Rabla 2021 Laptop, TV, Tablete – vouchere în programul Rabla pentru Electrocasnice

5/5 - (5 votes)

Programul Rabla pentru Electrocasnice

UPDATE: În perioada 04 iunie-17 iunie îți poți folosi voucherele primite pentru achiziționarea de televizoare, laptopuri și tablete prin Programul Rabla pentru Electrocasnice. Pentru a-ți alege echipamentul dorit, consultă oferta One-IT de mai jos.

NOUTATE: Pentru laptopuri și tablete se poate preda la schimb orice echipament inclus în program, cu excepția laptopurilor și tabletelor vechi.

Iată ce poți da la schimb și ce poți achiziționa, utilizând voucherul din program:

Programul Rabla pentru Electrocasnice

One-IT este validat în Programul Rabla pentru Electrocasnice, pentru ca doritorii să poată preda echipamente electrocasnice vechi și achiziționa laptopuri/tablete/televizoare noi, utilizând voucherul electronic primit.

Pentru achiziționarea de laptopuri, tablete sau televizoare cu voucherul eliberat prin Programul Rabla pentru electrocasnice, contactează-ne sau vizitează magazinul online One-IT.

Programul Rabla pentru Electrocasnice

* Dacă dorești un anumit model de Laptop, TV sau tabletă, te rugăm să ne scrii și în cel mai scurt timp îți dăm răspunsul.

*În urma obținerii voucherului, la achiziționarea echipamentului dorit valoarea vocuherului se scade din prețul produsului.

 

Modalitatea de obținere a voucherului electronic

Pentru a beneficia de un voucher electronic, solicitanții trebuie să fie înscriși în aplicația informatică disponibilă pe www.afm.ro la secțiunea programului https://electrocasnice.afm.ro/. Menționăm că se poate solicita cel mult un voucher pentru fiecare categorie de produse din program.

În urma acceptării centralizării solicitărilor și aprobării în Comitetul de avizare, beneficiarilor li se va emite voucherul electronic, care va putea fi utilizat în termen de maximum 15 zile. Lista solicitanţilor aprobaţi este publicată pe pagina de internet a Autorităţii.

Beneficiarul va putea utiliza voucherul atât fizic, în magazinul unui comerciant (precum One-IT), cât și online, pe site-ul comerciantului (în magazinul online).

În cazul în care în acest termen voucherul nu va fi utilizat, suma va fi pusă la dispoziția altui beneficiar care se va înscrie în program, în măsura în care vor mai fi suficiente fonduri.

Criterii importante de eligibilitate a solicitantului în vederea obținerii finanțării voucherului electronic

Solicitantul „se obligă să predea, în momentul achiziţionării unui EEE (echipament electric şi electronic de uz casnic) nou, un EEE uzat echivalent, din aceeaşi categorie, respectiv: categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/ congelatoare, categoria aparate de aer condiţionat/aparate de aer condiţionat portabile, categoria maşini de spălat vase, categoria maşini de spălat rufe, categoria uscătoare de rufe, categoria aspiratoare şi categoria televizoare”;

Solicitantul „nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare, la data achiziţionării EEE”.

Cuantumul finanțării și categoriile de echipamente eligibile

** (1) Finanțarea se acordă sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, denumite în continuare echipamente, după cum urmează:

➡ 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

➡ 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;

➡ 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

➡ 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;

➡ 400 lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;

➡ 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

➡ 200 lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

➡ 500 lei pentru laptopuri;

➡ 300 lei pentru tablete.

(2) Suma finanţată de Autoritate se scade de către comerciantul validat din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program, iar diferenţa este suportată de către persoana fizică, din surse financiare proprii.

(3) Finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program.

**Conform GHID DE FINANȚARE din 23 noiembrie 2020 a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Cap. I, art. 5).

În perioada 04 iunie-17 iunie are loc a doua etapă de selecție a voucherelor. În această etapă persoanele interesate vor putea selecta vouchere pentru: televizoare, laptopuri și tablete. Perioada de derulare a acestei etape este de 14 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei.

Programul Rabla pentru electrocasnice este lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu și este dedicat persoanelor fizice. Bugetul alocat programului în anul 2021 este de 75 de milioane de lei. Iar în acest moment s-a depășit pragul de 100.000 de înscrieri în program.

 

Resurse utile:

https://www.afm.ro/ – site-ul oficial al Administrației Fondului pentru Mediu

https://electrocasnice.afm.ro/ – Programul Rabla pentru Electrocasnice, secțiunea de înscriere

https://afm.ro/main/programe/rabla_electrocasnice/2021/ghid_finantare-rabla_electrocasnice-2021_05_12.pdf – GHID DE FINANȚARE din 12 mai 2021

https://www.afm.ro/main/programe/rabla_electrocasnice/2020/comunicat_presa-lansare_rabla_electrocasnice-2020_12_14.pdf – Comunicat de presă Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

https://www.afm.ro/main/programe/rabla_electrocasnice/2021/noutati_in_programul_Rabla_Electrocasnice_2021.pdf – Noutăți pentru ediția din 2021 a programului „Rabla pentru Electrocasnice”

 

Etichete: , , , , ,

6 thoughts on “Rabla 2021 Laptop, TV, Tablete – vouchere în programul Rabla pentru Electrocasnice

  1. Maria Breban - 5 iunie 2021 at 14:50

    Dar de ce nu se poate preda un laptop vechi la schimb? De ce ii atunci RABLA pentru LAPTOP??!?

  2. Sorinel Motreanu - 12 iunie 2021 at 10:43

    Buna ziua.O intrebare am….Voucherele sunt interschimbabile?Adica daca am un ul de Laptop pot lua cu el un televizor chiar daca pierd 100 lei din voucherul de laptop?

  3. One-IT - 19 iunie 2021 at 13:30

    Din pacate voucherele nu sunt interschimbabile.

  4. Octavian - 20 noiembrie 2021 at 22:56

    Bună ziua, sunt putin off-topic, adică intrebarea mea se referă la programul rabla electro. inceput in 19/11/21
    Deci, mi-am făcut cont și aș vrea o tabletă dacă voi primi vaucher. Eu deja caut pe situri, pe One-IT am găsit ceva care m-ar incanta si pretul cel putin in momentul ăsta e e mai micuț…in fine, să zicem că voi fi in măsură să procur cu vaucher+ bani(mai mult de 50% din valoare) Eu am ca rablă o unitate PC, e funcțională dar hardwearul e invechit, deci este functional din toate puctele de vedere și mai am un monitor vechi functionează dar apar pete negre pe ecran. Care este procedura prin care eu comand online tableta in momentul in care voi primi voucherul și cum trimit PC-ul + monitorul?

  5. One-IT - 21 noiembrie 2021 at 0:52

    Pasii de utilizat Voucher sunt simpli: https://shop.one-it.ro/rabla-laptop-tableta-tv-2021#pasi
    Validarea voucherului se face de către AFM și trebuie așteptată confirmarea.
    După confirmare primită, diferența se poate achita cu cardul sau ramburs.
    Produsul vechi care se predă trebuie să respecte regulile enunțate sa fie din categoria respectiva si se preda curierului.

Leave a Reply