Cum eviți să nu îți spargă cineva contul de Facebook [Sfaturi Securitate]

Cum eviți să nu îți spargă cineva contul de Facebook [Sfaturi Securitate] 5.00/5 (100%) 1 vote

Facebook - Sfaturi Securitate

În ultimul timp tot mai multe conturi de Facebook au fost sparte și mai multe persoane au devenit victimele hackerilor și nu au mai putut recupera contul.
Chiar și conturi asociate unor pagini de companie au fost compromise.

Vă prezentăm câteva sfaturi în acest articol despre securizarea contului de Facebook:

 1. Asigură-te că ai o parolă sigură, cât mai complexă. Pentru asta este recomandat să folosești atât cifre și litere (Literă mare și mică) cât și caractere speciale de genul !, @, #, $, %, & etc., care sporesc nivelul de siguranță al parolei. Parola setată, nu o folosi niciodată pe un alt website (chiar dacă primești ceva notificare ca și cum “ar fi de la Facebook”!) și nu o dezvălui niciodată nimănui.
 2. Nu apăsa niciodată pe linkuri suspecte, chiar dacă par să provină de la un prieten sau de la o companie de care ai auzit. Atenție că Facebook nu îți va solicita niciodată parola într-un link sau într-un e-mail.
 3. Este important să folosești un antivirus licențiat pentru a avea o protecție activă impotriva virușilor sau potențielelor vulnerabilități sau dezinfecta dispozitivul și a șterge malware-ul dacă este cazul.
 4. Activează alertele de conectare nerecunoscute – este important să ai setat să fii notificat pe email legat de aceste alerte și sa reacționezi rapid în cazul în care primești o asemenea alertă
 5. Foloseşte autentificarea cu doi factori – dacă se detectează o încercare de conectare de pe un dispozitiv sau un browser necunoscut, se solicită automat un cod de conectare.

 

Pentru setarea de Autentificare cu doi factori trebuie urmați pașii:

A. Mergi la meniu Securitate și conectare: https://www.facebook.com/settings?tab=security

B. Bifează “Foloseşte autentificarea cu doi factori”

C. Foloseşte mesajele SMS pentru a primi codurile de verificare. Pentru protecţia ta, numerele de telefon folosite pentru autentificarea cu doi factori nu pot fi folosite pentru a reseta parola atunci când este activă autentificarea cu doi factori.
Sau se poate folosi o aplicaţie de autentificare.  Pentru mai multă siguranţă, recomandăm o aplicaţie precum Google Authenticator pentru a genera coduri de verificare.

Această autentificare in doi pași se activează dacă Facebook observă o încercare de conectare de pe un dispozitiv sau dintr-un browser pe care nu-l recunoaşte și atunci va solicita parola şi un cod de verificare.

D. Setează numarul de telefon

E. Introdu codul primit prin SMS

F. Adaugă opțiuni de rezervă –  aceasta este o opțiune importantă, ca să ai un backup în cazul în care pierzi telefonul sau nu poţi primi un cod de verificare prin SMS sau o aplicaţie de autentificare.Facebook securitate verificare

Coduri de recuperare se pot folosi pentru a te conecta – atenție mare unde le salvezi, ca să fie la un loc sigur

Facebook securitate coduri

G. Funcții suplimentare de securitate:

 • Configurarea de alterte la conectări necunoscute– ceea ce discutam la pct 4.
 • Configurare contactele de încredere
  Contactele de încredere trebuie să se asigure că este vorba despre tine, înainte să-ţi ofere codurile de securitate.
  Introdu codurile primite de la persoanele de contact de încredere şi vei putea să-ţi accesezi contul.
  Pentru început, alege între 3 şi 5 prieteni pe care îi poţi suna când ai nevoie de ajutor în caz că ai vreodată o problemă legată de contul tău. Pentru siguranţa ta, Facebook trimite o notificare fiecărui contact nou pe care îl adaugi.

Facebook securitate cont

 

Dacă nu ai făcut procesul de securizare a contului tău, iar acesta a fost spart deja și ai nevoie de ajutor, poți vizita Centrul de ajutor Facebook pentru a începe.

Share this article:

Etichete: , ,

Leave a Reply