Incendiu de proporții într-o clădire ce găzduiește serverele OHV, o mare companie de hosting europeană [exemplu cât de important este Disaster Recovery]

4/5 - (3 votes)

Fire Servers

Multe site-uri din întreaga lume și multe aplicații de pe servere au avut de suferit în urma unui incendiu de mari proporții, care a izbucnit în această dimineață, în jurul 2:00 AM, într-unul dintre centrele de date din Strasbourg ale companiei franceze OVH, a declarat poliția, potrivit Reuters.

Aproximativ 100 de pompieri s-au deplasat la fața locului pentru a stinge deflagrația care a cuprins întreaga clădire folosită ca centru de date, de compania OVH. Ulterior, pompierii au reușit să stingă incendiul, în jurul orei locale 7:00.

Conform declarațiilor polițiștilor din Strasbourg, în urma incendiului nu s-a înregistrat nicio victimă.

Octave Klaba, CEO al companiei, a declarat inițial, în cursul acestei dimineți: „Avem un incident major la SBG2. Incendiu în clădire. Pompierii au venit repede la fața locului, însă nu au putut stinge incendiul de la SBG2. Locația a fost izolată, însă acest lucru va avea urmări asupra serviciului SGB1-4. Vă recomandăm să vă activați planul de urgență”.

Ulterior, Klaba a revenit cu un nou mesaj pe Twitter: „Incendiul a fost stins. Pompierii lucrează la răcirea clădirilor cu apă. Nu putem intra în incintă, astfel că astăzi nu vom putea restarta SBG1, SBG3, și SBG4”.

Mesajul de la ora 10 am al CEO-ul OVH este:

OVHCunoscuta platforma termene.ro din România este afectata.
CEO-ul companiei, Adrian Dragomir declară:

” Platforma Termene.ro este indisponibilă pentru moment din cauza unui incendiu de mari proporții izbucnit în această noapte, la ora 2:00 AM, la centrele de date din Strasbourg ale companiei franceze OVH, care găzduiește serverele noastre.

Am activat planul de refacere în caz de dezastru (Disaster Recovery Plan) și te asigurăm că avem infrastructura necesară pentru a asigura backup-ul. Datele tuturor utilizatorilor Termene sunt în siguranță.
Pentru moment, serviciile și platforma Termene.ro sunt indisponibile. Întreaga echipă Termene.ro lucrează la remedierea acestei situații și sperăm să revenim astăzi cu vești bune, imediat ce platforma noastră devine funcțională.
Suntem în dialog cu specialiștii OVH, cel mai mare jucător european din domeniul de furnizare de servicii de hosting, și urmărim reacția companiei. Compania găzduieşte aproximativ 270.000 de servere şi peste 20 milioane de platforme online și are printre clienți cele mai mari 1.000 de companii europene.
Antreprenorul Octave Klaba, CEO-ul și fondatorul OVH, spune că centrul de date SBG2 a fost afectat, precum și o parte din SBG1. Pompierii au reușit să protejeze serverul SBG3, iar SBG4 este neafectat.
Am primit recomandarea să activăm “Disaster Recovery Plan”, ceea ce am și făcut. Vestea bună pentru comunitatea Termene.ro este că am avut pregătit un plan de refacere în caz de dezastru și avem infrastructura necesară pentru a asigura backup-ul. Prin urmare, suntem pregătiți, și putem să devenim funcționali în scurt timp, sperăm nu mai târziu de 24 de ore.
Revenim cu informații cât de curând! „

 

 Despre disaster-recovery:

Un business care are bine implementată politica de backup și de disaster-recovery are în siguranță datele de business, asigurând încrederea clienților prin faptul că datele lor sunt stocate într-o locație sigură. În ceea ce privește soluția de infrastructură IT completă de backup, procesul decurge astfel: activitatea unui server centralizat care face backup tuturor stațiilor de lucru este duplicată pe un server diferit, situat într-o altă locație fizică.

 

Explicație despre ce înseamnă Disaster Recovery:

Disaster Recovery explicat

– sursa info: https://www.reuters.com/article/us-france-ovh-fire/fire-breaks-out-in-ovh-building-in-strasbourg-france-idUSKBN2B20NU?il=0
– sursa foto: BBC,  tbsnews.net

Etichete: , , ,

One thought on “Incendiu de proporții într-o clădire ce găzduiește serverele OHV, o mare companie de hosting europeană [exemplu cât de important este Disaster Recovery]

  1. Marcel - 10 martie 2021 at 14:23

    Destul de nasol pentru cei cu servere hostate acolo.
    chiar ma uitam saptamana trecuta la video-ul legat de disaster recoveri postat de tine pe canalul youtube si ma gandeam ca fiecare DataCenter mare are masuri anti-incendiu si iti este protejat serverul acolo – dar uite ca nu-i asa …. 🙁

Leave a Reply