Lansarea Intel a celei de-a patra generatie de procesoare Core – nume de cod Haswell

Rate this post

        Maine, 04 iunie 2013 se va lansa cea de-a patra generatie de procesoare Core cu  nume de cod Haswell. Prezentarea oficiala a intregii linii noi de procesoare Intel Haswell (cuprinzand 12 modele pentru PC-uri desktop si 10 modele pentru sisteme laptop) va avea loc la targul Computex din Taipei, Taiwan.

Noile procesoare Intel Haswell au o performanta grafica mult mai puternica, alaturi de un consum energetic mai redus. Anuntate inca din 2011, Haswell, cea de 4-a generatie de procesoare Intel Core sosesc in sfarsit, iar printre primii producatori care le vor utiliza se numara si Apple.

Intel Haswell

„Procesorul Intel Core i7-4440K a demonstrat o performanta imbunatita cu aproape 10% la testele Real World Benchmarks, cu un scor de 1,16, in timp ce ultima generatie de procesor Intel Ivy Bridge i7-3770K a avut un scor de 1,06. Dar adevarata imbunatatire tine de partea grafica, cu performante cu 58% mai mari decat Ivy Bridge”, potrivit specialistilor de la PC Pro.

Spre deosebire de procesoarele lansate de Intel pana acum, Haswell a fost creat special pentru a fi cat mai eficient in rolul de cip pentru gadgeturi mobile. Efectul eforturilor Intel va fi simtit cel mai mult la autonomia bateriei: cu pana la 50% mai mare, insotita de o performanta grafica mai ridicata.  Incorporarea chipsetului in procesor a dus la o reducere a energiei consumate de la 20W pentru procesoarele Ivy Bridge la 15W pentru Intel Haswell.
–  Legat de consumul de baterie cu noile procesoare se ajunge cu pana la 3 ore mai multe vizionari de videoclipuri HD decat pana acum. De asemenea, navigarea pe Internet sau editarea unor documente nu vor solicita la fel de mult procesorul astfel autonomia va fi mai buna. In plus, Intel promite cu Haswell o autonomie in standby de pana la 10-13 zile, in timp ce cu actualele procesoare abia se ajunge la 4-5 zile.

Preturile anuntate de Intel pentru procesoarele Haswell desktop pornesc de la 192 dolari pentru cel mai modest model, Intel Core i5-4570, si ajung pana la 339 dolari in cazul varfului de gama, Intel Core i7-4770K.

 

Etichete: , , , ,

One thought on “Lansarea Intel a celei de-a patra generatie de procesoare Core – nume de cod Haswell

  1. Marin - 30 iulie 2013 at 9:10

    Intel este cel mai bun!

Leave a Reply