Cum eviți să nu îți spargă cineva contul de Facebook [Sfaturi Securitate]

Cum eviți să nu îți spargă cineva contul de Facebook [Sfaturi Securitate] 5.00/5 (100%) 1 vote

Facebook - Sfaturi Securitate

În ultimul timp tot mai multe conturi de Facebook au fost sparte, iar o mulțime de utilizatori au devenit victimele hackerilor și nu și-au mai putut recupera contul.
Chiar și conturile asociate unor pagini de companie au fost compromise.

Vă prezentăm câteva sfaturi în acest articol despre securizarea contului de Facebook:

 1. Asigură-te că ai o parolă sigură, cât mai complexă. Pentru asta este recomandat să folosești atât cifre și litere (Literă mare și mică) cât și caractere speciale de genul !, @, #, $, %, & etc., care sporesc nivelul de siguranță al parolei. Parola setată, nu o folosi niciodată pe un alt website (chiar dacă primești ceva notificare ca și cum „ar fi de la Facebook”!) și nu o dezvălui niciodată nimănui.
 2. Nu apăsa niciodată pe linkuri suspecte, chiar dacă par să provină de la un prieten sau de la o companie de care ai auzit. Atenție! Facebook nu îți va solicita niciodată parola într-un link sau într-un e-mail.
 3. Este important să folosești un antivirus licențiat pentru a avea o protecție activă împotriva virușilor sau potențielelor vulnerabilități, pentru a dezinfecta dispozitivul și a șterge malware-ul dacă este cazul.
 4. Activează alertele de conectare nerecunoscute – este important să ai setat să fii notificat pe e-mail legat de aceste alerte și să reacționezi rapid în cazul în care primești o asemenea alertă.
 5. Foloseşte autentificarea cu doi factori – dacă se detectează o încercare de conectare de pe un dispozitiv sau un browser necunoscut, se solicită automat un cod de conectare.

 

Pentru setarea de Autentificare cu doi factori trebuie urmați pașii:

A. Mergi la meniul Securitate și conectare: https://www.facebook.com/settings?tab=security

B. Bifează „Foloseşte autentificarea cu doi factori”

C. Foloseşte mesajele SMS pentru a primi codurile de verificare. Pentru protecţia ta, numerele de telefon folosite pentru autentificarea cu doi factori nu pot fi folosite pentru a reseta parola atunci când este activă autentificarea cu doi factori.
Sau se poate folosi o aplicaţie de autentificare. Pentru mai multă siguranţă, recomandăm o aplicaţie precum Google Authenticator, care poate genera coduri de verificare.

Această autentificare în doi pași se activează dacă Facebook observă o încercare de conectare de pe un dispozitiv sau dintr-un browser pe care nu-l recunoaşte, iar atunci va solicita parola şi un cod de verificare.

D. Setează numărul de telefon

E. Introdu codul primit prin SMS

F. Adaugă opțiuni de rezervă –  aceasta este o opțiune importantă, deoarece ai nevoie de un backup în cazul în care pierzi telefonul sau nu poţi primi un cod de verificare prin SMS ori o aplicaţie de autentificare.Facebook securitate verificare

Coduri de recuperare se pot folosi pentru a te conecta – atenție mare unde le salvezi, ca să fie la un loc sigur.

Facebook securitate coduri

G. Funcții suplimentare de securitate:

 • Configurarea de alterte la conectări necunoscute– ceea ce discutam la pct 4.
 • Configurares contactelor de încredere
  Contactele de încredere trebuie să se asigure că este vorba despre tine, înainte să-ţi ofere codurile de securitate.
  Introdu codurile primite de la persoanele de contact de încredere şi vei putea să-ţi accesezi contul.
  Pentru început, alege între 3 şi 5 prieteni pe care îi poţi suna când ai nevoie de ajutor în caz că ai vreodată o problemă legată de contul tău. Pentru siguranţa ta, Facebook trimite o notificare fiecărui contact nou pe care îl adaugi.

Facebook securitate cont

 

Dacă nu ai făcut procesul de securizare a contului tău, iar acesta a fost spart deja și ai nevoie de ajutor, poți vizita Centrul de ajutor Facebook pentru a începe.

Share this article:

Etichete: , ,

Leave a Reply