Oficial! IMM-URILE POT ACCESA FONDURI DE LA GUVERN PENTRU DIGITALIZARE

5/5 - (2 votes)

fonduri digitalizare

S-a aprobat și publicat în Monitorul Oficial! De acum, IMM-urile vor putea accesa bani de la Guvern pentru digitalizarea companiilor. Hotărârea privind aprobarea Programului Național de digitalizare a microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii, finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020 (Hotărârea nr. 677/2020) a fost publicată în 19 august în monitorul oficial.

Valoarea programului: 150 de milioane de euro, din care contribuția UE este de 127,5 milioane de euro.

Durata de implementare a Programului: 31 decembrie 2023.

Obiectivul programului este creșterea competitivității IMM-urilor din România prin:

  • dezvoltarea unor produse/servicii/aplicații inovative din domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor care să vină în sprijinul IMM-urilor și autorităților publice pentru asigurarea trecerii de la producția prin externalizare/outsourcing la dezvoltarea bazată pe inovare;
  • acordarea de sprijin financiar nerambursabil pentru digitalizarea microîntreprinderilor și IMM-urilor din alte sectoare de activitate decât TIC, în vederea creșterii competitivității IMM și dinamizării sectorului TIC.


ACTIVITĂȚILE ELIGIBILE IMM-URILOR
în cadrul prezentului program sunt:

  1. Activități pentru dezvoltarea de produse inovative în domeniul TIC:
  • achiziționarea de hardware TIC și alte dispozitive, amenajarea centrului de date, achiziționare/dezvoltare de aplicații software/licențe, configurare și implementare de baze de date, soluții de semnătură electronică, resurse de stocare și procesare, activități de cercetare industrială sau dezvoltare experimentală, achiziționare de servicii de consultanță pentru elaborare proiectului propus spre finanțare, activități de instruire a personalului care va utiliza echipamentele implementate, etc.
  1. Activități de digitalizare a microîntreprinderilor și a IMM-urilor, altele decât cele care au ca obiect principal de activitate TIC:
  • achiziționarea de hardware TIC și a altor dispozitive și echipamente aferente, realizarea rețelei LAN, achiziționarea/dezvoltarea/adaptarea aplicațiilor software/licențelor, configurarea și implementarea bazelor de date, achiziționarea unui website de prezentare a companiei (inclusiv domeniu și găzduire pe server), achiziționarea unui nume de domeniu noi, soluție de semnătură electronică, trecerea arhivelor în digital indexabil, achiziționare de aplicații informatice specifice pentru persoanele cu dizabilități, soluții pentru comerțul electronic, achiziționarea de servicii de tip cloud și Saas, achiziționare servicii de găzduire, servicii pentru consolidarea securității cibernetice, servicii de consultanță pentru elaborarea documentațiilor necesare pregătirii proiectului propus, activități pentru instruirea personalului care va utiliza soluțiile achiziționate, servicii de auditare financiară, servicii de consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice necesare IMM-urilor.


BENEFICIARII ELIGIBILI
sunt:

  • Microîntreprinderi, IMM-uri care își desfășoară activitatea în România și care au obiectul de activitate în domeniul TIC;
  • Microîntreprinderi, IMM-uri care își desfășoară activitatea în România în cadrul clusterelor din domeniul TIC;
  • Consorții formate din microîntreprinderi, IMM-uri care își desfășoară activitatea în România;
  • Microîntreprinderi, IMM-uri care au ca principal obiect de activitate altul decât TIC. În această situație, solicitanții eligibili sunt agențiile pentru dezvoltare regională.

Regulile de acordare a ajutorului de stat vor fi aprobate prin ordin al ministrului fondurilor europene și al președintelui Autorității pentru Digitalizarea României, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Puteți consulta AICI textul integral al Hotărârii, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr 756, pag. 12-13 din 19 august 2020.

Ajutăm businessurile să se dezvolte prin intermediul tehnologiei!

One-IT este furnizor de echipamente și soluții IT personalizate.

Pentru o analiză atentă a necesarului de soluții IT și de implementare a acestora în cadrul companiei dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați. Iar în cel mai scurt timp, unul dintre colegii One-IT va lua legătura cu dumneavoastră.

work

 

Etichete: , ,

Leave a Reply