Office 365 – Beneficiile solutiilor Microsoft Cloud in compania ta

5/5 - (1 vote)

Office 365 Colaborare
Tehnologia cloud” este o metoda prietenoasa de a descrie servicii de IT bazate pe web, gazduite in exteriorul organizatiei. Atunci cand utilizati servicii bazate pe cloud, infrastructura dvs. IT se afla in afara proprietatii dvs. (in afara locatiei) si este intretinuta de o parte terta (gazduita) in loc sa se afle pe un server la domiciliul sau biroul dvs. (local) pe care il intretineti.

Cu Office 365, de exemplu, stocarea informatiilor, calculele si programele software sunt amplasate si gestionate de la distanta pe servere detinute de Microsoft. Multe servicii pe care le utilizati zilnic sunt parte a tehnologiei cloud: totul, de la e-mail bazat pe web pana la operatiuni bancare mobile si stocarea fotografiilor online.
Deoarece aceasta infrastructura se afla online sau „in cloud”, puteti sa o accesati virtual de oriunde, de pe un PC, tableta, dispozitiv smartphone sau alt dispozitiv cu conexiune la internet.

De fapt, Ce este cloud-ul?
Intr-o forma simplificata, Cloud Computing se refera la stocarea, procesarea si utilizarea datelor pe computere si sisteme de calcul aflate la distanta, ce pot fi accesate printr-o conexiune la Internet. Utilizatorii pot comanda putere de calcul virtual nelimitata la cerere, fara a realize investitii de capital semnificative, pentru a adresa cerintele existente si pot accesa datele de oriunde cu o conexiune la Internet.

Modelul clasic de infrastructura IT

In modelul clasic de infrastructura IT, daca ai exista o nevoie, cumperi un produs, fie ca este vorba de hardware sau software. Email? Ai nevoie de un server. Securitate ? firewall si antivirus. Productivitate? Suita Office si alte programe de care are nevoie compania ta.

Atunci cand ai nevoie de capacitate mai mare de stocare sau de procesare, singura solutie este sa cumperi aparatura noua sau sa suplimentezi fizic capacitatea aparaturii pe care o ai deja. In plus, fisierele companiei tale sunt accesibile doar de pe aparate autorizate, adesea doar din interiorul sediului tau.

Dincolo de costurile pentru hardware si software, trebuie sa mai adaugi si o echipa de specialisti care sa asigure ca totul functioneaza cum trebuie. Pe masura ce afacerea ta creste, costurile pentru electricitate si locatie pentru echipamente cresc si ele, iar timpul dedicat mentenatei infrastructurii tale IT devine din ce in ce mai mare.

In plus, costurile initiale pentru fiecare imbunatatire sau extindere a sistemului sunt semnificative.

Modelul Cloud Computing

Cloud Computing are potentialul de a reduce cheltuielile IT ale utilizatorilor si sa duca la dezvoltarea a noi servicii cu valoare adaugata pentru beneficiari. Folosind cloud-ul, chiar si cele mai mici intreprinderi isi pot creste competititvitatea si pot avea acces la noi piete pentru crestere, in timp ce institutiile guvernamentale isi pot transforma serviciile astfel incat sa fie mai atractive si mai eficiente pentru cetateni si mediul de afaceri, tinand costurile sub control.

In modelul Cloud Computing infrastructura si software-ul functioneaza cu aparatele pe care le ai deja, fie ca sunt computer PC sau Mac, smartphone-uri sau tablete. Datele si aplicatiile companiei sunt la dispozitia angajatilor oricand, oriunde, fara sa trebuiasca sa construiesti un sistem complicat.

 

Office 365 – software ca serviciu

Microsoft Office este standardul de aur al lucrului cu documente in mediul de afaceri.

Nici o alta solutie nu se apropie de puterea si flexibilitatea suitei Microsoft, iar prin noua editie Office 365, toate capabilitatile programelor din pachet merg oriunde mergi si tu. Word, Excel, Powerpoint, Lync, Outlook, Shaperpoin – tot ce ai nevoie este acum in Cloud.

De la stocare la lucru colaborativ si videoconferinte, acum poti face totul, oriunde ai fi, indiferemt de aparatul de pe care lucrezi. Este suficient sa pornesti un browser. In plus, Office-ul vine cu tine, putand sa il instalezi pe maximum 5 aparate ale aceluiasi utilizator.

Poti sa iti tii toate documentele in Cloud, ai acces la cel mai bun serviciu de email prin Outlook, iar securitatea este garantata pentru toate informatiile tale.

Va prezentam un videoclip despre Office 365:

Compara planurile Office 365:

Office 365 reprezinta mai mult decat Office! Practic, utilizand Office 365 ai acces la suita Office Professional Plus, dar si la o serie de servere (Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online). Pe link-ul de mai jos poti compara planurile Office 365 si poti alege solutia optima pentru afacerea ta:  http://office.microsoft.com/ro-ro/business/comparati-planurile-office-pentru-firma-FX102918419.aspx

Pe langa aceste planuri mai sunt pachetele Office 365 cu subscriptie anuala pentru care va recomandam sa luati legatura cu departamentul nostru de vanzari pentru cotatii de pret speciale  -> contact One-IT

Securitate cu Office 365:

Atunci cand vorbim despre tehnologia cloud apare o intrebare cu privire la securitatea datelor. Office 365 este in conformitate cu multe standarde la nivel mondial din domeniu si este verificat de terti.

Certificat pentru ISO 27001. ISO27001 este unul dintre cele mai bune repere de securitate pe plan international. Office 365 este primul serviciu cloud public important de productivitate în afaceri care a implementat setul riguros de controale fizice, logice, de proces si management definite de ISO 27001.

Clauzele modelului UE. in plus fata de EU Safe Harbor, Office 365 este primul furnizor important de servicii cloud publice de productivitate in afaceri care a semnat clauzele contractuale standard create de catre Uniunea Europeana („Clauzele modelului UE”) cu toti clientii. Clauzele modelului UE se adreseaza transferului international al datelor.

Acordul HIPAA-BAA (HIPAA-Business Associate Agreement). Office 365 este primul furnizor important de servicii cloud publice de productivitate in afaceri care a semnat cerintele pentru HIPAA-BAA cu toti clientii. HIPAA este o lege a S.U.A. care se aplica la entitati din domeniul sanatatii, care guverneaza utilizarea, dezvaluirea si protectia informatiilor confidentiale din domeniul sanatatii (PHI) si impune cerinta ca entitatile acoperite sa semneze acorduri de asociere de afaceri cu vanzatorii acestora care utilizeaza si dezvaluie PHI.

Decretul FISMA (Federal Information Security Management Act). Office 365 implementeaza procese de securitate care adera la standardele solicitate de agentiile federale ale S.U.A. si a obtinut autorizatia FISMA de operare (ATO) de la o agentie federala. Agentiile federale americane sunt invitate sa revizuiasca pachetul Office 365 FISMA pentru a acorda ATO.

Acordul pentru procesarea datelor. Microsoft le ofera tuturor clientilor un acord standard cuprinzator de procesare a datelor (DPA). DPA se adreseaza confidentialitatii, securitatii si gestionarii datelor despre clienti. Acordul nostru standard de procesare a datelor le permite clientilor sa respecte reglementarile lor locale.

Link-uri utile:

– Ce este Office 365 pentru firme?
– Intrebari frecvente cu privire la Office 365:
Etichete: , , ,

One thought on “Office 365 – Beneficiile solutiilor Microsoft Cloud in compania ta

  1. Sorin - 29 iulie 2013 at 11:57

    Este foarte interesant!

Leave a Reply