START DIGITALIZĂRII! Au început înscrierile pentru obținerea granturilor

5/5 - (1 vote)

FINANȚĂRI DIGITALIZARE

 

S-a lansat platforma de înscriere pentru IMM-urile care doresc să obțină finanțare din fonduri europene în valoare de 1 miliard de euro, oferite prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei COVID-19 din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Conform Ordonanței de Urgență 130/2020, firmele pot accesa granturi în cadrul celor trei măsuri de finanțare aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei COVID-19:

  • Măsura 1 – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile: 2.000 de euro fiecare.
  • Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru: 2.000 -150.000 de euro fiecare.
  • Măsura 3 – Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor: 50.000-200.000 de euro fiecare.

 

Firmele care doresc să obțină finanțări pentru investiții alocate din fonduri externe nerambursabile, pot aplica online și pentru finanțarea de cheltuieli legate de achiziția de echipamente IT&C și tehnologii software. În acest sens, IMM-urile pot accesa bani de la Guvern pentru digitalizarea companiilor, cuprinse în măsura 3 – Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor: 50.000-200.000 de euro fiecare.

Măsura 3 este valabilă până la 31 decembrie 2020, iar plățile aferente vor fi efectuate până la 31 decembrie 2021.

Platforma de înscriere poate fi accesată pe https://granturi.imm.gov.ro/ .

Procedura de înscriere în program, pentru finanțarea cheltuielilor legate de achiziția de echipamente IT&C și tehnologii software, presupune două faze:

  1. ETAPA DE PREÎNREGISTRARE – CREARE PROFIL, USER ȘI PAROLĂ, etapa premergătoare lansării celor trei măsuri de sprijin: aplicanții vor înregistra cu semnătură electronică atât datele reprezentantului legal/împuternicit cât și datele IMM-ului din domeniile eligibile.
  2. ETAPA DE ÎNSCRIERE în cadrul măsurii „Granturi pentru investiții”: aplicanții, cu profilul, user-ul, și parola generate în prima etapă, vor completa și transmite planul de investiții.

Etapa de preînregistrare va rămâne deschisă pe toată perioada de înscrieri la cele 3 măsuri de finanțare, în cadrul căreia NU contează ordinea înregistrării datelor.

Data de la care este activă a doua etapă de înscriere în cadrul măsurii „Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor” se comunică pe site-ul instituţiei cu cel putin 3 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu-zis.

Pentru aplicanții acceptați în urma verificărilor administrative și de eligibilitate în limita bugetului alocat măsurii, aplicația informatică va genera contract de finanțare, care va trebui semnat cu semnătură electronică și reîncărcat în aplicație, în termen de maximum 5 zile de la primire, împreună cu dovada cofinanțării pentru care a obținut punctaj în contul dedicat măsurii deschis la instituția de credit parteneră.

MMACA prin AIMMAIPE va transfera în contul de tranzit deschis, sumele reprezentând ajutorul de stat aferent contractelor de finanțare.

Termenul maxim de semnare a contractelor de finanțare este 31 decembrie 2020.

Perioada de implementare este de maximum 12 luni calculate de la data intrării în vigoare a contractului de finanțare, până la depunerea ultimei cereri de rambursare/plată, nu mai târziu de 31 decembrie 2021.

 

RESURSE UTILE:
Ghidul de preînregistrare
pe platforma online, poate fi accesat aici.

Ghidul oficial al solicitantului și documentația necesară pentru lansarea fondurilor europene de 1 miliard de euro, pot fi accesate aici.

Pentru detalii referitoare la beneficiari, domenii de activitate eligibile și procedura de înscriere, accesează aici Proiectul Procedurii de implementare a măsurii „Granturi pentru investitii”, aflat în prezent în consultare publică.


Completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta pentru implementarea soluției dorite de digitalizare a companiei.

finanțări

Etichete: ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.