Synology – soluții performante de stocare, administrare și colaborare în educație

5/5 - (2 votes)

Synology

Digitalizarea oferă oportunități de dezvoltare și simplificare inteligentă a tuturor activităților. Acest lucru este valabil și pentru mediul educațional. Mai jos puteți descoperi cum ajută soluțiile Synology sectorul educațional în procesul de digitalizare.

Instituțiile de învățământ au nevoie de un sistem și o infrastructură IT securizată și fiabilă pentru o administrare ușoară a tuturor proceselor educaționale și administrative.

Synology se află în topul celor mai mari branduri în producerea serverelor NAS de ultimă generație, pentru uz personal și business. Și pentru că educația este o prioritate, Synology propune pentru sectorul educațional câteva soluții de stocare simple, securizate și eficiente pentru administrarea datelor și colaborare profesionistă.

Avantaje majore în urma implementării soluțiilor Synology în mediul educațional

1. Simplitate și administrare fără griji

Pentru că resursele IT dintr-o instituție de învățământ sunt limitate, soluțiile Synology sunt concepute pentru a ușura administrarea IT și a fi mai accesibile cât mai multor utilizatori. De aceea, sistemele Synology pot fi configurate cu resurse și cunoștințe limitate de IT și sunt capabile să ruleze singure, cu o administrare ocazională.

2. Confidențialitate la nivel înalt

Instituțiile de învățământ fac subiectul unei legislații stricte de protecție a datelor. Pentru a-și menține suveranitatea datelor și controlul asupra privilegiilor de acces și a locației de păstrare a datelor, au nevoie de soluții cloud private la fața locului. Synology NAS reușește să ofere toate aceste avantaje, plus actualizări regulate de securitate pentru a asigura confidențialitatea și protecția datelor.

3. Compatibilitate cu sistemele IT existente

Ținând cont de faptul că instituțiile de învățământ au deja create sisteme și infrastructuri IT, soluțiile Synology se integrează cu ușurință și pot fi implementate în mod flexibil. Mai mult, deoarece Synology suportă o varietate de protocoale de schimb de date, integrarea este cu atât mai facilă, iar aplicațiile dedicate pe diverse dispozitive (PC, mobil) și pe bază web asigură independența acestor dispozitive și o utilizare fără probleme.

4. Securitate la costuri mici pe termen lung

Ecosistemul soluțiilor Synology oferă un grad înalt de securitate și, mai mult decât atât, minimizează costurile pe termen lung legate de mentenanță și aplicații utilizate, capabile să satisfacă nevoile majorității instituțiilor. Astfel, datorită implementării Synology de tipul „configurat și uitat”, scad costurile recurente prin reducerea frecvenței și valorii mentenanței. De asemenea, datorită faptului că Synology are în biblioteca sa peste 100 de pachete (majoritatea gratuite), se pot identifica soluții dedicate pentru backup și restaurare, productivitate, administrare fotografii sau de virtualizare, supraveghere, colaborare, pe scurt, tot ce ar putea avea nevoie instituția pentru a-și optimiza întreaga activitate.

5. Scalabilitate și adaptabilitate

În contextul schimbărilor frecvente din mediul IT, ecosistemul aplicațiilor Synology și opțiunile de upgrade hardware vin cu actualizări software constante, unități de extindere a stocării și upgrade-uri cu plăci de rețea și discuri SSD/HDD Synology pentru maximizarea performanței.

6. Siguranță și securitate a proprietății

Deoarece trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru situații mai puțin plăcute (furt, daune, vandalism, pătrunderi prin efracție), soluția Synology Surveillance Station asigură o monitorizare centralizată și administrare a activelor de intere ale instituției și a facilităților din exterior. Această soluție suportă peste 7600 de camere IP, iar implementările noi sau integrarea cu echipamentul de supraveghere existent nu sunt dificile. Un avantaj îl reprezintă setările care pot fi particularizate pentru a respecta cerințele legale și se pot automatiza acțiuni și notificări la pătrunderea unor intruși sau când anumite elemente sunt îndepărtate, prevenind totodată situațiile neplăcute menționate mai sus.

7. Separarea rețelelor și simplificarea administrării

Pentru o funcționare optimă a rețelei școlare în conformitate cu reglementările privind protecția datelor, se recomandă separarea rețelei de administrare, a rețelei profesorilor și a rețelei educaționale. Cu ajutorul SynologyDiskStations / RackStations, configurarea acestora este simplificată, iar separarea lor se face în siguranță, în timp ce funcțiile adecvate fiecărei rețele pot fi selectate din gama de aplicații. Există diverse opțiuni de configurare, care pot fi alese în funcție de necesitățile specifice ale instituției de învățământ.

Synology

Soluții dedicate de colaborare și de instruire digitală pentru profesori și studenți

O instituție de învățământ digitalizată și care dorește să ofere un proces educațional performant, are în vedere pe lângă partea de administrare IT și procesul de predare/învățare.

De aceea, Synology vine în sprijinul profesorilor și studenților pentru a face față provocărilor în activitatea de zi cu zi. În acest sens, soluțiile pentru colaborare eficientă permit o productivitate sporită și o echipă relaxată, pentru ca profesorii să se poată concentra pe predat.

1. Pregătire eficientă a lecțiilor și muncă în echipă îmbunătățită

Soluțiile Synology permit profesorilor să pregătească lecțiile de acasă folosind propriile dispozitive și să sincronizeze conținutul cu serverele de la școală. Astfel, materialele sunt mereu accesibile și partajabile din orice locație. Mai mult, partajați și lucrați simultan cu colegii, utilizând inclusiv canalele de chat private și securizate pentru o colaborare impecabilă cu ceilalți profesori sau cu personalul de la alte instituții de învățământ.

2. Instrumente digitale pentru instruire modernă

Printr-o educație digitală se dezvoltă competențe în tehnologiile moderne. Iar acestea pot fi conturate cu ajutorul unor instrumente interactive pentru învățare. Synology Office oferă o suită Office completă, în cloud pentru predare și studiu, unde studenții pot să lucreze simultan, să partajeze și să își facă temele acasă, pe care le trimit ulterior profesorilor online. Soluțiile Synology pot deveni o platforma centrală de predare pentru educația online, cu instrumente puternice, care să asiste învățarea independentă de locație.

Synology

Produsele Synology oferă modalități inteligente și securizate de administrare și backup al datelor, activelor din rețea, monitorizare în incintă cu supraveghere video, colaborare pe sincronizare, partajare de fișiere și construirea fundației pentru administrarea eficientă a materialelor didactice.

One-IT, în calitate de partener Synology, susține educația și promovează soluțiile tehnologice care și-au dovedit eficiența și valoarea în sistemul educațional.

Iată câteva dintre cele mai utilizate soluții Synology, proiectate pentru a ajuta instituțiile de învățământ să realizeze un sistem de educație performant, modern și în care întreaga comunitate să își poată valorifica potențialul.

Programul Rabla pentru Electrocasnice

Leave a Reply