Află 6 motive pentru a achiziționa echipamente IT business în afacerea ta

Rate this post

echipamente IT business

Afacerea ta se poate dezvolta prin adoptarea de tehnologii digitale performante. Adoptă în firmă tehnologii IT din gama business, renunțând la cele de tip consumer. Află 6 motive care te vor ajuta să înțelegi valoarea și importanța echipamentelor business în activitatea firmei tale.

Ce afli în acest articol:
✅ DE CE ARE NEVOIE AFACEREA DE TEHNOLOGII IT din GAMA BUSINESS
– Costă mai mult pentru că durează mai mult (au o perioadă de utilizare mai mare)
– Tehnologiile gamelor business oferă mai multă securitate digitală
– Echipa cu care lucrezi va obține o productivitate mai mare în activitate
– Te bucuri de mai multe opțiuni de upgrade ce oferă posibilități de scalare și flexibilitate
– Ai suport și servicii extinse (inclusiv durată mai mare a garanției)
– Te bucuri de o administrare și integrare ușoară a funcționalităților
✅ ECHIPAMENTE IT DIN GAMA BUSINESS PE CARE SĂ LE IMPLEMENTEZI ÎN FIRMĂ

DE CE ARE NEVOIE AFACEREA DE TEHNOLOGII IT din GAMA BUSINESS

De multe ori, există doar o lipsă de înțelegere a diferențelor dintre un dispozitiv de calitate pentru consumatori și un dispozitiv de calitate pentru afaceri care îi determină pe antreprenori să facă o greșeală cu achizițiile IT nepotrivite și care pot afecta activitatea pe termen lung. Pentru a evita acest lucru, iată mai jos principalele motive pentru care trebuie să renunți la echipamentele IT de tip consumer, în favoarea echipamentelor IT create special pentru utilizarea în afaceri.

1. Costă mai mult pentru că durează mai mult (au o perioadă de utilizare mai mare)

Tehnologia de calitate pentru consumatori este de obicei realizată cu piese mai ieftine pentru a menține prețurile cât mai mici posibil. Dar acest lucru duce la uzura mai rapidă a echipamentului, în special atunci când sunt utilizate în scopuri comerciale.

Echipamentele IT business sunt concepute pentru a rezista utilizării intensive pe termen lung și pentru a face față cerințelor de afaceri (pentru a fi utilizate zile întregi pentru a alimenta toate tipurile de aplicații de afaceri). Acestea sunt construite cu componente de calitate superioară și sunt supuse testelor riguroase pentru a asigura fiabilitatea și durabilitatea.

Gândește-te, dacă achiziționezi un laptop consumer vei economisi o anumită sumă față de laptopul business, îl vei utiliza pe o durată mai mică de timp și dacă se defectează, vei plăti de fapt mai mult decât dacă ai fi ales de la început un laptop business mai fiabil și durabil.

➡️ TIPS: Alege PC-uri și laptopuri din gama business care îți eficientizează task-urile și te ajută să te concentrezi pe lucrurile prioritare și nu numai. Îți recomandăm laptopuri cu procesoare de înaltă calitate și suficientă memorie RAM pentru a rula mai multe aplicații (inclusiv complexe) în același timp, cu o tastatură confortabilă și o baterie de lungă durată. Asigură-te că iei în considerare și partea fizică, deoarece un laptop ușor și subțire va fi mai bun pentru portabilitate și transport.

✔ Urmărește un scurt video despre >> Cum alegi echipamentele IT potrivite pentru afaceri – Ep.1 Laptopul business

2. Tehnologiile gamelor business oferă mai multă securitate digitală

Echipamentele IT business oferă de obicei caracteristici de securitate avansate pentru a proteja datele sensibile ale afacerii. Atacurile ransomware, phishing sau alte amenințări digitale vizează tot mai multe afaceri din întreaga lume și, uneori, au consecințe grave, precum blocarea datelor, furtul de date sau chiar întreruperea activității în urma atacurilor. De aceea, securitatea cibernetică este deja în lista scurtă pe lista de priorități a multor companii. Iar echipamentele IT din gama business sunt cele care oferă opțiuni de securitate cibernetică mult superioare celor consumer.

