Pregătește-te pentru joburile viitorului cu tehnologia potrivită!

5/5 - (1 vote)

job

Descoperă oferta Rabla la One-IT!

Fenomenul de digitalizare și utilizarea fără precedent a tehnologiei au dus la schimbări de perspectivă în întreaga societate. În consecință, pe piața muncii se caută tot mai des noi abilități tehnice care presupun cunoașterea și utilizarea tehnologiei de către viitorii angajați. În acest articol îți prezentăm câteva dintre cele mai cerute abilități tehnice și ce oportunități ai pentru a te pregăti pentru un job în viitor.

Abilități tehnice pe care le caută angajatorii în 2021

Pentru că multe companii lucrează și în mediul online, angajatorii pun mare accent pe utilizarea tehnologiei. De aceea, se caută oameni care să se poată adapta unui astfel de mediul de lucru și dornici să se autodepășească și să dobândească noi abilități tehnologice, care să țină pasul cu ritmul accelerat al evoluției tehnologiei.

Multe locuri de muncă necesită competențe legate de softuri precum suita Office, utilizarea e-mailului sau programe speciale ce pot include sisteme de gestionare a conținutului sau instrumente specifice de introducere a datelor.

Chiar dacă multe activități se desfășoară preponderent în online, rămâne o necesitate abilitatea de comunicare eficientă cu colegii, managerii sau clienții. Aici includem scrierea, vorbirea, ascultarea și negocierea.

Și chiar dacă interacțiunea cu ceilalți nu mai este la același nivel ca dinainte de pandemie, abilitățile interpersonale ajută la depășirea anumitor obstacole, pe care le poți trece cu ajutorul tehnologiei, prin: soluțiile de videoconferință sau mesagerie. Păstrarea unui nivel optim de interacțiune cu ceilalți necesită exersarea metodelor de dezvoltare a inteligenței emoționale.

Ce au toate cele menționate în comun? Utilizarea tehnologiei. Asta înseamnă că trebuie să ai cel puțin cunoștințe minime de lucru pe PC, laptop, tabletă sau alte echipamente similare de lucru.

Atunci când te afli în fața unui nou job, ai nevoie de o privire de ansamblu asupra cerințelor postului și asupra a ceea ce poți oferi sau poți dezvolta pe mai departe, prin determinare, învățare continuă și utilizarea tehnologiei potrivite.

Atunci când nu ai experiență în anumite programe specifice, poți compensa prin adaptarea și învățarea rapidă a softurilor de care ai nevoie la viitorul job.

Pentru a exersa noi abilități tehnice și a lucra cu diverse programe specifice, poți utiliza echipamente IT utile (laptop, tabletă etc.). Dacă dorești să îți achiziționezi un echipament care să facă față activităților pe care le întreprinzi în mediul online, profită de oportunitățile care apar.

Oportunitatea RABLA pentru echipamente IT performante 

Prin intermediul Programului Rabla pentru Electrocasnice, ai posibilitatea de a achiziționa laptop, tabletă sau TV în schimbul predării unui electrocasnic vechi.

Pentru detalii despre program și oferte promoționale, accesează https://shop.one-it.ro/rabla-laptop-tableta-tv-2021

Leave a Reply