Finantare nerambursabila Start-up Nation 2018, Grila de punctaj si conditii – Proiect actualizat

Finantare nerambursabila Start-up Nation 2018, Grila de punctaj si conditii – Proiect actualizat 5.00/5 (100%) 1 vote

2018 Start Up Nation
Program finantare nerambursabila Start-up Nation Romania – punctaj in plus pentru tehnologizare si inovare, ghid de informare si conditii 2018

Actualizare 07-decembrie-2018 a anexelor si documentelor procedurale necesare înscrierii online în programul Start-Up Nation, ediția 2018.  Una dintre modificari precizeaza clar ca sediul social și locația implementării trebuie menținute în tipul de localități pentru care a fost obținut punctaj:

    • Varianta 03.12.2018: Art. 4.3.2. (3) Pentru obtinerea punctajului, atat sediul social cat si locatia implementarii trebuie sa se afle în tipul de localitate pentru care a optat. De asemenea, până la finalizarea implementării proiectului, sediul social și locația implementării trebuie menținute în tipul de localități pentru care a obținut punctaj.
    • Varianta 07.12.2018: Art 4.3.2. (3) Pentru obtinerea punctajului, atat sediul social cat si locatia implementarii trebuie sa se afle în tipul de localitate pentru care a optat. De asemenea, pe toată perioada de implementare și monitorizare (3 ani începând cu anul următor acordării AFN) sediul social și locația implementării trebuie menținute în tipul de localități pentru care a obținut punctaj.

Detaliile si anexele complete aprobate astazi sunt pe:  www.aippimm.ro/articol/programe/proiecte-proceduri-implementare-2018/proiect-actualizat-schema-de-ajutor-de-minimis-start-up-nation-/

Proiectul și forma actualizată a programului de finanțare  Start-Up Nation, ediția 2018, a fost publicată astăzi pe site-ul ministerului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat.

Ministrul Ștefan Radu Oprea declară că încurajează antreprenorii să elaboreze planurile de afaceri, pe baza documentelor publicate, și să fie gata să le înregistreze în momentul deschiderii platformei, care se va lansa în a doua jumătate a lunii decembrie. Momentan se lucreză pe adoptarea proiectului de Ordonanță de către Guvern care va avea loc în ședința Executivului de săptămâna aceasta și ulterior va fi publicarea procedurii de implementare a schemei de minimis în Monitorul Oficial.

In această ediție StartUP-Nation se punctează crearea de afaceri în județele în care activitatea privată este redusă (vezi densitatea IMM ) astfel sunt defavorizați cei din București, Ilfov și Cluj – pentru restul județelor (inclusiv Maramures) densitatea este mai mica de 4 și prin urmare cei care aplica au punctaj maxim la acest criteriu( Maramureș are densitatea IMM de 2.2, un numar total de IMM-uri de 10,326 si populație rezidentă de 468,333 persoane)

Documente prezentate astăzi includ modelul planului de afaceri și proiectul actualizat al schemei de ajutor de minimis.

Alocaţia Financiară Nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac on-line.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face în timp real şi transparent conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

Cum se face inscrierea?  Inscrierea se face online, pe o perioada de 30 de zile calendaristice. Aplicatia este usor de completat, cu instructiuni la fiecare pas. Data inscrierii reprezinta un element de diferentiere, dar cu o importanta mai ridicata atunci cand vorbim de acelasi punctaj, asa cum se poate vedea si din grila de mai jos.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniile producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

GRILĂ DE ACORDARE A PUNCTAJELOR ON-LINE

Criterii privind evaluarea on-line a planului de afaceri

Nr. crt. Criterii Punctaj
Domeniul de activitate
A 1 Producţie 30
2 Servicii, inclusiv industriile creative definite conform HG. 859/2014* 30
3 Comerţ şi alte activităţi 10
Planul de afaceri conduce la crearea de noi locuri de muncă pe durată nedeterminată în cadrul întreprinderii
B 1 Punctaj suplimentar pentru minimum un loc de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă, creat în plus faţă de cel prevăzut la art. 4 alin. (1) 10
2 Cel puţin un loc de muncă ocupat de persoană defavorizată/absolvent după anul 2012/şomer 5
Densitate IMM
C 1 Pentru localitățile (rural sau urban) din județele** în care număr de IMM la nivel județean/ 100 locuitori < 4 20
2 Pentru localitățile (rural sau urban) din județele** în care număr de IMM la nivel județean/ 100 locuitori >= 4 5
Criterii aferente investiţiei
D 1 Echipamente tehnologice şi software-uri necesare desfăşurării activităţii în pondere mai mare sau egală cu 60% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile 10
2 Echipamente tehnologice şi software-uri necesare desfăşurării activităţii în pondere mai mare sau egală cu 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile 5
Criterii aferente asociaților/ acționarilor
E 1 Nici unul dintre acționarii/ asociații solicitantului nu a avut calitatea de administrator sau asociat unic într-o societate comercială care a fost declarată în insolvență sau faliment în ultimii 5 ani (2013, 2014, 2015, 2016, 2017) 25

*Notă:
Pentru evaluarea criteriului Număr de IMM/ 100 locuitori, Municipiul București este asimilat și va fi tratat ca un județ.
Punctajul maxim care se poate obţine este de 100 de puncte.
Punctajul minim pentru accesarea programului este de 50 de puncte.
Selectarea și contractarea proiectelor se va face după urmatorul algoritm:
– Pentru planurile de afaceri selectarea proiectelor se va face în ordine descrescătoare a punctajului obținut.
– La punctaje egale va prevala:
    – numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului;
    – numărul de locuri de muncă ocupate de persoane din categoria persoane defavorizate (potrivit H.G. nr.784/2018)/absolvenţi după anul 2012/şomeri;
    – punctajul obținut la criteriul ponderea valorii echipamentelor tehnologice din valoarea totală a cheltuielilor eligibile (secțiunea D din criteriile de evaluare);
    – data şi ora înscrierii în program.

Documente – modelul planului de afaceri și proiectul actualizat al schemei de ajutor de minimis:

startupDescarca proiect actualizat procedura implementare

startupDescarca proiect actualizat model plan de afaceri

Sursa info: aippimm.ro

Pentru a veni in sprijinul celor care vor sa inceapa un asemenea proiect cu implementare de echipamente IT, echipa noastra va poate ajuta in indentificarea echipamentelor IT potrivite, documentatia tehnica a produselor si punerea in legatura cu un consultant specializat in fonduri nerambursabile. Pentru aceasta completati va rugam formularul de aici:

button_finantare-nerambursabila-echipamente-it

www.one-it.ro/cerere-oferta-echipamente-it-tehnica-de-calcul-pentru-business-start-up-nation-romania.html

 

Share this article:

You can leave a response, or trackback from your own site.
Pareri, Comentarii:

Leave a Reply

Powered by WordPress
S-ar putea sa iti placa si:close