Alertă de Ransomware! – GoldenEye infectează companii și instituții din România

5/5 - (1 vote)

Marti 27-iunie-2017,  specialistii Bitdefender ne comunica ca un nou val de ransomware numit GoldenEye infectează companii și instituții din România.

protect your business from ransomware

Alertă de Ransomware! Companii și instituții din România și din alte țări din regiune au fost lovite marți de o nouă amenințare cibernetică de tip ransomware, denumită GoldenEye, care criptează datele utilizatorilor și apoi solicită recompensă.

Mai multe companii din România sunt deja afectate de GoldenEye  • Instituții care administrează infrastructuri de importanță critică din Ucraina au fost deja deconectate de la internet

Companii și instituții din România și din alte țări din regiune au fost lovite marți de o nouă amenințare cibernetică de tip ransomware, denumită GoldenEye, care criptează datele utilizatorilor și apoi solicită recompensă.

Noua variantă de GoldenEye a făcut deja victime în mai multe țări la nivel global, printre care România, Ucraina și Rusia.

Spre deosebire de alte versiuni de ransomware, care blochează datele utilizatorilor de pe calculatoarele infectate și apoi solicită recompensă pentru a le reda accesul, noua versiune GoldenEye nu le permite victimelor să mai folosească dispozitivul infectat, dat fiind că, după ce termină procesul de criptare a datelor, forțează calculatorul să se închidă și îl face inutilizabil până la plata recompensei de 300 de dolari.

Toți clienții Bitdefender care au soluția de securitate actualizată la zi sunt protejați în fața noii amenințări GoldenEye.

Recomandările specialiștilor în securitate cibernetică ai Bitdefender:

  • Faceți copii ale datelor de importanță strategică pentru a evita pierderea acestora.
  • Actualizați în regim de urgență sistemul de operare la cea mai recentă versiune.
  • Actualizați toate programele de pe calculator și evitați să folosiți software piratat.
  • Folosiți o soluție de securitate performantă și actualizată la zi.

Vezi aici solutiile business Bitdefender Anti-ransomwareransomware

 

Sursa: https://www.bitdefender.ro/news/un-nou-val-de-ransomware-infecteaza-companii-si-institutii-din-romania:-goldeneye-3328.html

Sursa foto: pcmag.com   SPK-222

Etichete: , ,

Leave a Reply