Ia în considerare îmbunătățirea rețelei IT prin achiziționarea unor switch-uri, routere, puncte de acces wireless sau firewall-uri business, care oferă actualizări de firmware lansate în mod regulat pentru caracteristici și securitate și permit o gestionare ușoară de la distanță.

În plus, standardele de criptare utilizate în tehnologia business-grade sunt la un nivel care să faciliteze conformitatea cu confidențialitatea datelor cu standarde precum PCI și HIPAA. De exemplu, routerele pentru consumatorii casnici nu sunt proiectate pentru a securiza acest tip de date comerciale, deoarece sunt concepute pentru a fi folosite la domiciliu.

Echipamentele IT business pot include module de securitate integrate, criptare hardware,  opțiuni de autentificare avansată și soluții de gestionare a accesului. De exemplu, un desktop business poate avea opțiuni de criptare a datelor pe disc pentru a proteja informațiile critice ale afacerii.

➡️ TIPS: Protejează-ți afacerea cu soluții de securitate de ultimă generație: firewall eficient, infrastructură wireless puternică, puncte de acces securizate și management automatizat. >> Obține securitate digitală completă

✔ Află aici De ce nu este suficient să punem doar Antivirus ca și protecție Ransomware în firmă și despre regula de backup 3-2-1, plus altele, extrem de importante pentru protecția corectă a datelor companiei.

3. Echipa cu care lucrezi va obține o productivitate mai mare în activitate

Deși este de multe ori un factor hotărâtor, prețul mai mic nu aduce automat o performanță ridicată în taskurile pe care trebuie să le realizați. De aceea, un echipament IT care nu performează în raport cu activitatea zilnică poate fi o alegere pripită sau neadecvată, chiar dacă reprezintă o investiție mai mică la prima vedere.

Trebuie avut în vedere faptul că dispozitivele pentru consumatorii casnici nu sunt construite pentru a rula aplicațiile de afaceri și mai complexe. În consecință, dacă ne gândim la un PC de lucru cu un procesor mai lent, memorie insuficientă, securitate cibernetică de nivel inferior, toate acestea pot să te coste mai mult decât crezi în ceea ce privește eficiența și rapiditatea de rezolvare a multiplelor taskuri specifice firmelor. La polul opus, PC-urile business dispun de multiple configurații care se concentrează pe sporirea productivității și utilizarea intensă vreme îndelungată.

➡️ TIPS: Alege echipamente IT care au specificații tehnice înalte, ce oferă o mai multă flexibilitate și ușurință de utilizare pentru echipa ta.

✔ Vezi noutăți despre „Cum obții performanță în business prin optimizarea proceselor” și „Cum crești productivitatea cu softurile de tip ERP și CRM?”

4. Te bucuri de mai multe opțiuni de upgrade ce oferă posibilități de scalare și flexibilitate

Echipamentele IT business sunt proiectate pentru a fi scalabile și flexibile pentru a se adapta nevoilor în continuă schimbare ale afacerii. Acestea oferă adesea opțiuni de upgrade și extensibilitate, permițând o creștere ușoară a capacității și funcționalității în timp. De exemplu, un sistem de stocare business poate fi configurat pentru a permite adăugarea de spațiu de stocare suplimentar în viitor.

O precizare importantă legată de unele echipamente IT (precum PC-urile)  destinate consumatorilor casnici este faptul că anumite piese importante care asigură performanța lor, sunt blocate și nu pot fi actualizate. Acesta este și unul dintre motivele pentru care prețurile sunt mai scăzute în raport cu cele din gama business. Asta înseamnă că dacă ai un PC consumer cu o memorie de 4GB, adesea nu mai poate fi actualizat, iar dacă activitatea afacerii crește, vei avea performanțe mai scăzute, iar pentru a adăuga memorie suplimentară sau alte componente care îți sunt pe parcurs necesare în urma dezvoltării activității, vei fi nevoit să achiziționezi un alt echipament mai performant.

➡️ TIPS: În momentul în care achiziționezi un echipament IT, încearcă să prevezi dezvoltarea activității în timp și să optezi pentru un PC care poate fi actualizat cu specificații tehnice mai performante, care să îți permită să crești capacitățile (prin upgrade la o placă video, o unitate SSD etc.) de lucru și să fii în continuare productiv.

