorești să fii la curent cu noutățile despre tehnologia în business, digitalizare sau fonduri nerambursabile, te poți abona aici: >> https://www.one-it.ro/newsletter/ 

 

One-IT — Ajutăm organizațiile să se dezvolte prin intermediul tehnologiei!
Etichete: , , , , ,

Leave a Reply

  • 1

  • 2

  1/2

  Formular SOLICITARE


  This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.