Microsoft a rezolvat una dintre cele mai enervante probleme din Excel

Rate this post

Excel

Una dintre cele mai frustrante aspecte ale utilizării Microsoft Excel ar putea fi în cele din urmă rezolvată datorită ultimei actualizări a softului. Derularea și vizualizarea greoaie a conținutului sunt remediate printr-o caracteristică nouă denumită „smooth scrolling”. Iată cum îți poate ușura activitatea în Excel această derulare ușoară. 😎

 

CE AFLI MAI JOS:

📌 Microsoft testează „defilarea ușoară” în Excel.
📌 Funcția îți permite să oprești derularea în mijlocul unui rând sau a unei coloane.
📌 „Smooth scrolling” este disponibilă în Canalul Beta sau în previzualizarea canalului curent (Current Channel Preview) cu versiunea 2109 (versiunea 14430.20000) sau o versiune ulterioară.

 

„Defilare” (scrolling) ușoară

Microsoft testează o caracteristică ce-ți permite să derulezi mai ușor în Excel, pentru a avea o experiență de utilizare mult mai bună.

În prezent, atunci când vrei să derulezi în Excel, programul fixează în mod automat celula din stânga sus a foii de calcul – o problemă recunoscută de Microsoft ca fiind frustrantă (mai ales când lucrezi pe un fișier mai mare, cu celule complexe, care pot avea una sau mai multe linii de conținut) și care nu este ușor de remediat.

Ca o soluție la această problemă, derularea ușoară (smooth scrolling) îți dă posibilitatea de a te opri în mijlocul unui anumit rând sau coloană atunci când derulezi.

Pentru că cei de la Microsoft sunt conștienți de cât de importantă este experiența utilizatorului în acest caz, Steve Kraynak, inginer Microsoft, a afirmat: „Deși ați putea crede că aceasta este o soluție ușoară, care necesită pur și simplu modificarea câtorva linii de cod, există de fapt mult mai multe lucruri”.

Microsoft a trebuit să găsească soluții tehnice pentru a se asigura că elemente precum diagrame, vor apărea în locul corect atunci când te oprești din defilare la jumătatea unei celule.

Mai mult, experții Microsoft au aflat că acest update influențează mai multe aspecte diferite ale Excel, inclusiv înghețarea panourilor, redimensionarea rândurilor, tăierea și lipirea, filtrarea, stilurile de celule, comentariile, glisarea și umplerea etc. Asta înseamnă că multe alte aspecte ale editării în Excel se vor îmbunătăți considerabil.

 

Avantaje ale smooth scrolling

➡️ Defilarea (scrolling) este mai ușoară atunci când se utilizează fie roata mouse-ului, fie barele de defilare (Microsoft observând că ecranul tactil și touch pad-ul au fost deja derulate fără probleme).

➡️ Acum vei putea opri defilarea parțială printr-un rând sau coloană, fără a mai fi nevoit să derulezi mai departe decât dorești.

➡️ Actualizarea software-ului Excel ar trebui să însemne sfârșitul accesării accidentale de celule nedorite (aleatorii) sau pierderea evidenței tuturor datelor vitale în mijlocul unei sarcini importante de lucru.

Funcția este disponibilă pentru Insiders pe Windows 11 cu Beta Channel sau Current Channel Preview cu versiunea 2109 (Build 14430.20000) sau o versiune ulterioară și va fi disponibilă pentru toți abonații Microsoft 365 în următoarele luni.

 

Pentru informații suplimentare despre suita Office sau pachetele potrivite de Microsoft 365 pentru business, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta:

work

Etichete: , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.