Performanță educațională cu echipamente IT pentru școala online sau hibrid

5/5 - (1 vote)

școala online

Tehnologia este mai prezentă și mai utilizată ca niciodată, deoarece în ultimul an au avut loc schimbări majore în viețile noastre. Acest lucru este valabil și pentru mediul educațional. Iar pentru a reuși să gestionăm cât putem de bine provocările date de școala online și hibrid, tehnologia este cea care vine cu soluții IT potrivite.

Iată cele mai importante provocări pe care le au de înfruntat atât cadrele didactice, cât și elevii și părinții:

➡ Mulți elevi din România nu au nici echipamente și nici internet pentru a se conecta la lecțiile online;
➡ Dotarea tehnică din majoritatea școlilor este precară, iar acestea nu pot face față în contextul actual al „educației digitalizate forțate“;
➡ Profesorii au nevoie să fie auziți cât mai clar, fără zgomote de fundal deranjante, pentru a putea menține atenția elevilor. O oră neîntreruptă de probleme tehnice este mai puțin obositoare pentru elevi.

Pentru ca orele online să se desfășoare în cele mai bune condiții, tehnologia joacă un rol important. Însă, este absolut necesară alegerea soluției optime, în funcție de nevoile școlii și respectiv ale elevilor și profesorilor.

Noi, la One-IT, am atras susținere din partea marilor branduri partenere, pentru achiziția rapidă, la prețuri speciale de echipamente performante pentru educație (mai jos veți regăsi două dintre acestea).

Iată două dintre cele mai des utilizate și utile echipamente IT în procesul de predare/învățare online:

1️Laptopul Lenovo ThinkBook 15

Este recomandat pentru că este portabil, ocupă un spațiu redus și oferă tot ce are nevoie un profesor sau un elev pentru a reuși să asimileze toate informațiile educaționale, chiar și dacă sunt furnizate și predate în mediul online.

Lptopul Lenovo ThinkBook 15 este ideal pentru mediul educațional și are toate atuurile tehnologice pentru a excela în activitățile specifice de predare/învățare online. Este versatil, oferă performanță, flexibilitate și o experiență de utilizare ușoară și eficientă.

educație
Un avantaj enorm este faptul că Lenovo ThinkBook 15 vine cu Windows 10 Pro Educational preinstalat.

Consultă AICI toate specificațiile tehnice ale laptopului Lenovo ThinkBook 15 și cere o ofertă de preț destinată exclusiv mediului educațional*.

Pret Special

 

2️Sistemul de videoconferință Poly Studio Premium USB Video Bar

Poly Studio Premium USB Video Bar este sistemul de videoconferință potrivit pentru predarea în cadrul lecțiilor la școala online sau pentru scenariul hibrid.

Instalarea echipamentului este extrem de simplă și se conectează rapid la cele mai cunoscute platforme online de videoconferință: Microsoft Teams, Zoom, Google sau Skype. De asemenea, sistemul de videoconferință are o funcție extrem de utilă pentru profesorii care țin orele online: speaker tracking – adică urmărește vorbitorul chiar dacă acesta se mișcă fizic și are microfonul cu acoperire pe o rază de 4 metri. Sunetul este clar, indiferent de bruiajele din fundal.

Un element extrem de important este faptul că Poly Studio se conectează facil prin intermediul USB și transmite natural mișcările vorbitorului, pe care îl încadrează în permanență. Aceste caracteristici îi permit profesorului să se plimbe în încăpere exact așa cum ar face-o în clasă și să se îndepărteze pentru a exemplifica pe o planșă sau la tablă.

educație

Acest sistem de videoconferință poate suplini cu succes cancelaria, făcând posibile ședințele dintre profesori și colaborarea acestora la un nivel profesionist, chiar și de la distanță.

Poly Studio premium USB video bar

Colaborarea video în timp real cu alți profesori sau cu traineri poate fi de mare folos pentru profesori atunci când se încearcă implementarea unor reforme în privința orelor fiecăruia.

Având acces la soluții de colaborare și stocare în cloud, necesitatea de a completa și transmite documente în formă fizică scade, transmiterea informației se face instant, iar profesorul poate să-și dedice timpul sarcinii de care se ocupă – programul orei și predarea.

Video de prezentare Poly Studio – soluție utilă de videoconferință pentru predarea online sau hibrid:

Dacă doriți anumite echipamente pe care nu le avem cuprinse în ofertă, sau doriți să solicitați preț special pentru un anumit produs, puteți face o cerere aici:

Pret Special

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.