Google acordă 1.255 de burse în România pentru cursuri de specialitate în IT

Rate this post

burse

Google anunţă disponibilitatea a 1.255 de burse în România pentru cei care doresc să aibă o carieră în domeniul IT. Aceștia au oportunitatea de a dezvolta competențe digitale prin intermediul inițiativei europene „Google Career Certificates”.

Obținerea de certificate în domenii profesionale cu creștere rapidă și cerere mare pot fi obținute în cadrul a două proiecte:

1. Proiectul Digital Women – în cadrul căruia vor fi acordate burse pentru 755 de femei care vor să-și construiască o carieră în tehnologie.

Proiectul se adresează femeilor aflate în șomaj sau celor care ocupă locuri de muncă periclitate.

Proiectul Digital Women este realizat de Fundația EOS (Educating for an Open Society Romania) cu sprijinul INCO. Bursele sunt destinate pentru urmarea programului dezvoltat de Google, „IT Support Specialist Certificate”, găzduit pe platforma Coursera. Detalii și înscrieri pe platforma programului se regăsesc AICI.

2. Al doilea proiect este derulat de Fundația Leaders, organizație parteneră Grow with Google și presupune acordarea a 500 de burse finanțate de Google. 

Bursele sunt adresate tinerilor profesioniști și studenților români, pentru a urma cursuri într-unul dintre cele 4 programe disponibile: IT Support, Data Analytics, Project Management, UX Design. Află AICI detalii despre program și înscrieri.

Informații utile:

➡ Certificatele se obțin online, prin urmare nu este necesară prezența fizică într-o sală de curs.
➡ Nu sunt necesare cunoștințe anterioare.
➡ Poți aplica pentru o bursă prin intermediul Fundației Leaders, parteneri Grow with Google, sau prin intermediul Fundației EOS.
➡ Cursurile pot fi finalizate în mai puțin de 6 luni.

Acest demers vine în completarea studiului realizat de Google și McKinsey, care arată că peste 90 de milioane de persoane apte de muncă din Europa vor avea nevoie să dezvolte noi competențe. Criza globală pe care o traversăm a crescut cu 25% numărul celor care vor trebui să găsească noi domenii în care să activeze.

Proiectele pe care le dezvoltăm în România alături de partenerii noștri sunt un sprijin pentru cei afectați de schimbările economice profunde prin care trecem, un mod prin care să dobândească competențele necesare pentru job-urile viitorului. Acestea sunt parte din programul Grow with Google, prin care sprijinim oamenii să-și dezvolte competențele digitale. Grow with Google a fost lansat în România în urmă cu 5 ani, iar până în prezent am pregătit peste 250.000 de persoane”, a declarat Dan Oros, Head of Marketing Google Romania.

Guvernele din întreaga lume, inclusiv Comisia Europeană, se pregătesc pentru noile provocări de pe piața muncii și inițiază programe pentru reinstruirea forței de muncă. În acest context, Google vine cu astfel de inițiative pentru a ajuta afacerile europene să crească și pentru a ajuta milioane de oameni din Europa să învețe noi abilități digitale.

Surse:
https://www.startupcafe.ro/idei-antreprenori/cursuri-it-burse-google-romania.htm

https://grow.google/intl/ro/google-certificates

Leave a Reply