Start-UP Nation – Ce înseamnă ADMIS în afara bugetului?

5/5 - (1 vote)

Start-up Nation RomaniaLămuriri expresia „admis în afara bugetului”

Pentru că la ultima publicare de rezultate a Start-UP Nation sunt foarte multe firme care au rezultatul „Admis în afara bugetului” publicăm acest articol în care explicăm ce înseamnă această exprimare.

Update ulterior: Ministrul Mediului de Afaceri, Ștefan Radu Oprea, a revenit cu o clarificare referitor la cei admiși până la RUE 10.000:  „A fost o greșeală de redactare. Cei de la numărul 10.000 încolo sunt admiși în afara bugetului. Primii 10.000 sunt fie admiși, fie respinși. Ulterior, cei de după numărul 10.000, în urma contestațiilor și retragerilor, vor putea fi chemați pentru încheierea contractului de finanțare”.

Imediat după soluționarea tuturor contestațiilor, toți aplicanții declarați admiși în limita bugetului in programul Start Up Nation, de la numărul RUE 8.646 până la epuizarea bugetului alocat programului, în valoare de 2 miliarde de lei, vor fi chemați la contractare.”  textul acesta este preluat de pe site-ul oficial Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat ( link )

Din promisiunile ministerului vor fi 10.000 proiecte. Din totalul proiectelor depuse au fost analizate 13,005 proiecte, ca să fie o listă mai mare dacă se retrage cineva sau cei care au fost declarați deja respinși nu depun contestație sau dacă o depun, aceasta nu este admisă.  Conform listei publicate avem în primele 10000 de proiecte: 7755 proiecte admise în buget, 1148 admise în afara bugetului, 2 cu renunțare și 1095 respinși; suma total aprobată pentru cei admiși este de 1 338 543 681 lei, ceea ce înseamnă că mai rămâne buget de aproximativ 662 000 000 lei care ar putea să acopere aproximativ 3300 de proiecte cu status „admis în afara bugetului”.

Decizia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat  de a se opri momentan la 8646 proiecte admise posibil să fie și din alte motive, încă nu știm motivările reale, cert este că teoretic mai există buget, care se poate aloca pentru proiectele admise în afara bugetului.

Pe măsură ce vom primi și alte informații vă ținem la curent cu noutățile.  Publicăm pe pagina de facebook: fb.com/oneit noutățile frecvent – să bifați  „Vezi mai întâi” ca să primiți postările noastre:

anunt

 

 

Etichete: , , ,

Leave a Reply