Importanţa NAS-ului în infrastructura unui IMM: soluțiile NAS Synology

Rate this post

NAS

De câteva luni, ca urmare a extinderii pandemiei COVID-19, mii de români lucrează de acasă. Este o schimbare importantă atât pentru ei, cât și pentru companiile angajatoare, care trebuie să se adapteze rapid la cerințele unui mod de lucru cu care nu sunt obișnuite. Efortul presupune însă nu doar o schimbare de mentalitate, ci și adoptarea de soluții care să asigure confidențialitatea și disponibilitatea datelor accesate de utilizatorii finali, aflați acum în exteriorul sistemelor de protecție perimetrală ale organizațiilor.

Este o sarcină dificilă mai ales pentru companiile medii și mici, cu resurse limitate și experiență redusă în managementul angajaților ce lucrează de la distanță. Aceasta poate fi ușurată cu ajutorul sistemelor de stocare Network Attached (NAS), care oferă o serie de avantaje solide, valoroase mai ales în contextul actual:

➡️ Sunt ușor de instalat, configurat și gestionat;

➡️ Sunt scalabile și pot fi personalizate pe cerințele de utilizare specifice fiecărei companii;

➡️ Sunt accesibile financiar.

Sunt argumente concrete, validate deja în piață și care au convins la nivel global peste 80% dintre companiile aflate în categoria Small and Midsize Business (SMB) să utilizeze sistemele NAS.

 

Performanță accesibilă

În mod evident, nu toate soluțiile de acest tip sunt create în mod egal. Dincolo de o serie de funcționalități și caracteristici de bază comune, producătorii de top plusează prin avantaje competitive proprii.

Synology este un astfel de caz, care se remarcă pe piața soluțiilor NAS prin faptul că are produse cu performanțe și funcționalități de nivel Enterprise la prețuri accesibile categoriei IMM.

Însă, pe lângă avantajul costurilor de achiziție și de operare reduse, soluțiile NAS de la Synology dedicate mediului business au avantajul că răspund la două nevoi actuale:

➡️ Facilitarea colaborării angajaților prin simplificarea partajării datelor;

➡️ Asigurarea unui sistem centralizat de backup care să garanteze disponibilitatea datelor.

Pentru informații suplimentare sau consultanță în identificarea celor mai potrivite soluții de stocare și backup pentru datele organizației tale, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta:

 

work

Beneficii directe

Concret – pentru a lucra eficient din afara companiei, angajații au nevoie să poată accesa și schimba date între ei. Metodele clasice – precum atașarea fișierelor la e-mailuri sau utilizarea serviciilor de file-sharing – sunt greoaie, nesigure și limitează dimensiunea fișierelor transmise. Soluțiile NAS de la Synology elimină aceste minusuri, funcționând ca un echipament centralizat de stocare, care acoperă necesitățile unui IMM. Sistemele sunt gândite astfel încât stocarea și partajarea de fișiere să se realizeze simplu și rapid, fiecare utilizator final putând trimite/primi fișiere atât intern (prin accesarea contului propriu și trimițând notificări care destinatari), cât și extern (prin intermediul funcționalităților Share File Links și Create File Requests).

Soluțiile NAS de la Synology acoperă însă și o altă cerință critică extrem de importantă în actualul context – asigurarea unui sistem centralizat de backup, fără nici un cost suplimentar de licențiere. Mai mult, acesta oferă şi opţiunea de restaurare a datelor, la cerere, într-un mod simplificat, accesibil oricărui membru al companiei.

NAS

Synology NAS integrează funcționalități special concepute să maximizeze eficiența backup-ului prin:

➡️ Deduplicarea datelor, utilă mai ales atunci când există mai multe versiuni identice al unui fișier pe device-uri diferite (se pot atinge astfel economii de spațiu de stocare de până la 50%);

➡️ Sincronizarea datelor la cerere sau în intervale de timp prestabilite (pentru a reduce consumul de resurse și lățime de bandă);

➡️ Incremental backup; crearea de copii succesive ale datelor ce conțin doar porțiunea care s-a modificat de la realizarea copiei de rezervă.

 

Scenarii de lucru

Cu ajutorul aplicațiilor Synology NAS, precum suita Active Backup, companiile mici și mijlocii care utilizează unelte Cloud precum Office 365 sau G Suite pot scăpa de nevoia de a mai achiziționa spațiu suplimentar de arhivare. Suita Active Backup le ajută să realizeze simplu și automat backup-ul complet al e-mailurilor, contactelor, calendarelor, conturilor Drives (My Drives sau Team Drives) etc., eliminând riscul pierderii datelor în mod accidental.

În plus, Synology NAS oferă IMM-urilor posibilitatea de a-și crea configurații de stocare de tipul High Availability (HA), pentru a asigura disponibilitatea permanentă a datelor și serviciilor (De exemplu, cu două sisteme NAS pate fi construit un cluster HA în care toate datele, aplicațiile și serviciile de pe un echipament activ sunt replicate în timp real pe cel de-al doilea, pasiv, care poate prelua în doar câteva secunde sarcinile primului în cazul în care funcționarea acestuia este afectată.).

 

Unul pentru toți

În funcție de cum este dimensionat și configurat, un echipament Synology NAS permite unui IMM să realizeze backup pentru stații de lucru, laptopuri, servere sau mașini virtuale.

Toate aceste procese sunt gestionate centralizat, dintr-o singură consolă. Mai mult, soluțiile Synology NAS sunt special concepute pentru a răspunde cerințelor specifice mediului IMM: simplu de operat, nu necesită echipă IT dedicată pentru instalare și management și – foarte important în contextul COVID-19 – pot fi configurate de la distanță prin orice browser Web sau prin aplicația mobilă dedicată. În plus, nu au costuri ascunse – nu există Client Access Licenses (CALs) sau taxe lunare.

NAS

De aceea, Synology este alegerea multor IMM-uri care vor să își recapete controlul asupra datelor și aplicațiilor, asigurând disponibilitatea lor, oriunde s-ar afla utilizatorii finali. Aceştia au înţeles că funcționalitățile și performanțele livrate le permit să își rentabilizeze investiția, chiar și după ce pandemia se va sfârși, iar lucrurile vor reveni la normal.

 

One-IT susține procesul de digitalizare deoarece aduce oportunități de dezvoltare și de simplificare inteligentă a tuturor activităților, aducând un plus de valoare și de securitate informațiilor pe care o companie sau o instituție publică le stochează prin intermediul celor mai eficiente soluții și echipamente IT. Iar versatilitatea echipamentelor Synology NAS le-a pus pe lista celor mai dorite soluții IT din prezent.

VEZI OFERTA ONE-IT de NAS Synology: www.one-it.ro/synology

 

Synology - echipamente pret special

Etichete: , , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.