SYNOLOGY BTRFS – ce este, cum funcționează și cum protejează datele

5/5 - (2 votes)

Synology btrfs

Cum protejează SYNOLOGY BTRFS datele?

Când vorbesc despre stocarea unui volum mare de date, afacerile au nevoie de o soluție care să prevină coruperea datelor și care să ofere instrumente flexibile de backup. BTRFS, sistemul de fișiere de ultimă generație, aduce aceste beneficii pe serverele NAS Synology, dând posibilitatea afacerilor și organizațiilor să reducă stresul dat de mentenanță și să-și stocheze datele în mod eficient.

CE BENEFICII ADUCE BTRFS?

Mirroring metadata și o disponibilitate mai mare a datelor

BTRFS stochează două copii ale metadatelor pe un volum, permițând recuperarea datelor în cazul în care hardul se defectează sau are sectoare compromise.

Fișierele BTRFS se „vindecă” singure

BTRFS oferă algoritmi checksums pentru date și metadate și verifică apoi aceste checksums în timpul fiecărui proces de citire. Odată descoperită o nepotrivire, sistemul de fișiere BTRFS detectează automat fișierele corupte și recuperează datele defectate folosind volumele RAID suportate.

Snapshot-uri și protecția datelor

Sistemul de fișiere BTRFS introduce o caracteristică puternică de snapshot care vă dă posibilitatea să creați o copie de tipul point-in-time a unui folder întreg, chiar dacă este partajat cu mai multe persoane. În felul acesta, dacă are loc o eroare umană care rezultă în coruperea bazei de date, puteți restaura rapid datele la stadiul incipient, de dinaintea erorii.

Impact mic, beneficii mari
Datorită arhitecturii BTRFS, înregistrarea unui snapshot consumă doar o cantitate mică din spațiul de stocare, în timp ce oferă o performanță mult mai bună a sistemului.

Backup frecvent, programat
Creați automat copii ale datelor dintr-un anumit moment, chiar și la 5 minute distanță, fără a afecta performanța, având garanția backup-ului granular al datelor și posibilitatea de a le recupera.

Politică de retenție personalizată 
Păstrați până la 256 de puncte orare de recuperare, zilnice sau săptămânale, în funcție de nevoie dvs. individuale. Opțiunile de retenție inteligentă șterg automat versiunile inutile.

Recuperare self-service
Angajații pot vedea versiuni anterioare ale fișierelor și le pot restaura chiar ei la stadiul de dinainte, folosind File Station sau Windows File Explorer.

Copie server-side SMB/AFP instantă
Tehnologia BTRFS de clonare rapidă (fast-clone) permite obținerea unor clone instant ale fișierelor pe protocoalele File Station, SMB și AFP, dacă sursa și destinația sunt ambele pe același volum BTRFS.

Stocare Drive eficientă

În comparație cu volumele ext4, BTRFS nu necesită spațiu de stocare dublu pentru versionarea fișierelor de pe drive și a datelor istorice. Puteți păstra versiunile anterioare are fișierelor când utilizați Drive – fără a vă face griji că veți consuma prea mult spațiu de stocare.

Beneficii Synology

Cerere cotație preț special SYNOLOGY:
Pret Special

Site-ul Synology: www.synology.com

 

Etichete: , , ,

Leave a Reply