Windows 11 aduce noi perspective și experiențe digitale intuitive

5/5 - (1 vote)

Windows 11

Windows 11 s-a lansat în mod oficial în data de 5 octombrie 2021, iar utilizatorii abia așteaptă să se bucure de o experiență îmbunătățită și intuitivă. Iată ce noutăți aduce mult așteptatul Windows 11.

 

1. Interfață reîmprospătată

Cei care s-au obișnuit cu Windows 10 vor vedea diferența vizuală a noului sistem de operare. Noul design și aspectul reîmprospătat vine cu noi instrumente, sunete și aplicații gândite până în cel mai mic detaliu.

Windows 11 oferă o interfață mai simplă și mai elegantă, redesenată în stilul Fluent Design, cu transparențe, margini rotunjite, animații și noi icon-uri dedicate. De asemenea, widget-urile vor fi prezente și vor permite dezvoltatorilor să creeze aplicații creative și diverse.

Câteva aspecte care doresc să îmbunătățească experiența utilizatorului sunt: centrarea iconițelor din taskbar, a shortcut-urilor și butoanelor de Start și News. Mai mult, clasicul meniu contextual va deveni o fereastră plutitoare deasupra taskbar-ului, pentru a oferi acces rapid la cele mai utilizate aplicații.

2. Noul Microsoft Store

Odată cu Windows 11, Microsoft introduce pentru prima dată posibilitatea instalării aplicațiilor Android, pe care utilizatorii le vor putea descoperi în Microsoft Store. Astfel, aceștia vor avea acces la aplicații și conținut pentru creație, lucru, vizionare și învățare.

3. Noi tehnologii de securitate

Succesorul lui Windows 10 are integrate noi tehnologii de securitate care vor adăuga niveluri de protecție suplimentare de la cip la cloud, sporind productivitatea și îmbunătățind experiența utilizatorilor.

Windows 11 oferă un sistem de operare bazat pe modelul Zero Trust pentru standarde de securitate care pot răspunde provocărilor aduse de evoluția amenințărilor cibernetice. Acest model va proteja datele și va securiza accesul de pe toate dispozitivele.

4. Noi instrumente de lucru

Pentru a ușura munca și a efectua mai multe sarcini simultan, Microsoft introduce câteva instrumente și funcții precum Snap Layouts, Snap Gropus și Desktops. Cu ajutorul funcției Desktops, utilizatorii vor putea crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza pentru a-și optimiza ecranul și a-și organiza ferestrele de lucru mai ușor.

5. Microsoft Teams integrat

Pentru că Windows pune accentul pe colaborare, noul sistem de operare va avea integrat Microsoft Teams. Utilizatorii vor putea interacționa instantaneu cu familia, prietenii, colegii de muncă sau partenerii de afaceri, indiferent cu ce dispozitiv se conectează. Astfel, vei putea discuta prin apel audio, video sau prin chat în mod gratuit și vei putea partaja informații fără griji.

6. Gaming la un nou nivel

Pentru pasionații de gaming, Windows 11 vine cu soluția ce le permite ca jocurile să se încarce mai rapid și să ofere experiențe captivante folosind placa video a PC-ului. Astfel, noile versiuni DirectX 12 și Auto HDR vor ajunge și pe Windows prin intermediul aplicației Xbox.

7. Actualizări rapide

Pentru că performanța este unul dintre obiectivele stabilite pentru Windows 11, actualizările Windows vor avea loc în fundal și vor fi cu 40% mai eficiente decât actualizările Windows 10, fiind livrate în pachete mai mici. Acest lucru va determina un transfer mai rapid și va crește rapiditatea procesului de actualizare.

8. Optimizare pentru laptopuri hibride și tablete

Windows 11 va fi disponibil pe cea mai largă serie de dispozitive, iar în condițiile în care există tot mai multe produse cu touch, sistemul de operare va avea funcții optimizate pentru tablete sau laptopuri hibride.

Disponibilitate

În urmă cu câteva zile a avut loc prezentarea oficială iar, în prezent, prima versiune Preview de Windows 11 este deja disponibilă pentru descărcare utilizatorilor interesați de testarea acesteia și celor înscriși în programul Windows Insiders.

Pentru utilizatorii de pretutindeni, noul sistem de operare este deja disponibil, iar cei care au deja Windows 10 pot face upgrade gratuit la Windows 11. Upgrade-ul gratuit se va face pe computerele Windows 10 eligibile în perioada următoare, continuând și în 2022.

 

Dacă dorești să afli informații suplimentare despre noul Windows 11, completează formularul de mai jos.

Echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp.

work

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.