Happy SysAdmin Day! – ziua dedicată eroilor digitali de pretutindeni

Rate this post

SysAdmin Day

În 29 iulie 2022, sărbătorim Ziua Administratorului de Sistem (SysAdmin Day). Cu această ocazie, ne arătăm recunoștința specialiștilor care mențin în funcțiune sistemele IT din lumea întreagă. Iată cine sunt ei și de ce merită să îi sărbătorim cum se cuvine.

 

Cine sunt administratorii de sistem?

Un administrator de sistem (sysadmin, admin) este un profesionist în tehnologia informației care susține funcționarea, resursele și securitatea infrastructurilor IT și asigură performanța continuă și optimă a serviciilor IT și a sistemelor de suport.

Administratorii de sistem sunt responsabili pentru asigurarea timpului de funcționare al computerelor, serverelor și internetului companiilor lor – practic, „menținând luminile aprinse” pentru a limita întreruperile de lucru.

De obicei, le spunem „tipii de la IT” care fac parte din echipele de operațiuni. Le place să gestioneze servere, servicii cloud, stocare în cloud, aplicații SaaS, baze de date, mediu de rețea (paravane de protecție, routere, proxy, comutatoare etc), desktop-uri, laptopuri, parte de mobil, securitate și aplicații on-prem. De fapt, sunt specialiști la multe lucruri legate de infrastructura IT și mediul digital.

De ce merită să îi sărbătorim în mod special? – SysAdmin Day

Într-o lume hiperconectată, administratorii de sistem sunt întotdeauna primul nostru contact și, adesea, ultima noastră soluție. Războinicii noștri IT duc multe bătălii pentru a ne menține sistemele IT în funcțiune. De aceea, ei sunt atât de importanți în lumea digitală de astăzi și, în semn de recunoștință pentru rolul vital pe care îl au, ne exprimăm respectul pentru întreaga lor muncă și pentru ajutorul imens pe care ni-l oferă ori de câte ori intervine ceva pe partea de IT.

Uneori nu ne cunoaștem administratorii de sistem la fel de bine pe cât ne cunosc ei. Dacă ai în firmă un administrator de sistem sau un prieten care practică această activitate, poate fi momentul oportun să îți arăți recunoștința pentru contribuțiile sale valoroase în afacerea ta și pentru a promova excelența profesională.

 

Mulțumim tuturor administratorilor de sistem de pretutindeni pentru dedicarea, profesionalismul și pasiunea cu care își desfășoară activitatea zi de zi.

Happy SysAdmin Day!

Etichete: , , , ,

Leave a Reply