Intel – Noutăţi, performanţe de top şi stabilitate

Rate this post


Noua familie de procesoare Intel Core din 2010 este echipată cu patru tehnologii şi inovaţii ce le oferă un timp de răspuns mult mai rapid şi se adaptează nevoilor clienţilor.

Noile tehnologii inovatoare folosite de procesoarele de ultimă generaţie de la Intel sunt printe altele:
Intel Turbo Boost Technology; Intel Hyper Threading Technology şi Intel Smart Cache.

   1.      Intel® Turbo Boost Technology – Performanţă potrivită volumului de lucru.

Intel® Turbo Boost permite automat nucleelor de procesare să ruleze mai rapid decât frecvenţa lor de bază oprind nucleele inactive. Excesul de energie este transferat către nucleul care are nevoie de putere în plus. Intel® Turbo Boost Technology se găseşte doar la procesoarele Intel® Core™ i5 şi Intel® Core™ i7. Cu ajutorul acestei tehnologii vă veţi putea  bucura de performanţe îmbunătăţite pentru aplicaţiile intense cum ar fi software-ul de editare video şi de performanţe mai bune oriunde, oricând.

   2.      Intel® Hyper-Threading Technology  – Eficientizarea sarcinilor multiple.

Software-ul multithread de astăzi necesită performanţe îmbunătăţite. Mulţumită Intel® Hyper-Threading Technology, clienţii pot rula aplicaţii cum ar fi Adobe Photoshop  sau Quicktime fără a pierde din performanţe sau din putere.

Permite nucleelor de procesare individuale să ruleze două sarcini simultan. Mai multe sarcini înseamnă mai multe căi pentru transferul datelor, aşadar mai multe sarcini ce pot fi rulate simultan. Aceasta este mai eficient decât a adăuga mai multe nuclee procesorului. Noile procesoare Intel® quad-core folosesc Intel® Hyper-Threading Technology pentru a transforma patru nuclee performante în performanţă uimitoare pentru 8 sarcini.

Intel HT Technology este disponibilă la procesoarele pentru laptop şi desktop şi oferă :
– Multitasking inteligent ce îţi permite să rulezi mai multe sarcini cu fiecare nucleu.
– Ideal pentru multitasking, media şi aplicaţii de productivitate.
– Rulează aplicaţii performante pentru desktop simultan, în timp ce păstrează responsivitatea sistemului.
– Oferă asigurarea că viitoarele aplicaţii vor funcţiona.

    3.      Intel® Smart Cache  – Nu mai aştepta şi acţionează !

Intel® Smart Cache a fost creat pentru computing rapid şi pentru rularea aplicaţiilor intense. Este un spaţiu mare de stocare, care poate fi folosit de oricare dintre nucleele de procesare pentru a stoca sau accesa rapid informaţiile folosite frecvent. Sistemul Intel® Smart Cache include cache L1 şi L2 cache, dar şi L3 cache exclusiv pentru procesoarele Intel® Core ™ i5 şi Core™ i7.

În aceste noi procesoare, fiecare nucleu are propria memorie cache L1 şi L2 pentru instrucţiuni şi date. Şi toate cele patru nuclee împart această memorie cache L3 – o memorie imensă de 8MB L3 care este integrată în structura de memorie a procesorului şi care îmbunătăţeşte performanţele. Intel® Smart Cache creşte probabilitatea ca fiecare procesor să acceseze date de la subsistemul cache care este mult mai rapid şi mai eficient decât de la memoria sistemului. Dacă un nucleu necesită să acceseze mai multă informaţie, poate accesa toată memoria de 8MB din memoria cache L3. Dacă toate nucleele necesită accesarea datelor, memoria cache este partajată. Intel® Smart Cache păstrează mai multe informaţii mai aproape de procesor pentru o execuţie mai rapidă şi pentru maximizarea utilizării memoriei cache.

Avantajele tehnologice ale Intel® Smart Cache cresc memoria totală a sistemului şi resursele cache, astfel încât aplicaţiile rulează mai rapid. Cu Intel® Smart Cache, clienţii pot rula multitask mai eficient şi se pot bucura de jocuri 3D intense sau pot edita fişiere video fără probleme.

   4.      Performanţă maximă, dimensiune minimă!

Noile procesoare Intel Core din 2010 sunt fabricate prin procesul tehnologic de 32nm, ceea ce permite adăugarea mai multor tranzistori pe fiecare procesor decât până acum. Aceste mici dar puternice procesoare, permit producătorilor să creeze PC-uri mult mai mici şi mai subţiri fără a sacrifica performanţele.

   Cu noile procesoare Intel veti putea :
– Crea şi  bucura de cel mai nou conţinut digital HD
– Rula cele mai complexe jocuri 3D
– Multitask la viteze incredibile
– Ţine în ordine fotografiile şi fişierele video pentru a le uploada pe Facebook sau You Tube
– Deconecta de la cabluri laptopurile şi realiza mult mai multe de oriunde pentru perioade mai mari de timp.

Etichete: , ,

Leave a Reply