Innovation IT Week: eveniment de business, într-un nou format online

5/5 - (1 vote)

One-IT a revenit în forță cu o nouă edițe a Innovation IT, un eveniment de referință pentru mediul de afaceri regional. Ediția din acest an a venit în premieră cu un nou format, online: Innovation IT Week 2020.

În perioada 23-27 noiembrie, am dat startul celei de-a șasea ediție, cu o serie de sesiuni live, pentru a promova soluții tehnologice benefice pentru companii și a oferi o platformă de dialog și oportunități de dezvoltare a mediului de business regional. Și pentru că apreciem interesul și deschiderea către inovație, la finalul fiecărei sesiuni, cei care au pus întrebări invitaților, au avut posibilitatea de a câștiga unul dintre premiile oferite.

În cadrul maratonului de sesiuni live, parteneri de nivel mondial ai One-IT, au împărtășit informații valoroase și soluții tehnologice de ultimă generație pentru eficientizarea afacerii în contextul actual. Ne-au fost alături: Microsoft, Xerox, Bitdefender, Fortinet, Lenovo, Poly, Synology, Sophos și Also.

Iată câteva concluzii și idei esențiale, pe care le-au subliniat speakerii la Innovation IT Week:

Robert Pufan, reprezentant al Microsoft România, a deschis evenimentul cu prezentarea „Microsoft 365 și viitorul spațiului de lucru modern”: „Microsoft 365 se referă la capabilitatea de a lucra în siguranță de oriunde v-ați afla, de pe orice dispozitiv ați lucra… Încercați să faceți baza cât mai solidă pentru a putea construi și de acum înainte.”

Oana Iacob, reprezentant al Bitdefender a adus în discuție „Munca la distanță într-un mediu securizat”: „Primii pași către siguranța companiei tale sunt conștientizarea vulnerabilității acesteia la un atac. Recomandăm cu tărie să aveți mereu instalate cele mai recente soluții antivirus, VPN sau firewall pe dispozitivele folosite.”

Bogdan Stratulă, reprezentant al Xerox România a venit cu informații inedite „Despre munca de acasă, optimizare și printing: „Odată ce lucrezi de acasă, ai nevoie ca resursele pe care le ai la birou să le aduci la tine acasă. Echipamentele de printing sunt pregătite pentru a fi integrate într-o rețea de Wi-Fi… Iar în mare parte, echipamentele Xerox se pot conecta în fluxuri de lucru și au conectori pentru cele mai importante platforme cloud.”

Octavian Vlad de la Poly România, a vorbit despre „Digitalizarea comunicării în formatul work from home”: „Oamenii au văzut că există posibilitatea de a comunica și altfel, de a lua decizii rapide… în zona privată, pentru productivitate, mulți vor adopta scenariul hibrid în care angajații să lucreze de acasă, iar pe viitor, oamenii nu vor pierde atât de mult timp cu deplasările sau nu vor avea anumite cheltuieli. Situația generală se va schimba foarte repede, chiar după această perioadă.”

Mihai Marcu, reprezentant Synology, a discutat despre „BackUP-ul esențial în business în perioadele critice”: „Pentru că avem cu toții o grămadă de gadgeturi, creăm foarte multe date în fiecare zi și suntem de multe ori neatenți. Din acest motiv, avem soluții specializate de stocare… Orice NAS își are NAS-ul. E bine ca pentru orice dispozitiv de stocare, să ai un backup pentru acesta, ori lângă el, ori în altă locație.”

Răzvan Filip, reprezentantul Sophos România a adus în dialog „Telemunca într-un mediu securizat”: „În securitate, ne îndreptăm către utilizarea inteligenței artificiale pentru o detecție cât mai rapidă și mai bună a atacurilor… Orice companie trebuie să aibă o soluție de firewall și o soluție de antivirus Iar un punct foarte important este educarea angajatului, astfel încât să știe ce să facă cu anumite date. Implementând astfel de soluții, orice companie își poate asigura integritatea datelor.”

Marian Belinschi, reprezentantul Fortinet a prezentat despre „Securitatea online pentru Remote Work și Școala Online”: „Datele noastre sunt importante și trebuie să le avem securizate. Oferim toate mecanismele și sistemele de securizare a informațiilor într-un raport foarte bun preț-performanță.”

Gina Dumitru, reprezentantul Also, a vorbit despre „Cloud Business – new technology”: „Având în vedere că majoritatea lucrăm de acasă, avem nevoie de tool-uri cât mai inteligente pentru a ne desfășura activitatea… În această perioadă, profesioniștii au dus organizații întregi în online, pentru a ne desfășura în aceleași condiții munca și de acasă. Soluțiile Cloud ne ajută să ne creăm un mediu cât mai safe și mai modern, acasă.”

În ultima zi de sesiuni LIVE, Robert Alevra, reprezentantul Lenovo, a vorbit despre cum „Tehnologia ne ajută să mergem mai departe”: „În condițiile actuale, fiecare ne-am mutat biroul în diverse locații și trebuie astfel să ne adaptăm… În condițiile actuale, cele mai inovative tehnologii de pe piață sunt cele care oferă fiabilitate și performanță.”

Astfel, timp de 5 zile, clienții One-IT și toți cei interesați de inovațiile tehnologice pentru mediul de busines și nu numai, au avut acces la ultimele noutăți din domeniu, dar și oportunitatea de a interacționa LIVE cu specialiștii prezenți la eveniment.

Iar pentru a încheia la cote înalte, la sfârșitul ultimei sesiuni, s-a realizat extragerea pentru acordarea marelui premiului de interactivitate, oferit de partenerul nostru, Xerox.

Pentru că afacerile s-au confruntat în acest an cu multe provocări inedite, acesta a fost un moment oportun pentru a da un restart și a concentra toată atenția pe eficiență, inventivitate și comunicare digitală. Lucru care s-a și întâmplat, într-un mod surprinzător de frumos.

Mulțumim partenerilor One-IT pentru interesul și deschiderea de a ne introduce în tainele tehnologiei de vârf, dar și pentru premiile oferite participanților care au pus întrebări speakerilor. De asemenea, le mulțumim clienților One-IT, cu ajutorul cărora am reușit să trecem peste provocările din ultima perioadă. Mulțumim și participanților, pentru interesul acordat în a afla cât mai multe despre tehnologie și despre tendințele în viitorul IT.

Dacă dorești să revezi sesiunile LIVE din cadrul Innovation IT Week, le poți viziona pe Facebook și Youtube. De asemenea, mai jos regăsești un flashback al evenimentului, în care poți vedea câteva dintre cele mai importante momente din cadrul Innovation IT Week.

În urma Innovation IT Week, suntem convinși că vom reuși să facem față provocărilor și să continuăm să evoluăm, fiind la fel de motivați și de pasionați, pentru a oferi cele mai bune soluții tehnologice și de acum înainte.

Împreună, mergem mai departe!

Etichete:

Leave a Reply