Dispozitivele business sunt proiectate pentru a fi extinse, ceea ce le crește durata de viață utilizabilă și performanța în utilizare, odată cu evoluția activității și a tehnologiei.

✔ Află informații valoroase despre stocare și backup în business cu echipamente IT dedicate mediului de afaceri.
✔ Identifică variante de Optimizare a costurilor IT și a resurselor Tech în afacerea ta (partea 1)

5. Ai suport și servicii extinse (inclusiv durată mai mare a garanției)

Echipamentele IT business vin însoțite de servicii de suport și garanții extinse, iar furnizorii oferă în general asistență tehnică specializată și întreținere rapidă pentru a minimiza timpul de nefuncționare în caz de probleme. De exemplu, un server business poate beneficia de suport 24/7 și asistență tehnică dedicată, asigurând astfel o funcționare fără probleme a infrastructurii IT.

De asemenea, un PC pentru consumatorii casnici dispune în general de o garanție de 1 an, din cauza componentelor de calitate inferioară, în timp ce PC-urile din gama business au de obicei o garanție de cel puțin 3 ani. Asta înseamnă că în cazul unor eventuale reparații la acest PC, te vei bucura de o mai multă protecție și fără costuri suplimentare de reparație. Important! PC-urile consumer sunt concepute pentru uz personal, iar simpla utilizare în scop comercial ar putea anula complet garanția scurtă.

➡️ TIPS: Optează pentru echipamente IT business în activitatea comercială deoarece te vei bucura de suport și service rapid vreme îndelungată și pe lângă acest lucru, vei reduce la minim costurile reparațiilor echipamentelor aflate în garanție. Ținând cont de faptul că activitatea zilnică din firmă necesită echipamente IT complet funcționale, suportul tehnic poate fi extrem de valoros mai ales că activitatea comercială este mai solicitantă și există șanse mai mari să ai nevoie de acest suport în timpul utilizării echipamentelor.

✔ Vezi detalii importante despre >> „Cum te ajută suportul IT în creșterea productivității” și Care este legătura între PRODUCTIVITATE, PREDICTIBILITATE și SUPORT IT

6. Te bucuri de o administrare și integrare ușoară a funcționalităților

Echipamentele IT de business sunt concepute pentru a fi gestionate și integrate într-un mediu de afaceri. Astfel, oferă funcții de gestionare centralizată, compatibilitate cu soluțiile de gestionare a rețelei și posibilitatea de a fi integrate cu alte echipamente IT și aplicații de business esențiale în activitatea zilnică.

Dacă ne gândim la o rețea IT de business, un switch de rețea business poate permite administrarea centralizată a tuturor dispozitivelor de rețea și poate fi integrat cu soluții de securitate sau aplicații de monitorizare. De exemplu, un element important într-o firmă poate fi alegerea unui server potrivit, conectat la rețeaua IT, care gestionează resursele de rețea pentru grupuri de utilizator de calculatoare. În activitate, serverul se află în centrul infrastructurii IT a oricărei companii și oferă control și utilizare exclusivă pentru ca în perioadele de vârf să continui să obții performanță, fiabilitate  și stabilitate. Serverele business te ajută să anticipezi creșterea și oferă oportunități de personalizare a configurației pentru a se potrivi nevoilor specifice legate de CPU, RAM. Spațiu de stocare, software etc.

➡️ TIPS: Alege dispozitive de rețea care permit colaborare activă între dispozitivele individuale din rețeaua existentă. Ține cont de posibilitatea de extindere a rețelei și optează pentru echipamente de rețea care te ajută la: găzduirea de e-mailuri de afaceri și baze de date, asigură partajarea și stocare fișierelor, furnizarea de conexiuni VPN la distanță, găzduirea de site-uri web și rularea de aplicații complexe, efectuarea backup-urilor de sistem și de date etc.

✔ Află detalii despre „Cum alegi cel mai potrivit server pentru afacerea ta?”

