Ce faci când nu ştii ce să faci? Specialist în securitate cibernetică? Răspunsul este: Bitdefender Managed Detection and Response

5/5 - (1 vote)

Bitdefender business

Firmele românești sunt tot mai expuse atacurilor cibernetice. Pentru a reuși să identifice și să răspundă eficient amenințărilor, companiile pot implementa Managed Detection and Response, serviciul externalizat de securitate cibernetică de la Bitdefender. Află mai jos cum poți asigura un nivel superior de protecție în business cu specialiști în cybersecurity.

Securitatea cibernetică este un element vital pentru orice companie. Iar pentru a reuși să implementezi cele mai potrivite soluții de protecție a datelor digitale și a infrastructurii IT din firmă, ai nevoie de oameni competenți. În acest context, România are un deficit de circa 2.500 de specialişti în securitate cibernetică, conform unei evaluări CERT.RO, cifră estimată însă la 5.500 de alte surse. La nivel global, criza este gravă, numărul poziţiilor libere pentru astfel de profesionişti crescând cu 350% în intervalul 2013-2021. Nu este de mirare că 2021 Official Annual Cybersecurity Jobs Report estimează că în acest an, la nivel global, ar fi nevoie de circa 3.5 milioane de specialişti şi că doar unul din patru candidaţi este cu adevărat calificat.

IT-ul în general şi securitatea cibernetică în special au devenit atât de complexe, încât pentru multe companii este imposibil să deţină intern toate competenţele necesare. Pentru că specialiştii în cybersecurity sunt greu de găsit şi au salarii de top, contractarea unui serviciu ca Bitdefender Managed Detection and Response (MDR) este soluţia potrivită pentru asigurarea unui nivel superior de protecţie.

Pentru detalii despre Bitdefender Managed Detection and Response (MDR) , completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta:

Pachetul digital

Practica arată că implementarea unui set de unelte de securitate nu este întotdeauna suficientă pentru îndepărtarea riscurilor. Dincolo de necesitatea unor configurări şi monitorizări 24/7, hackerii sunt suficient de inventivi încât să genereze constant noi tipuri de ameninţări care să eludeze aplicaţiile tradiţionale şi vigilenţa utilizatorilor. Astfel, unul dintre cele mai presante aspecte în securitatea cibernetică este volumul mare de alerte pe care o echipă de Securitate IT îl primeşte şi procesează zilnic.

Unele alerte sunt procesate automat de aplicaţii, iar atacurile blocate, însă multe sunt dificil de identificat ca fiind maliţioase şi necesită o evaluare suplimentară, făcută de un agent uman. De cele mai multe ori, doar corelarea mai multor alerte duce la identificarea unei ameninţari reale, iar acesta implică un efort mare de timp şi un nivel corespunzător de experiență şi expertiză. Aici se produce însă ruptura.

Dacă nu ai resurse, externalizezi

Ce poate face în acest caz o companie românească mare sau medie, expusă în mod evident riscurilor, dar pentru care este dificil să formeze şi să plătească o echipă internă competitivă? O soluţie vine de la Bitdefender, care a integrat în serviciul “Managed Detection and Response” (MDR) tot ceea ce o organizatie privată sau publică are nevoie pentru monitorizarea spaţiului digital, identificarea ameninţărilor şi adoptarea unor măsuri eficiente de răspuns.

Bitdefender MDR

Serviciul Bitdefender Managed Detection and Response combină cele mai noi tehnologii de securitate (network şi endpoint security) cu expertiza globală în materie de threat-hunting.

În esenţă, Bitdefender Managed Detection and Response este un serviciu externalizat de securitate cibernetică, personalizat pe specificul fiecărui client, operat de o echipă super-profesionistă şi disponibil 24/7. Important de ştiut, Bitdefender a conturat acest serviciu pentru piaţa globală, unde nivelul cerinţelor este mult mai ridicat.

În Bitdefender Security Operation Center sunt analiști de securitate  cu experienţă în  Forțele Aeriene şi Marina  SUA, NSA și Serviciile britanice de informații. Deci prin contractarea acestui serviciu, o companie obişnuită din România are acces la cea mai relevantă expertiză posibilă.

Ce oferă concret Bitdefender Managed Detection and Response?

Conform Information Systems Security Association la sondajul anual The Life and Times of Cybersecurity Professionals din 2020, 74% dintre participanți au răspuns că lipsa resurselor de securitate a afectat semnificativ sau moderat activitatea companiei.

Serviciul Bitdefender au fost gândit special pentru rezolvarea problemelor cauzate de lipsa resurselor umane calificate. Disponibil în 2 versiuni (Advanced şi Enterprise), Bitdefender MDR preia sarcinile pe care o echipă internă nu le poate gestiona, fie pentru că nu are personal, fie nu deţine competenţele necesare.  Pentru a rezolva această situaţie, Bitdefender MDR oferă:

 • Acces la personal de securitate calificat, disponibil oricând. Clienţii au la dispoziţie un Security Operation Center în regim 25/7/365, cu personal poli-calificat, capabil să gestioneze atât activităţi de volum cât şi de fineţe.
 • Identificarea atacurilor avansate. Analiştii Bitdefender corelează date din surse globale multiple – peste 500 de milioane de senzori, spre exemplu, pentru detectarea atacurilor avansate și targetate.
 • Detecţie îmbunătăţiţă şi timp scurt de reacţie. Telemetria și alertele în timp real sunt personalizate pentru fiecare client pentru obţinerea celui mai bun timp de răspuns şi limitarea impactului unui incident.
 • Reducerea efortului operaţional intern. Serviciul Bitdefender MDR administrează tehnologia de securitate, astfel încât clienţii să poată opera cu echipe reduse.
 • Tablouri de bord şi rapoarte complexe de activitate. Activitatea este transparentă, iar clienţii au la dispoziţie atât informații în timp real cât şi rapoarte complexe care să ofere o perspectivă de ansamblu asupra realităţii şi să susţină deciziile strategice.

Serviciul Bitdefender Managed Detection and Response este potrivit pentru orice companie interesată de obţinerea unei protecţii proactive şi reducerea riscurilor cibernetice. Necesitatea acestuia este critică pentru organizaţiile care au echipe IT subdimensionate şi investesc minim în training, nu au capacitatea să coreleze date din multiple soluţii de securitate, află prea târziu sau niciodată despre existenţa incidentelor de securitate şi nu au procese documentate de răspuns la astfel de incidente. Toate acestea sunt semne ale unui nivel de protecţie deficitar, care nu poate asigura integritatea datelor şi sistemelor digitale.

Pentru o discuţie despre Bitdefender Managed Detection and Response şi înţelegerea beneficiilor, contactează-i pe colegii noștri: one-it.ro/contact 

Pentru detalii despre solutiile Bitdefender Managed Detection and Response (MDR), completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta:

Pachetul digital

 

 

 

Sursa poza: https://www.shutterstock.com/

Sursa informațiilor: https://nodacademy.ro/blog/noutati/ce-faci-cand-nu-stii-ce-sa-faci-apelezi-la-bitdefender-managed-detection-and-response/

 

 

 

 

 

Etichete: ,

Leave a Reply

  • 1

  • 2

  1/2

  Formular SOLICITARE


  This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.