Ai 6 motive să folosești un VPN în afacerea ta

Rate this post

VPN

VPN-ul este important pentru securitatea oricărei companii. Descoperă cum funcționează și de ce trebuie neapărat să fie prezent în activitatea zilnică a businessului tău.

Un VPN este o Rețea Privată Virtuală care creează o conexiune criptată de pe un dispozitiv la un server VPN prin conexiunea ta la internet.

Ce descoperi în acest articol:

✅ Ce este VPN-ul și de ce este atât de important pentru securitatea digitală a firmei

✅ Avantajele majore ale implementării unei soluții VPN în organizația ta

Avantaje majore – implementarea soluției VPN în firma ta


1. Criptează traficul de internet pentru securitate sporită în online

➡️ Creează un tunel securizat pentru ca datele tale să circule pe serverele VPN înainte de a trece pe internet.

➡️ Ascunde istoricul de navigare, schimbă adresa IP și locația fizică a dispozitivului companiei.

➡️ Îmbunătățește conexiunea și viteza.

Rețelele private virtuale creează un sistem de comunicații care funcționează pe o platformă sigură și limitează accesul  la rețea, blocând intrările neautorizate și asigurând accesul corespunzător în întreaga rețea. Vezi detalii și în articolul Recomandări urgente de securitate digitală – războiul ajunge și în online.

2. Blochează colectarea și urmărirea datelor

➡️ Blochează colectarea și urmărirea datelor online, inclusiv anunțurile și, în unele cazuri, beneficiază de soluții antivirus.

➡️ Ascunde și modifică adresa IP și locația fizică.

O soluție eficientă de VPN utilizează criptare avansată pentru securizarea datelor. Mai mult, se asigură că site-urile care gestionează datele firmei nu vor putea vedea de unde provin acestea, sporind anonimitatea și confidențialitatea.

3. Ocolește cenzura forțată

➡️ Ocolește monitorizarea guvernului și chiar cenzura forțată în unele cazuri.

VPN-urile pot acorda acces la informații organizaționale chiar și în zone cu restricții internaționale. Dacă VPN-urile funcționează în astfel de zone, vei putea accesa și partaja în mod eficient date importante pentru bunul mers al afacerii în online. Acest lucru aduce un anumit grad de autonomie online, în funcție de cât de eficient este furnizorul tău de rețea.

VPN

4. Costuri reduse și predictibile

➡️ Oferă predictibilitate în materie de costuri.

➡️ Aloci resurse minime față de alte soluții de securitate existente pe piață.

5. Viteză mărită

➡️ Poate crește viteza de internet deoarece furnizorul de internet nu mai poate limita lățimea de bandă și viteza;

Prin utilizarea unui VPN, activitatea firmei rămâne privată și nici măcar furnizorul de internet nu o poate vedea. În consecință, nu poate nici limita lățimea de bandă, așa cum poate proceda cu utilizatorii obișnuiți sau firmele care nu utilizează o Rețea Privată Virtuală.

Specificăm faptul că  în unele cazuri, datele pot trece prin serverele furnizorului VPN și poate exista riscul ca acestea să fie stocate. De aceea, asigură-te că furnizorul urmează o politică fără logare (VPN no-log) și verifică modul în care sunt gestionate datele.

6. Administrare ușoară și scalabilitate

➡️ Oferă o configurare simplă a contului de utilizator și o administrare ușoară la nivel de companie.

➡️ Oferă scalabilitate în business: poți adăuga și conecta simultan noi utilizatori într-un cont de rețea, fără costuri suplimentare.

Datele firmei sunt o resursă extrem de importantă și, de aceea, trebuie protejate în mediul digital. Însă merită menționat faptul că hackerii nu sunt singurii care ar putea profita de acestea. Furnizorii de servicii de internet și companiile de publicitate sau autoritățile guvernamentale pot avea motive să dorească să le cunoască din varii motive.

Securizează traficul de internet și datele sensibile ale companiei prin securizarea rețelei de internet în mod profesionist.


Află câteva detalii despre VPN în cadrul sesiunii TECHtime, pe care o poți urmări pe YouTube: 

De ce este important un VPN pentru securitatea companiei

Soluțiile VPN pentru afaceri presupun:

1. Instalarea și implementarea soluției VPN

2. Administrarea conturilor de utilizator la nivel de companie

3. Actualizări constante

Cu ajutorul unui VPN, obții acces complet la internet și ești protejat în timp ce navighezi. Acesta este un mare avantaj, în special în această perioadă în care munca hibrid este prezentă în activitatea zilnică a oricărei companii.


Dacă dorești informații despre securitatea digitală în business și despre crearea unei infrastructuri IT protejate în fața amenințărilor cibernetice, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp.

work

#staySAFE 

Share this article:

Etichete: , , ,

Leave a Reply

  • 1

  • 2

1/2

Formular SOLICITARE


This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.