One-IT, în calitate de furnizor și integrator de echipamente și soluții IT personalizate la nivel național, poate fi partenerul tău în identificarea și implementarea celor mai potrivite tehnologii IT business pentru dezvoltarea afacerii.
Pentru detalii suplimentare sau comenzi, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta:

work

ECHIPAMENTE IT DIN GAMA BUSINESS PE CARE SĂ LE IMPLEMENTEZI ÎN FIRMĂ

În funcție de nevoile specifice ale afacerii și de domeniul de activitate în care activezi, există câteva mari categorii de echipamente IT business ce pot fi adoptate în cadrul infrastructurii IT din firmă.

  1. Stații de lucru și laptopuri business – concepute pentru a rezista utilizării intensive și pentru a satisface cerințele profesionale. Variantele business oferă performanțe superioare, caracteristici de securitate avansate și opțiuni de administrare și suport extinse, integrându-se mai bine în infrastructura IT a afacerii.
  2. Servere și soluții de stocare – gestionează volumul mare de date și sarcinile de lucru critice. Variantele business asigură performanță, redundanță și disponibilitate ridicate, permit gestionarea eficientă a datelor și asigură securitatea și protecția acestora în conformitate cu cerințele de business.
  3. Switch-uri și echipamente de rețea – oferă funcționalități avansate de administrare, securitate și control al traficului de rețea. Variantele business permit gestionarea performantă și securizarea rețelei într-un mod mai eficient și asigură suport pentru protocoale și caracteristici avansate.
  4. Imprimante și scanere profesionale – satisfac nevoile de tipărire și scanare ale afacerii, ținând cont de volumul mare de lucru și cerințele de calitate. Variantele business oferă durabilitate și performanță superioare, suportă volume ridicate de tipărire și se integrează mai ușor în infrastructura IT existentă.
  5. Sisteme de securitate și supraveghere – protejează activitatea digitală împotriva amenințărilor cibernetice și asigură o monitorizare eficientă a spațiilor și a activităților echipei. Variantele business asigură securitatea și protecția la nivel înalt, permit monitorizarea centralizată și sunt adaptate pentru a satisface cerințele specifice de securitate ale afacerii, fiind capabile să contracareze atacurile cibernetice complexe și nu numai.
  6. Soluții de virtualizare și cloud computing – oferă gestionare centralizată a resurselor, securitate avansată și flexibilitate în implementarea și utilizarea aplicațiilor. Variantele business asigură performanță și securitate superioare, permit administrarea centralizată a infrastructurii virtuale și asigură suport și actualizări constante din partea furnizorului. În plus, permite colaborarea cu echipa pentru realizarea taskurilor în cele mai bune condiții, indiferent de locație, datorită disponibilității resurselor din cloud.
  7. Echipamente de videoconferință și comunicații unificate – facilitează colaborarea și comunicarea eficientă între angajați și clienți, indiferent de locație, datorită caracteristicilor avansate precum calitatea video și audio, gestionarea centralizată a videoconferințelor și integrarea cu alte aplicații și echipamente de comunicare în afaceri. Variantele business asigură o calitate superioară a comunicării, alături de o administrare eficientă și suport tehnic specializat.

 

Accelerează dezvoltarea companiei tale prin identificarea celor mai potrivite echipamente IT din gama business ce asigură performanță superioară, opțiuni de gestionare avansate, securitate și ușurință de utilizare la nivelul afacerii.

Este important să ții cont de un aspect esențial: Tehnologia nouă îmbinată cu tehnologii vechi conduce la procese scumpe și neperformante. O investiție bine gândită și potrivit aleasă poate fi cheia optimizării proceselor zilnice, automatizării task-urilor repetitive și gestionării corecte a resurselor afacerii. Acest lucru va conduce la asigurarea continuității businessului și la oportunități de dezvoltare care vor ajuta firma să își stabilească locul într-o piață în continuă schimbare.

În plus, dacă nu te-ai înscris încă la newsletterele noastre și dorești să fii la curent cu noutățile despre tehnologia în business, digitalizare, fonduri nerambursabile sau promoții IT, te poți abona aici: >> https://www.one-it.ro/newsletter/ – Promitem că nu te vom bombarda cu spamuri. 🙂

 

Etichete: , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.