One-IT, partener şi susţinător în turul ciclist caritabil “Cărţile copilăriei pe bicicletă” iniţiat de ASR Principele Nicolae al României

5/5 - (31 votes)

Cărţile copilăriei pe bicicletă     În perioada 23 aprilie – 3 mai, ASR Principele Nicolae al României va pedala peste 1.000 de kilometri prin ţară, alături de campionul naţional la ciclism, Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor iniţiate de Asociaţia Curtea Veche, pentru promovarea lecturii la nivel naţional. Demersul caritabil este susţinut şi de compania One-IT din Baia Mare care şi-a luat angajamentul de partener în această acţiune.

Turul ciclist caritabil “Cărţile copilăriei pe bicicletă” porneşte din municipiul Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, şi este un eveniment unic în România. Din dorinţa de a strânge fonduri în scopul reducerii problemelor de alfabetizare din România, prin donarea de cărţi în şcolile şi centrele de lectură din mediul rural al ţării, ASR Principele Nicolae al României va traversa 13 judeţe în 9 zile, pornind din Sighetu Marmaţiei şi având ca oraş terminus Constanţa.

53,3% dintre români au probleme de alfabetizare şi, prin urmare, scopul «Cărţile copilăriei pe bicicletă» este să obţinem susţinerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel naţional. Educaţia este o investiţie în viitor, iar prin intermediul donaţiilor şi a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le şansa pe care fiecare dintre ei o merită”, declară ASR Principele Nicolae al României.

Toţi cei care doresc să pedaleze alături de Alteţa Sa Regală în cadrul turului ciclist caritabil “Cărţile copilăriei pe bicicletă” sunt invitaţi să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în oraşele: Sighetu Marmaţiei (22 aprilie), Dej (23 aprilie), Cluj-Napoca (24 aprilie), Alba Iulia (25 aprilie), Sibiu (26 aprilie), Braşov (28 aprilie), Sinaia (29 aprilie), Bucureşti (30 aprilie), Călăraşi (2 mai), Constanţa (3 mai).

Suntem onoraţi că putem fi parteneri şi susţinători ai unui eveniment de o asemenea amploare, dar şi de faptul că Alteţea Sa Regală a ales un oraş din Maramureş ca demarare a campaniei sale de a promova cititul şi sportul în România. Sunt tată şi ştiu că lectura şi sportul sunt elemente indispensabile pentru educaţia sănătoasă a unui copil. Doresc să promovez aceste valori către toţi părinţii şi oamenii din jurul meu.
Invit pe oricine doreşte să doneze orice sumă, oricât de mică! Cărţile sunt ieftine – dar au valoare mare şi pot să influenţeze dezvoltarea copiilor”, a declarat Nicolae Onţiu, manager One-IT Baia Mare.

Cei care nu practică acest sport şi doresc totuşi să se implice, pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliştilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta şi susţine cauza printr-o donaţie online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul naţional de lectură “Cărţile copilăriei”, prin care Asociaţia Curtea Veche realizează donaţii de carte şi creează cluburi de lectură în comunităţi din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociaţia „Curtea Veche”, aflată Sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al României, şi turul ciclist caritabil “Cărţile copilăriei pe bicicletă” puteţi afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta  şi Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

22 aprilie 2015
Baia Mare

Etichete: ,

Leave a Reply