Cum să alegi cel mai bun Display Interactiv pentru prezentări în business sau pentru educație în sala de clasă

5/5 - (2 votes)

Display Interactiv

Un display interactiv este un instrument de ultimă generație care ajută atât businessurile, cât și mediul educațional. Aflați în articolul de mai jos care sunt caracteristicile cheie ale acestui dispozitiv, cu care puteți crea prezentări sau videoconferințe de impact, implicând și menținând interesul elevilor, profesorilor sau al oamenilor de afaceri.

Ce sunt de fapt display-urile interactive?

Display-urile interactive sunt ecrane mai mari multi-touch care au încorporat un sistem de operare și care pot acționa ca platformă de întâlnire colaborativă – fără a fi nevoie de nicio pregătire specială.
Ecranele interactive sunt suficient de intuitive pentru a găzdui ședințe întregi, întâlniri în sala de clasă, videoconferințe, cursuri de formare sau sesiuni de colaborare într-un mod care implică toți participanții.

Fie că alegeți un display interactiv pentru a îmbunătăți experiența de prezentare către clienți, pentru a implica studenții într-o sală de clasă sau pentru a optimiza colaborarea între forța de muncă dintr-un mediu de asistență medicală ori în sectoarele de producție, arhitectură și inginerie, mai jos sunt câteva sfaturi pentru a vă asigura că alegeți cel mai bun afișaj interactiv ce vă poate satisface cel mai bine nevoile.

1. Cât de mare ar trebui să fie display-ul?

Majoritatea display-urilor interactive au dimensiuni între 65” și 84”, cu toate acestea, dimensiunea depinde în mare măsură de locul în care vor fi instalate și de câte persoane le vor folosi simultan. Ecranele interactive, de colaborare, folosite în spațiile de grup sunt de obicei mult mai mici decât cele folosite în sălile de clasă sau în sălile de consiliu.

O regulă de bază de urmat este ca ecranul să fie suficient de mare, astfel încât chiar și oamenii din spatele camerei să poată citi cu ușurință un font de 20 de puncte.

De asemenea, merită să luați în considerare modul în care doriți să montați ecranul. Unele ecrane interactive mari pot cântări peste 100 kg, ceea ce poate cauza limitări în logistica instalării atunci când trebuie stabilit unde și cum sunt montate.

2. Câte puncte de atingere pentru ecran aveți nevoie?

Un display interactiv acceptă 10-20 de puncte de atingere – din punct de vedere hardware. Aceasta înseamnă că, deși afișajul are o capacitate mai mare de puncte, sistemul de operare ar putea limita ecranul plat la doar 10 puncte de atingere.

Unele funcții pot fi executate doar pe un afișaj interactiv cu un anumit număr de puncte de contact. Pinch to zoom este disponibil numai pentru dispozitivele cu ecran tactil cu minimum două puncte de atingere iar, în medie, 10 puncte de atingere ar trebui să permită utilizatorilor să folosească două mâini simultan.

Pentru o mai bună performanță sugerăm luarea în calcul a achiziției de ecrane cu 20 de puncte de atingere.

Pentru informații legate de Display-uri interactive sau pentru pret special, completază formularul de mai jos, iar echipa noastră vă va contacta în cel mai scurt timp:

work

3. Care este rezoluția de care aveți nevoie?

Rezoluțiile mai mari conțin mai mulți pixeli pe ecran și oferă mai multă claritate. Ecranele interactive cu o rezoluție mai mică de 1080P (1920×1080 pixeli) nu ar trebui luate în considerare în mediul actual. Alegerea preferată pentru mulți este acum rezoluția 4K, deoarece aceasta devine rapid standardul industriei.

De asemenea, merită remarcat dacă afișajul dumneavoastră interactiv se va baza pe un laptop sau un computer compatibil și pe limitările rezoluției acestor dispozitive. Acestea vor conduce ecranul și veți putea doar să oglindiți rezoluția acelui ecran, motiv pentru care nu o veți putea depăși.

Aici aveti reprezentată diferența între FullHD  si 4K/UHD (3840 x 2160 pixeli).

Rezolution Presentation

4. Ce tip de conectivitate este potriviT?

Cele mai multe display-uri interactive vin cu playere Android sau Windows integrate, o interfață de rețea Ethernet cu conectivitate Wi-Fi încorporată, păstrând în același timp capacitatea de a conecta computere, camere foto, difuzoare și alte dispozitive direct la un display interactiv. Însa este posibil ca ecranele interactive de bază să nu ofere playere Android sau Windows integrate și adesea se vor baza pe un laptop sau un computer compatibil – de aceea trebuie să fiți atent la acest aspect.

