Fujitsu introduce pe piata primele echipament​e Thin Client cu Power over Ethernet

Rate this post

     Fujitsu anunţă disponibilitatea noilor echipamente Thin Client FUTRO S700 şi FUTRO S900, primele staţii Fujitsu de acest gen care folosesc tehnologia inovatoare şi ecologică Power over Ethernet (PoE).
     Deşi necesită un consum foarte mic de energie, FUTRO S700 şi FUTRO S900 se numără printre cele mai puternice produse de tip Thin Client disponibile la ora actuală, înregistrând performanţe îmbunătăţite de până la şase ori faţă de modelele anterioare.
    În prezent, tot mai multe companii realizează beneficiile echipamentelor Thin Client şi ale desktop-urilor virtuale. Deşi Gartner raportează că “livrările de PC-uri la nivel mondial au scăzut cu 1,1%, faţă de T1 2010 — prima scădere faţă de perioada similară din anul anterior, din ultimele şase trimestre” (Gartner, Market Share Alert: Preliminary PC Market Results, Worldwide, 1Q11, 13 aprilie, 2011), livrările de Thin Client de la Fujitsu s-au dublat în acest trimestru, demonstrând că se fac progrese considerabile către medii virtualizate.


La fel de simplu şi direct de folosit ca şi un PC desktop tradiţional şi oferind aceeaşi experienţă utilizatorului final, echipamentele Thin Client sunt mai ieftine, mai uşor de administrat şi mai fiabile, căci nu conţin componente în mişcare. Aceste unităţi asigură o interfaţă front-end, iar cea mai mare parte a activităţii de procesare se derulează pe un server. Deoarece echipamentele Thin Client pot fi administrate la nivel de server, update-urile de software sunt simplificate, accelerând implementarea de noi imagini desktop.

Fujitsu preia tehnologia Power over Ethernet (PoE) din linia sa de produse Zero Client, pentru a o introduce şi în linia de produse Thin Client. Oferind alimentare cu energie prin cablul Ethernet, pentru flexibilitate şi conectivitate sporită, tehnologia PoE necesită un consum redus de energie, ceea ce reprezintă un avantaj atât pentru mediu, cât şi pentru cheltuielile companiilor. Echipamentele Thin Client pot fi conectate şi la o priză electrică tradiţională, dacă utilizatorul preferă această variantă. Atât instalarea, cât şi cerinţele energetice sunt simplificate, pentru că unitatea are nevoie de un cablu unic pentru conectivitate şi alimentare cu energie.

Noile modele Fujitsu FUTRO asigură în plus flexibilitate. La modelul FUTRO S900 pot fi conectate până la patru display-uri, datorită unei plăci video suplimentare, care face din acest model soluţia ideală pentru mediile în care operatorii au nevoie de ecrane multiple. Performanţa sistemului este îmbunătăţită cu două sloturi de memorie pentru performanţă locală superioară, iar ambele modele asigură WLAN integrat pentru conectivitate de nivel superior.

Echipamentele Thin Clients sunt chiar capabile să ofere capacităţi de procesare care să facă faţă unor sarcini de modelare 3D cu grad de peformanţă ridicat, deoarece modelele Fujitsu se numără printre primele care includ suport pentru tehnologia de grafică DirectX11.

Rajat Kakar, Vice President Workplace Systems în cadrul Fujitsu Technology Solutions, a declarat: “Produsele Thin Client reprezintă o componentă importantă a mediului de lucru al zilelor noastre, eficient şi virtualizat. Pentru companiile care sunt gata să beneficieze de pe urma avantajelor de cost şi performanţă oferite de desktop-uri virtuale sau de procesarea la nivel de server, modelele Fujitsu FUTRO S700 şi S900 fac tranziţia mai uşoară.”

Modelele FUTRO S900 şi FUTRO S700 se află deja pe lista de preţuri Fujitsu în regiunea CEMEA&I (Europa Continentală, Orientul Mijlociu, Africa & India). Expedierea produselor începe la sfârşitul lunii mai.

Imagini cu modelele FUTRO S700 şi S900 pot fi găsite online la:  http://mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/search.php?search=!collection4  

Despre Fujitsu

Fujitsu este un furnizor de soluţii IT ce oferă soluţii de business pentru piaţa globală. Cu aproximativ 170.000 de angajaţi ce oferă suport clienţilor din 70 de ţări, Fujitsu a dezvoltat o reţea modială de experţi în sisteme şi servicii cu produse şi microelectronice performante pentru a oferi clienţilor un plus de valoare. Având sediul central în Tokyo, Fujitsu Limited (TSE:6702) a raportat venituri consolidate de 4,6 trilioane de yeni (50 miliarde USD) pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2010. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.fujitsu.com

Despre Fujitsu Tehnology Solutions
Fujitsu Tehnology Solutions este principalul furnizor de infrastructură IT din Europa, fiind prezent pe toate pieţele cheie din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi India, oferind soluţii atât pentru companii mari, medii şi mici cât şi pentru end-useri. Datorită abordării Dynamic Infrastructure compania oferă un portofoliu complet de produse IT, soluţii şi servicii, de la soluţii pentru clienţi la soluţii pentru centre de date, Managed Infrastructure şi Infrastructure as-a-Service. Fujitsu Technology Solutions are peste 13.000 de angajaţi în întreaga lume şi face parte din Fujitsu Group. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ts.fujitsu.com/aboutus

Etichete: ,

Leave a Reply