Luna europeană a securității cibernetice 2021: uniți pentru sporirea securității cibernetice la nivel european

Luna europeană a securității cibernetice 2021: uniți pentru sporirea securității cibernetice la nivel european 5.00/5 (100%) 2 votes

Luna europeană a securității cibernetice

A început a 9-a ediție a Lunii europene a securității cibernetice a Uniunii Europene (European Cybersecurity Month – ECSM). Anual, pe toată durata lunii octombrie, evenimentul promovează securitatea online în rândul cetățenilor și organizațiilor UE și furnizează informații actualizate, pentru sporirea gradului de conștientizare și schimbului de bune practici online.

ECSM organizează pe durata întregii luni, sute de activități care au loc în toată Europa, inclusiv conferințe, ateliere, sesiuni de instruire, seminarii web, prezentări și multe altele, pentru a promova securitatea digitală și igiena cibernetică. Este un eveniment binevenit, care aduce în discuție multe aspecte care ne conturează noile obiceiuri digitale și care ne pot ajuta să prevenim și să răspundem în mod eficient la toate amenințările cibernetice cu care se confruntă întreaga lume.

Tematicile abordate la ECSM 2021

Anul acesta, ECSM abordează două tematici privind problemele de securitate legate de digitalizarea vieții de zi cu zi, în special în această perioadă în care tehnologia a schimbat radical obiceiurile oamenilor atunci când comunică, lucrează, studiază sau efectuează tranzacții în mediul online.

  1. Măsuri de prim ajutor în cazul unui incident cibernetic

Atacurile cibernetice devin tot mai sofisticate, iar pandemia Covid-19 a dus la o creștere a activității cibernetice. Anul acesta, ”Cyber First Aid” este una dintre temele principale ale campaniei noastre și vine în contextul în care pandemia a dus la o creștere a activității cibernetice și la atacuri tot mai sofisticate. De aceea, Luna europeană a securității împărtășește îndrumări și sfaturi utile despre ce trebuie făcut în cazul unui atac cibernetic.

  1. Asigurarea securității cibernetice la domiciliu

Întrucât majoritatea oamenilor au fost nevoiți să se adapteze brusc la tehnologiile digitale, tema ”Be Cyber Secure From Home” vine cu sfaturi despre cum poți recunoaște potențialele riscuri de securitate cibernetică și sfaturi cu privire la buna igiencă cibernetică pentru practicile cotidiene din online, chiar de acasă.

Iată mai jos câteva resurse utile puse la dispoziție la cea de a 9-a ediție a Lunii europene a securității cibernetice 2021:

     

Tu cât de în siguranță te simți în mediul online? Ia parte la ECSM și folosește-te de sfaturile și informațiile prețioase oferite de acest eveniment european.

#Think Before U Click

 

Despre Luna europeană a securității cibernetice (ECSM)

Luna europeană a securității cibernetice a Uniunii Europene este coordonată de Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) și este sprijinită de Comisia Europeană, de statele membre ale UE, de Europol, de Banca Centrală Europeană, de țările membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS) și de peste 300 de parteneri din sectorul public și privat.

ECSM reunește cetățeni, state membre, Comisia Europeană, organisme ale UE și organizații guvernamentale, sectorul privat și mediul academic sub deviza „Gândiți-vă bine înainte de a da clic!” (Think Before U Click).

Share this article:

Etichete: ,

Leave a Reply