AJUTOARE DE STAT: 2.500 de lei pentru echipamente IT dedicate telesalariaților

5/5 - (1 vote)

 

telemuncă

Firmele cu angajați care au lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență, pot beneficia de un ajutor de stat de 2.500 de lei pentru fiecare salariat în parte.

Conform Ordonanței de Urgență 132/2020, Guvernul acordă un ajutor de stat pentru achiziționarea mijloacelor tehnice dedicate telesalariaților. Măsura de sprijin pentru stimularea creșterii ocupării forței de funcă și în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, s-a instituit prin publicarea Ordinului Ministrului Muncii 1376/2020.


ELIGIBILITATE

Sprijinul financiar în valoare de 2.500 de lei se acordă angajatorilor cu salariați care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență pentru cel puțin 15 zile lucrătoare. De reținut faptul că, pentru a fi eligibili, angajatorii trebuie să fi consemnat în REVISAL regimul contractului cu clauza de telemuncă a salariaților pentru care cer ajutorul de stat.


CATEGORIILE de bunuri
ce pot fi achiziționate pentru telesalariați, sunt:

  1. Sisteme de calcul tip laptop/notebook;
  2. Tablete;
  3. Smartphone;
  4. Echipamente periferice de intrare și ieșire aferente bunurilor menționate mai sus;
  5. Echipamente necesare conectării la internet aferente bunurilor menționate mai sus;
  6. Licențe aferente sistemelor de operare și aplicațiilor software aferente bunurilor necesare pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă.


DOCUMENTE NECESARE ȘI DEPUNERE

Pentru a beneficia de banii de la stat, societățile trebuie să depună la agențiile de ocupare de muncă următoarele documente:

  • cerere semnată și datată de reprezentantul legal, potrivit modelului anexat la ordinul de ministru;
  • declarație pe propria răspundere, dată prin reprezentantul legal, potrivit modelului anexat la ordinul de ministru;
  • lista telesalariaților pentru care se solicită acordarea ajutorului de stat, potrivit modelului anexat la ordinul de ministru;

Documentele se încarcă online, pe platforma aici.gov.ro, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene în raza cărora firmele au sediul social, iar stabilirea sau respingerea cererilor este decisă de directorii executivi ai agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene.

Până în 31 decembrie 2020, angajatorii pot cere ajutorul de stat pentru telesalariați. În termen de 10 zile de la înregistrarea documentației depuse de angajatori și până în 31 decembrie 2020, agențiile fac plățile prin virament în conturile specificate de angajatori. Plățile se fac în limita fondurilor alocate și în ordinea depunerii cererilor.

În termen de 30 de zile de la primirea ajutorului de stat, firmele trebuie să încarce pe platforma aici.gov.ro (la AJOFM), documentele justificative scanate, referitoare la achiziția de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă.

Documentele justificative necesare sunt:

  • facturile fiscale emise de către furnizorii de bunuri și servicii tehnologice;
  • bonurile fiscale sau chitanțele sau extrasele de cont care să ateste plata facturilor;
  • fișele de evidență a materialelor de natura obiectelor de inventar date în folosința telesalariaților.


Pentru a consulta oferte referitoare la fiecare categorie de bunuri ce pot fi achiziționate pentru telesalariați, te rugăm să accesezi gama de echipamente și soluții IT de la One-IT.

telemuncă


Ajutăm businessurile să se dezvolte prin intermediul tehnologiei!

Leave a Reply