Alertă phishing! Atenție la paginile false care folosesc imaginea FAN Courier

5/5 - (1 vote)

phishingS-a depistat o nouă campanie de tip phishing care vizează clienții FAN Courier. În urma analizelor făcute, s-a descoperit o nouă serie e-mailuri de pe care se primesc presupuse informări legate de expedițiile FAN Courier. Acestea sunt folosite pentru distribuirea unor fișiere infestate cu virusul Troian.

Recomandare:

Atenție la mesajele primite și la adresa la care ești direcționat pentru introducerea unor date personale sau pentru efectuarea unei plăți.

Adresa oficială FAN Courier: https://www.fancourier.ro/

Iată câteva dintre adresele paginilor false:

❌ hxxps://www.fancourier.infopay.pw

❌ hxxps://www.it.payments-eu.pw

❌ hxxps://www.ro.payments-eu.pw

❌ hxxps://www.pl.payments-eu.pw

❌ hxxps://www.fancourier.ro.payments-eu.pw

❌ hxxps://funcourier.secured-safe.fun

Echipa Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a început procedura de eliminare/blocare a acestor pagini false.

Recomandări Fan Courier:

➡ NU deschide fișierele primite prin e-mail decât în situația în care cunoști expeditorul, iar în cazul unei suspiciuni, adresează-te personalului de specialitate;

➡ Evită accesarea „ofertelor” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiți (e-mail, WhatsApp, Messenger, Facebook etc.);

➡ Asigură-te că ai un backup al fișierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la rețea;

➡ Asigură-te că dispozitivele pe care le utilizezi atunci când navighezi online sunt updatate și au instalate soluții de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.).

Atacul de tip phishing (metoda de furt de identitate) este o metodă de atac relativ simplu de implementat și, din păcate, foarte eficientă. Aceste campanii sunt tot mai dese și tot mai multe persoane cad în plasa atacatorilor.

Atenție la detalii!

#staySAFE

Leave a Reply