Ecranele interactive includ adesea un sistem de difuzoare integrate, ce pot fi grozave pentru sălile de întâlnire mici și spațiile de întâlnire. Cu toate acestea, adesea nu sunt potrivite pentru săli de conferințe mari, săli de clasă sau medii aglomerate de retail. Pentru camerele mari și mediile aglomerate/mai zgomotoase, se pot adăuga boxe externe de sunet (de tip bară), mai ușor disponibile, cu costuri reduse și care se integrează frumos sub majoritatea display-urilor interactive.

Câteva exemple de intrări de conectivitate:

  • Intrări de semnal HDMI, VGA sau DisplayPort – aceste intrări vă permit să vă conectați la un computer extern și la laptopuri dacă participanții sau invitații la întâlnire doresc să-și folosească laptopurile în scopuri de prezentare.
  • Slot OPS: Acest lucru vă permite să vă conectați la un modul opțional de PC bazat pe Windows și care vă transformă afișajul interactiv într-un computer puternic.
  • USB 2.0/3.0 și USB-C: Aceste conexiuni vă permit să conectați Meetboard cu dispozitive externe, cum ar fi un hard disk de stocare, pentru a partaja sau a salva fișierele de pe o unitate USB. De asemenea, puteți conecta cu ușurință o cameră web, un dongle wireless sau dispozitive de videoconferință la Meetboard printr-un singur cablu USB-C și puteți oglindi și atinge ecranul fără fir în timp ce vă încărcați dispozitivele.

5. Cine va folosi acest display interactiv?

În primul rând, trebuie să vă gândiți la cine va folosi ecranul. Cel mai valoros display interactiv este unul pe care oricine îl poate folosi fără a avea nevoie de pregătire prealabilă. Din ce în ce mai mult, afișajele interactive folosesc gesturi ușor de utilizat pe telefoane și tablete.

Utilizatorul display-ului interactiv poate determina, de asemenea, dimensiunea ecranului ales. De exemplu, un afișaj interactiv care este instalat în biblioteca unei școli primare nu trebuie să fie mare, deoarece va fi folosit predominant de copiii care învață în grupe mici și se joacă. În acest caz, este, de asemenea, important să luați în considerare soluția de montare – deoarece unele suporturi interactive de afișare permit display-ului să fie mutat cu ușurință în sus și în jos de către utilizator, pentru a completa dimensiunea utilizatorului (de exemplu, copiii mai mici și mai mari).

În funcție de destinația unui display interactiv mai pot fi luate în calcul și următoarele aspecte importante:

  • Stylus și adnotare – Funcționalitatea tactilă este o caracteristică cheie a ecranelor interactive. Permite participanților să scrie, să adnoteze și să opereze platforma folosind fie degetele, fie un stilou și permite mai multor utilizatori să deseneze pe ecran pentru discuții de grup. Uneori, pot fi necesare mai multe stylus-uri.
  • Aplicații instalate de tip Whiteboard și instrumente soft personalizate – De obicei sunt aplicații de tablă albă încorporată cu mai multe funcții de colaborare. Se pot importa orice imagini, fișiere de birou sau pagini web, iar dumneavoastră și echipele puteți adnota împreună. Din nou, merită să vă dedicați ceva timp pentru a vă explora nevoile atunci când alegeți interfața potrivită pentru sala de ședințe sau sala de clasă. Această decizie este semnificativă dacă nu sunteți cel mai încrezător utilizator al tehnologiei de colaborare.
  • Compatibilitate cu camera, cu software-ul si cu celelalte echipamente din dotare – Conectarea camerei la display de obicei este ușoară. Iar conectivitatea prin port USB sau WiFi pot ajuta la rezolvarea de comunicare cu celalalte echipamente. Software-ul este, de asemenea, un element cheie; este imposibil să folosiți display-ul sau să vă alăturați conferințelor gestionate pe el fără software. Așadar, înainte de a alege display interactiv ca platformă de videoconferință, trebuie să verificați dacă afișajul oferă o modalitate flexibilă de a instala software-ul.

Display-urile interactive reprezintă un salt evolutiv uriaș pentru prezentările de business cât si cele din educație în sala de clasă. Acestea permit un nivel de implicare în sălile de întâlniri și conferințe care nu a fost niciodată posibile până acum, cu conținut multimedia de înaltă calitate și funcții interactive ce pot fi editate în timp real.

Vă interesează să obțineți mai multe informații? Solicitați-le chiar astăzi!

Pentru a primi informațiile protrivite și oferta SPECIALĂ, completați formularul de mai jos, iar echipa noastră vă va contacta în cel mai scurt timp:

work

Display Interactiv - sala clasa

Verificați și articolul:

Specificații recomandate pentru echipamente IT și softuri de digitalizare în programul PNRAS pentru școli

 

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.