Digitalizarea întârzie! O nouă amânare la depunerea proiectelor pentru IMM-uri prin ADR Nord-Vest
ADR Nord-Vest a anunțat o nouă amânare pentru apelul de proiecte din cadrul programului Regional Nord-Vest 2021-2027 – Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest cu finanțări între 10.000 euro – 100.000 euro. Conform CORRIGENDUM nr. 8 publicat pe 29 august 2024, lansarea apelului de proiecte va fi amânată pentru data de 16 septembrie 2024.
Accesează modificările la Ghidul solicitantului și anexele. Link: https://regionordvest.ro/apel-prnv-2023-121-1-digitalizarea-imm-urilor-din-regiunea-de-dezvoltare-nord-vest/
Câteva dintre Principalele modificări:
-
Data și ora pentru începerea depunerii de proiecte: 16.09.2024, ora 10:00
-
Nu se vor sprijini investiții în active corporale și necorporale direct productive. În acest sens, se finanțează investiții cu scopul anterior menționat, precum și servicii digitale, pentru creșterea utilizării tehnologiei informației și comunicațiilor și care respectă condițiile de eligibilitate.
-
Investiții pentru creșterea utilizării Tehnologiilor digitale în scopul creșterii productivității (exemple: linii de producție existente, automatizări, robotică, tehnologii digitale în management, organizarea activităților etc.), inclusiv finanțarea introducerii conexiunilor în bandă largă de mare viteză în interiorul firmei (ex: routere Wi-Fi, fibră optică), aplicații cu rol în managementul birourilor, etc.
-
Achiziție de subscripții (pe perioada de implementare și durabilitate) precum: aplicații software/licențe necesare implementării proiectului (inclusiv software dezvoltat și/sau adaptat conform cerințelor beneficiarului).
Clarificări la criteriile de intensitate digitală DESI:
🔷 Unitatea de măsură a indicatorului este reprezentată de numărul de pagini de internet sau pagini de prezentare online înregistrate pe domenii web distincte, realizate ca urmare a implementării proiectului.
🔷 Vânzări web business-to-consumer (B2C) de peste 10% din totalul vânzărilor prin internet
Unitatea de măsură a indicatorului se referă la procentul valorii vânzărilor realizate prin intermediul comerțului electronic de tip business-to-consumer (B2C) după implementarea proiectului.
🔷 Numărul de soluții implementate pentru consolidarea securității informatice.
*Plus alte modificări specifice. Accesați linkul de mai sus pentru a consulta modificările complete.
Noi, la One-IT, am ajutat peste 200 de firme din Romania să se digitalizeze prin intermediul tehnologiei si suntem dedicati acestei misiuni.
În calitate de furnizor și integrator de echipamente și soluții IT, One-IT poate fi partenerul tău în procesul de digitalizare a companiei.
Îți stăm la dispoziție cu:
✅ Analiza IT pentru identificarea tehnologiilor IT de care ai nevoie pentru digitalizare;
✅ Oferte personalizate conforme cu indicatorii de rezultat pe care trebuie să îi respecți în proiect;
✅ Implementarea proiectului de digitalizare.
One-IT are pregătite exemple concrete pentru pachete de digitalizare. Cereți ofertă instant, aici:
*Pachetele propuse aici sunt printre cele mai alese de clienți. În cazul în care doriți alt pachet sau o altă ofertă personalizată în funcție de specificul activității firmei, contactați-ne.
Important! Echipamentele, și soluțiile IT regăsite în exemplele de mai jos respectă criteriile de intensitate digitală, conform Indicelui economiei și societății digitale (DESI), obligatorii în program și pot fi subiectul unei oferte dedicate de digitalizare.
Important!
- La depunerea proiectelor, solicitanții trebuie să anexeze în mod obligatoriu STUDIU PRIVIND IDENTIFICAREA SOLUȚIEI IT (Anexa III.3).
- Este obligatorie selectarea și realizarea în cadrul proiectului a cel puțin 7 din primii 12 indicatori prezentați anterior.
- Se consideră că prin proiect se atinge un nivel de intensitate ridicat doar în situația în care se utilizează cel puțin 7 din aceste 12 tehnologii digitale.
- Proiectele care în urma evaluării tehnico-financiare obțin un punctaj inferior cu o diferență mai mare de 2 puncte față de punctajul alocat automat de sistemul electronic la depunere vor fi respinse.
Este obligatorie selectarea și realizarea în cadrul proiectului a cel puțin 7 din primii 12 indicatori prezentați anterior.
• Toți indicatorii suplimentari trebuie menținuți pe toată perioada de durabilitate a proiectului.
• Termenul de realizare a indicatorilor suplimentari îl reprezintă finalizarea perioadei de implementare de proiectului, cu excepția indicatorilor (Vânzările web de comerț electronic reprezentând cel puțin 1% din total cifră de afaceri; Vânzări web business-to-consumer (B2C) de peste 10% din totalul vânzărilor prin internet), pentru care termenul de realizare îl reprezintă sfârșitul anului fiscal următor celui în care s-a finalizat implementarea proiectului. Spre exemplu, în cazul unui proiect ale cărui activități se finalizează în luna iulie 2024, realizarea indicatorului trebuie să reiasă din situațiile financiare anuale aferente anului fiscal 2025 (la 31.12.2025).
Pentru oferte de soluții IT de digitalizare, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta pentru informațiile dorite legate de digitalizarea companiei prin programele de finanțare nerambursabilă:
Suntem alături de tine în procesul de digitalizare a firmei tale prin fonduri nerambursabile.
- Apple iPhone 16: Smartphone-ul conceput pentru AI, cu funcții noi – Apple Intelligence și Controlul Camerei - 9 septembrie 2024
- Programul #DigiLocal – ghid și instrucțiuni pentru Transformarea Digitală a Autorităților Publice Locale - 2 septembrie 2024
- Digitalizarea întârzie! O nouă amânare la depunerea proiectelor pentru IMM-uri prin ADR Nord-Vest - 29 august 2024