Cum te ajută mentenanța IT pentru optimizarea sistemului informatic din firma ta

5/5 - (2 votes)

mentenanța IT

Ai o afacere și vrei ca întregul sistem IT să meargă strună? Dorești să nu mai întâmpini probleme tehnice care puteau fi evitate și să nu mai pierzi timp și bani pentru a-ți relua activitatea zilnică? Descoperă serviciul de Mentenanță IT – cea mai simplă și fiabilă metodă de a întreține la un nivel optim sistemul informatic și echipamentele IT din firma ta.

Ce înseamnă mentenanța IT, de fapt?

Orice afacere își poate eficientiza la maxim toate resursele cu ajutorul soluțiilor potrivite. Dacă vorbim de un sistem IT care a devenit esențial pentru bunul mers al oricărei companii, acesta are nevoie de administrare corectă și întreținere constantă. Acest lucru poate fi realizat prin externalizarea serviciilor de mentenanță IT către o companie specializată, pregătită să facă toată treaba tehnică în locul tău.

Serviciul de mentenanță IT presupune monitorizarea proactivă a sistemului IT dintr-o companie (echipamente, software-uri, rețele etc.), întreținerea tehnică (instalări și actualizări sfotware lunare) și maximizarea securității întregului sistem. În cazul unor defecțiuni sau vulnerabilități apărute, au loc intervenții rapide și eficiente, preluând complet grija legată de funcționalitatea infrastructurii IT.

Știai că în 80% din cazuri echipamentele IT se strică pentru că nu sunt verificate periodic?  

Având în vedere utilizarea zilnică a acestora, inevitabil, te poți confrunta cu diferite probleme tehnice care necesită timp și resurse suplimentare, generând astfel costuri adiacente. Din fericire, toate acestea pot fi reduse la minimum prin implementarea unui abonament de mentenanță prin care poți beneficia de rezolvarea cu prioritate a tuturor disfuncționalităților apărute.

Avantajele abonamentului de Mentenanță IT:

✅ Prioritate în rezolvarea problemelor IT apărute – fără să mai aștepți la rând pentru programări sau pentru rezolvarea tichetelor într-un timp rezonabil;

✅ Întreținere constantă a echipamentelor, software-urilor, rețelelor – întregului sistem IT din firmă;

✅ Intervenții rapide pentru funcționarea neîntreruptă a activității zilnice;

✅ Expertiză specializată și suport tehnic, alături de rapoarte clare și consultanță pentru găsirea celor mai bune soluții;

✅ Instalări și actualizări lunare ale softurilor utilizate în firmă;

✅ Costuri mai mici și predictibile legate de suportul IT.

Simplu spus, mentenanța IT asigură funcționalitatea neîntreruptă a activității.

ℹ️ Iată un caz cu care ne-am confruntat chiar luna trecută și care întărește necesitatea mentenanței IT într-o companie:

mentenanța IT

Vorbim de 4 vulnerabilități zero-day identificate în soft-ul Exchange server (server de e-mail) care au creat premisele unor atacuri digitale. Riscurile la care au fost expuși cei care nu știau despre aceste atacuri digitale și care nu au cunoștințele tehnice specializate pentru a le rezolva: furt de parole, accesul și preluarea controlului asupra informațiilor de pe server.

Aici au intervenit specialiștii noștri: clientul a primit o înștiințare că i se va opri serverul pentru câteva minute și i s-a făcut urgent o actualizare cu patch-urile potrivite, evitând astfel o problemă care putea avea urmări grave.

Ce e de reținut?

Pentru că nu poți fi la curent cu toate amenințările cibernetice nou apărute, ai nevoie de specialiști care să facă asta pentru tine.

Întreținerea cu succes a sistemului informatic se face prin: consultanță, mentenanță predictivă și actualizarea la timp a softurilor.


Află ce presupune efectiv un abonament de mentenanță IT!

mentenanța IT

Dacă vrei să aflii detalii amănunțite despre mentenanța IT, te invităm să participi la sesiunea TECHtime de marți (30 martie 2021), de la ora 10:00, când vom discuta pe larg despre „Cum te ajută suportul IT în creşterea productivității”. Sesiunea LIVE va fi transmisă pe Facebook și YouTube. Te poți înscrie gratuit pentru a primi notificări despre subiectele următoare, accesând pagina TECHtime.

 

Leave a Reply